Napisano 8 Grudzień 201311 l Podczas gali VGX 2013 zaprezentowany został nowy (bardzo krótki) zwiastun Wiedźmina 3. Pełna treść: Wiedźmin 3 - zwiastun z VGX
Napisano 8 Grudzień 201311 l Będę grał cię. Ciekawe, czy znowu cena będzie tak przyjemna jak w przypadku W2.
Napisano 8 Grudzień 201311 l A ja jeszcze mam cala dwojeczke do przejscia zanim zawale jakis deadline przez granie w trojke ;) Wyglada kapitalnie.
Napisano 8 Grudzień 201311 l no to szacun, bo na moim lapku szło płynnie w 30fps. (jakby ktoś nie zrozumiał mam na myśli, że zobacze to uwierzę, bo nigdzie nie było actual ingame footage) Bardzo zacne mimo wszystko, klimat rewelacyjny.
Napisano 8 Grudzień 201311 l ale z silnika to nie to samo co in-game. Ale i tak jest rewelacyjnie. Koncowe sceny to pewnie gra, ale na początku to sam nie wiem, niemniej jaram się jak wieśniacy w tle.
Napisano 8 Grudzień 201311 l Autor No ja też nie wiedziałem co wpisać w newsie. To naprawdę wszystko od początku do końca silnik? Od pewnego momentu wiedziałem, że to silnik, ale początkowy fragment sądziłem, że to animacja. Edytowane 8 Grudzień 201311 l przez Adek
Napisano 8 Grudzień 201311 l Dwójka wyglądała świetnie. Ja bym się o to nie martwił. Bardziej o faktyczność otwartości świata. Oby, oby!
Napisano 8 Grudzień 201311 l Ktoś wie już coś o wersji z polskim lektorem? Bo zdecydowanie podoba mi się bardziej polski głos Geralta. Niemniej trailer zajebisty : )
Napisano 9 Grudzień 201311 l czyli jednak: (lepsza jakosc) Edytowane 9 Grudzień 201311 l przez KLICEK
Napisano 9 Grudzień 201311 l szkoda, bo powstają coraz lepsze gry, a człowiek nie ma czasu w nie grać... ja ledwie jedynkę zmęczyłem kilka dni... może na emeryturze nadrobię.
Napisano 9 Grudzień 201311 l Z tym graniem to bedzie u mnie jak w 2. Ograbią mnie w karczmie ze wszystkiego i na kejrana rzucę się ze zwykła szabelką ze sklepu i umrę. Koniec sagi :)
Napisano 9 Grudzień 201311 l Pyszny kawałek kodu się zapowiada :) P.S. Zawsze mnie dziwiło czemu Sapkowski nie rozwiną wątku Dzikiego Gonu w serii.
Napisano 9 Grudzień 201311 l Jak zwykle świetne. Tylko nie wiem czemu operator kamery znowu symuluje błąd ostrzenia. Tak jakby to miał być materiał kręcony autofocusem. Nie ma to ani sensu ani polotu. WHY?
Napisano 9 Grudzień 201311 l Autor narwik: myślę, że właśnie dla zmyłki. Między innymi te i inne efekty momentami sprawiały, że myślałem,że jest to animacja. Chciałbym zobaczyć coś dłuższego tego "in game footage". Edytowane 9 Grudzień 201311 l przez Adek
Napisano 9 Grudzień 201311 l Dzieki za mile slowa w imieniu zespolu. Rzeczy, ktore robia najwieksze wrazenie sa wyciagniete z silnika gry. Owoc fantastycznych umiejetnosci naszych programistow, modelarzy, chlopakow od enviro, swiatla, FXow...
Napisano 10 Grudzień 201311 l Zapowiada się świetnie. Czy cut-scenki doczekały się reżysera czy nadal robione są na żywioł?
Napisano 10 Grudzień 201311 l fajne (z małymi wyjątkami)..., rozumiem ze to nie render ale nie rozumiem tych mega nasyconych, cukierkowych kolorów....świetnie dobrane odcienie itd ale przesycone, wygląda to nienaturalnie i bajkowo ;/... najlepszy trailer jaki widziałam dotąd to ten naturalny, mroczny i poważny:) jakoś bardziej pasuje do tamtych czasów tak czy inaczej gratuluje świetnej roboty
Napisano 10 Grudzień 201311 l "Czy cut-scenki doczekały się reżysera..." Tak, mnie ;) Oooo no to gratulacje!
