adek Napisano 17 Marzec 2015 Napisano 17 Marzec 2015 Zapraszamy do obejrzenia materiału wideo ze spotkania z Grzegorzej Jonkajtysem. Spotkanie odbyło się w ramach cyklu Spotkania z twórcami organizowanego przez Wyższą Szkołę Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie. Pełna treść: Grzegorz Jonkajtys - Spotkania z twórcami
Anabell Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Nareszcie! Czekałem z niecierpliwością. Dzięki Artur!
Jakub Wydro Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Bardzo dobry materiał :) ciekawie opowiedziany workflow z makietami. Coś innego niż pełne 3d.
makak Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Dzięki wielkie za możliwość obejrzenia spotkania. Bardzo fajny materiał.
DPFantasy Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Dzieki Wielkie ;) bardzo lubie oglądać wasze spotkania ;) Sam bym sie wybrał ale trochę daleko ;) Następny chętnie bym oglądnąć z jakimś concept artysą z Polski żeby był na miejscu może z CDprojektRED albo Techlandu ;) Dobra wielkie dzieki :)
1pudel Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 masa ciekawych informacji, oby więcej takich spotkań
ZirakKhazad Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Dzięki za opublikowanie materiału. Świetna pokazuje jak pomysłem można przyspieszyć sobie pracę uzyskując pożądany efekt. Tak trochę naiwnie za Grzegorzem "chyba że Houdini to już wtedy nie wszystko jedno". (czesc 2 34.14) ;) W moim odczuciu soft "demonizowany" zupełnie nie słusznie. Czekam na świat TD grafiki 3d i zmagania z poprawnością fizyczną.
genitalius Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 dziekuje Wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego, ze moge sobie to obejrzec i rpzesluchac teraz. Dziekuje!! pozdrawiam
zaki79 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Bardzo ciekawy i inspirujący wykład. Przedstawienie kolejnych etapów prac nad "Arką"- sam miód! Z niecierpliwością czekam na kolejne wykłady.
alex3d Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) Również Dzięki :) Bardzo fajny wykład. Respekt, szczególnie zaimponowało mi się, że niekoniecznie szedłeś mainstreamem tylko miałeś własny wybór narzędzi (Messiah, FPrime itd.) dzięki którym osiągnąłeś pożądany efekt artystyczny i techniczny, poza tym podejście człowieka renesansu, modelowanie, teksturowanie, riggowanie...etc. no i fakt, że większość tych filmów udało Ci się zrobić w krótkim odcinku czasowym. Pozdrawiam Edytowane 20 Marzec 2015 przez alex3d
Traitor Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Zauwazylem, ze Grzesiek juz w swojej pierwszej animacji na prymitywnych modelach czuł dobrze mase oraz timing, co nie zdarza sie czesto u poczatkujacych osob. Super wywiad, dzieki.
MaciekGliwa Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 swietna prezentacja! bardzo pouczajaca. Nic tylko sie inspirowac, wielkie dzieki!!!
Artur Paprocki Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Dziękuje w Imieniu własnym, szkoły a przede wszystkich Grzegorza Jonkajtysa. Zapraszam do zadawania pytań do Grześka oraz do kliknięcia "vote" na Arkę na festwialu filmów Online http://www.viewster.com/movie/1293-19350-000/ark/?fb_ref=share
gryzon Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Dzięki wielkie. Świetna prezentacja, naprawdę bardzo fajnie było posłuchać.
artzgodka Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 ... aż odpaliłem sobie FPrime, faktycznie te 10 lat temu to była miazga
Gość e=mc^2 Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 bardzo fajny wywiad! panowie a moze by tez poza polakami robic wywiady z innymi narodowosciami ? nie zeby nie bylo wystarczajaco duzo ciekwych polakow ale mozna by rozwinac te wywiady
grzesiekj Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Hej hej, Dzieki wszystkim za mile slowa, Ciesze sie ze sie podobalo. Arturze - dzieki za organizacje tego spotkania i wszysktim za liczne przybycie. Pozdrawiam Grzesiek
norap Napisano 27 Marzec 2015 Napisano 27 Marzec 2015 Świetny wywiad Grześ, pamiętam jak kiedyś na forum3d pokazywałeś tego stworka (aliena), byłem pod wrażeniem oczu. Tak patrzę na ten moment z trzeciego filmu i przypomina mi się demoscena amigowa (chyba z 1996) kurde lata temu... cały czas gdzieś ta grafika mi w podświadomości siedziała póki nie zobaczyłem Twojego szkicu, gdzie super zrobiłeś podobną postać z tym że z detalami ect.
Artur Paprocki Napisano 3 Maj 2015 Napisano 3 Maj 2015 Słowa wielkiego uznania oraz nagroda dla Grzegorza od Cinema Without Borders oraz od Polish Film Festival za wyjątkowe osiągnięcia w dziedzinie animacji. Trudno się z tym wyróżnieniem nie zgodzić. Gratuluję. http://cinemawithoutborders.com/conversations/3806-greg-jonkajty-polish-animator.html
Rekomendowane odpowiedzi