deshu Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 Oh, gdybyś to skończył na czas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 bardziej mi się ogólnie podobają kolory z obrazka po postpro, ale do tej sceny żywsze kolory są lepsze moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 25 Luty 2014 Autor Share Napisano 25 Luty 2014 Wielkie dzięki za komentarze. Co do kolorów to sam nie wiem, z jednej strony do sceny o takiej tematyce bardziej pasują kolorowe barwy, ale z drugiej strony przy ciemnych barwach powstaje ciekawy kontrast na linii poważna forma/ błaha treść. Jeśli starczy czasu (wątpliwe :) ) pewnie zrobię dwie wersje i wtedy będzie można ocenić. @ deshu - trochę wiary :) Póki co kolejny update: Nie jestem do końca zadowolony z sierści psa, wygląda trochę jakby był pluszowy (może jak dorobię mu oczy to nieco go to ożywi). Jeśli mi się uda to jeszcze go poprawię, a jeśli nie, to trudno ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Powiem Ci, ze piesio fajnie wyszedł i ta sierść nawet bardzo pasuje do stylistyki całego obrazka. Jak dorobisz oczy to na pewno będzie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Fajnie, ale na ogonie kierunek włosia chyba nie w tę mańkę :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 27 Luty 2014 Autor Share Napisano 27 Luty 2014 @ MariushO - w takim razie sierść zostaje :) @ Sebazx6r - fakt, dzięki za cynk - poprawione :) Zamykam shadery i teraz zostaje wyrenderować w dobrej jakości i dopuścić się na obrazku postprodukcji. W międzyczasie ciągle sprawdzam dwie wersje kolorystyczne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Jakos bardziej przemawia do mnie wersja 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertFilip Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Pierwsza zdecydowanie lepsza! :) Super praca z humorem i moim zdaniem nie pasuje do niej taki "mroczny" klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Teraz, gdy pokazałeś całość, to zdecydowanie pierwsza wersja, druga ma swój urok, ale nie pasuje do koncepcji zabawnej kreskówki, no a poza tym wyszło super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwczyk Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Ale z Ciebie pesymista!. Taka inflacja? :P Kolor zdecydowanie lepsiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 super obrazek bardziej zdesaturowany lepszy o wiele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 @KLICEK aby napewno? Wersja z nasyconym kolorem pasuje idealnie do przekazu obrazka i do opisu historii. Wersja 2 jakby dystansuje od przekazu a bardziej nastawia odbiorce na ogladanie pracy jako zdjecia z przed lat. Oczywiscie autor podejmie decyzje, ale dla mnie 1 jest super. Co moze byc troche meczace dla oka w wersji kolorowej, to chyba za duży glow "wychodzacy" z maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 tak zdesaturowany lepszy, ale to autor finalnie zadecyduje nie ja, wiec moge powiedziec ze czerwony lepszy od niebieskiego. To moje odczucie, Ty masz inne i spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixed Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 mi bardziej pasuje nasycona wersja, mam wrażenie, że lepiej pasuje do stylistyki. wersja zdesaturowana jakby spłaszczyła obraz, zabiera sporo uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 @Klicek no wiem,ze spoko i to nie byl atak na Twoje zdanie. Tutaj chyba nabiera mocy powiedzenie, Ze jeszcze sie taki nie narodził, co by wszystkim dogodzil. Peace for all i niech autor decyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Wg mnie też zdestruowana lepsza, choć argumenty za kolorową są jak najbardziej słuszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 Wielkie dzięki wszystkim za komentarze i opinie. Finalnie decyduję się na kolorową wersje - stylowo i fabularnie faktycznie będzie to nieco bardziej spójne. @ Piwczyk - realista :P No dobra, może nieco przesadziłem :) "Przyszłość nie klaruje się zbyt optymistycznie, przestępczość osiągnęła swe apogeum i tylko nieliczni wciąż poczuwają się do walki o dobro. Grupa śmiałków, profesjonalnych detektywów, mistrzów w swym fachu (a przynajmniej tak im się wydaje) chcąc zwiększyć swą dochodzeniową wydajność zdecydowała się na desperacki krok - fuzję umysłów, czyli burzę mózgów