Napisano 11 Grudzień 201311 l "Czy cut-scenki doczekały się reżysera..." Tak, mnie ;) ooo, czyli będzie dużo gołych d... ? ;)
Napisano 11 Grudzień 201311 l Gratulacje dla pana reżysera oraz całej ekipy. Wyszło super. Jedna z gier, dla których warto będzie kupić PS4 (lub nowego xboxa).
Napisano 11 Grudzień 201311 l "Tylko nie wiem czemu operator kamery znowu symuluje błąd ostrzenia. Tak jakby to miał być materiał kręcony autofocusem. Nie ma to ani sensu ani polotu. WHY?" Z powodow wrazeniowych. Mialo wzbudzic odrobine niepokoju, niemoznosc przyjrzenia sie dobrze masce. Chlopaki skladajacy trailer uzyli go takze w polaczeniu z efektem przejscia do shotu na Wiesia. Uznajmy to za fajerwerk:)
Napisano 11 Grudzień 201311 l [suchar] Dziki Zgon. Druga część Kac Wawa. [/suchar] Kurcze, zapowiada się świetnie! CDProjekt wyrobił sobie/nam niesamowity wizerunek za granicą poprzez GOG i Red Studio.
Napisano 12 Grudzień 201311 l Z powodow wrazeniowych. Mialo wzbudzic odrobine niepokoju, niemoznosc przyjrzenia sie dobrze masce. Chlopaki skladajacy trailer uzyli go takze w polaczeniu z efektem przejscia do shotu na Wiesia. Uznajmy to za fajerwerk:) No to nie jest rzecz nad którą warto się rozstrząsać Bóg wie ile czasu, ale zauważyłem, że ktoś u was lubi się bawić w autofocusa. Tymczasem to, co w Dystrykcie9 wygląda ok, wygląda zaskakująco w takich rzeczach jak Gra o Tron. Zgubienie ostrości w przejściach ogniskowej, i w przejściu między bohaterami jest świetnym chwytem i od razu to wychwyciłem bez chorobliwego analizowania klatek. Ale zabawa ostrością pośrodku ujęcia, bez zmiany planu, no jak coś takiego się dzieje w normalnej produkcji to jest z definicji powtórka ujęcia. Samo zło po prostu : ) Pytania techniczne: będą miękkie cienie? I gdzie jest nagrywana wersja angielska?
Napisano 12 Grudzień 201311 l To w oryginale jest poczatek ujecia, dosyc krotkiego, bo za chwile jest czern. Anyway - cienie miekkie sa, wersja angielska nie wiem ;)
Napisano 12 Grudzień 201311 l Narwik: przy ujeciach z dluugiej lufy i poruszajacym sie bohaterze to juz nie przesadzajmy, ze to sie nie zdarza. Zalezy od stylu krecenia. Sa rezyserzy i operatorzy , ktorzy robia duble do skutku. Az wszystko bedzie perfekcyjne. A sa tacy ktorzy pra do przodu po dwoch , trzech dublach ( szczegolnie w serialach ) i sorry jak ostrzyciel nie zdazyl to trudno. Faktycznie w animacji to jest jak symulowanie flarek i brudu w obiektywie - ale czasem warto. Jesli w ogole czepiac sie tego ujecia to do tego ze to nie wyglada na super dluga lufe i duzy ruch, wiec ostrzyciel straszna dupa :) Ale to musialbym sie na sile czepiac. Ladnie ta gra wyglada. Fajna muzyka. Hail Reanimator. Edytowane 12 Grudzień 201311 l przez Baggins
Napisano 12 Grudzień 201311 l O wy! :) Ale dzieki, zwroce nastepnym razem uwage na wiarygodnosc sztucznych bledow ;)
Napisano 12 Grudzień 201311 l A, jeszcze slowem komentarza, bo mieszaja sie rozne rzeczy, a chcialbym, zeby byla jasnosc. Ja nie jestem rezyserem calej gry, nie jestem rezyserem tego trailera. Jest w nim po prostu moja i mojego zespolu praca cutscenowa ;) Edytowane 12 Grudzień 201311 l przez Reanimator
Napisano 13 Grudzień 201311 l to które dostałeś było Spielberga ;-) a propo reżyserów, Hochland będzie kręcić nowe "Dziecko Rosemary"... już się boje...