w dosłownym wydaniu. Jednak nie przewidzieli, że ciągłe zaglądanie w czyjeś myśli i wystawienie na widok publiczny swoich jest przyczyną ciągłego stresu, frustracji, a w efekcie otępienia, rozkojarzenia... szaleństwa." Link do wersji z większa rozdziałką: http://imageshack.com/a/img542/939/lsmv.jpg oraz link zapasowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixed Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 świetna praca tylko podmaluj ten lewitujący łokieć u typa w dresie :) pozdro! EDIT - w sumie i nie musisz go ruszać, wlasnie sprawdzilem i da się tak leżeć ;) my bad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Wspaniała praca!! gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 No dzieje się, wyszło bardzo fajnie, kolorowo i ciekawie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kir4 Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 HAHAHA KUNA PADŁEM haha a tak poważnie to praca wysokich lotów miazga, sam przymierzam się za jakiś czas robić w podobie cukierkową grafiką z postaciami bardzo mnie takie pracę inspirują i podobają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 @ Fixed - obyś nie spróbował czy da się tak umysły połączyć :) a tak na serio to ciężar starałem się przenieść na prawą nogę i do równowagi lewą rękę, pozycja prawej ręki to bardziej wypadkowa położenia lupy tak, aby było oko widać. @ Quentin - dzięki :) @ mateusz__s - dzięki :) @ Kir4 - dzięki, nie ma co zwlekać, jeśli tego rodzaju prace to styl i tematyka która Ci pasuje to fun będziesz miał niesamowity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Świetnie, że zdecydowałeś się na wersję kolorową i to trochę wbrew opinii publiczności. Bardzo fajna scenka, sporo smaczków, jest na co popatrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 @rino Jednym słowem wypas! Gratuluje świetnej pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Byles moim faworytem od poczatku i jestes teraz. Jak dla mnie 3 prace w sekcji 3d sa warte uwagi. jedna z nich z tego wątku. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Świetna praca - jak dla mnie podium gwarantowane. Dobrze, że wybrałeś wersję bogatą w kolory, bez nich całość straciłaby swój urok. Gratuluję efektu końcowego i trzymam kciuki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Fajna historia z jajem, plus wykonanie na super poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 2 Marzec 2014 Share Napisano 2 Marzec 2014 hehe, jest jeżuś, jest podium! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 2 Marzec 2014 Share Napisano 2 Marzec 2014 Ekstra wyszło. Nie sądziłem, że się wyrobisz do końca terminu. Tym bardziej szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 2 Marzec 2014 Share Napisano 2 Marzec 2014 Pracka spoko.... ale ten pies! :D Pies jest miszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 3 Marzec 2014 Autor Share Napisano 3 Marzec 2014 Wielkie dzięki za komentarze, mam świadomość że tego rodzaju humor nie każdemu pasuje, tym bardziej cieszą mnie pozytywne opinie - aż się chce za kolejny projekt zabierać :) @ JoseConseco - tydzień przed końcem to była praca na 200% normy więc na szczęście jakoś się wyrobiłem, a poza tym lekka spina czasami jest motywująca :) @ jerzzz - hehe, jakbyś napisał o tym wcześniej to bym pieseła nazwał "Miszcz" i napisał mu to na obroży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 3 Marzec 2014 Share Napisano 3 Marzec 2014 Bardzo fajne, u mnie do podium zabrakło chyba tylko czytelnej stylistyki. Wydaje mi się, że przy tej konwencji potrzebne by była większa saturacja i kontrasty, ale konkurencja jest niesamowicie mocna w tym roku. Na niewykalibrowanym monitorze praca wygląda u mnie lepiej. Tak czy siak bardzo dobra praca. Gratuluję. + Kuna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 4 Marzec 2014 Autor Share Napisano 4 Marzec 2014 @ kotisded - dzięki, z tym nasyceniem niestety muszę przyznać Ci rację, w domu robiłem na nieskalibrowanym dellu, później jak odpaliłem w pracy na niedawno kalibrowanym monitorze to widać nieco braki w nasyceniu, nie jest to różnica duża ale mimo wszystko jest zauważalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Bardzo komiczna praca, świetne detale. Można się wpatrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi