Napisano 17 Marzec 201510 l Zapraszamy do obejrzenia materiału wideo ze spotkania z Grzegorzej Jonkajtysem. Spotkanie odbyło się w ramach cyklu Spotkania z twórcami organizowanego przez Wyższą Szkołę Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie. Pełna treść: Grzegorz Jonkajtys - Spotkania z twórcami
Napisano 18 Marzec 201510 l Bardzo dobry materiał :) ciekawie opowiedziany workflow z makietami. Coś innego niż pełne 3d.
Napisano 18 Marzec 201510 l Dzieki Wielkie ;) bardzo lubie oglądać wasze spotkania ;) Sam bym sie wybrał ale trochę daleko ;) Następny chętnie bym oglądnąć z jakimś concept artysą z Polski żeby był na miejscu może z CDprojektRED albo Techlandu ;) Dobra wielkie dzieki :)
Napisano 18 Marzec 201510 l Dzięki za opublikowanie materiału. Świetna pokazuje jak pomysłem można przyspieszyć sobie pracę uzyskując pożądany efekt. Tak trochę naiwnie za Grzegorzem "chyba że Houdini to już wtedy nie wszystko jedno". (czesc 2 34.14) ;) W moim odczuciu soft "demonizowany" zupełnie nie słusznie. Czekam na świat TD grafiki 3d i zmagania z poprawnością fizyczną.
Napisano 18 Marzec 201510 l dziekuje Wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego, ze moge sobie to obejrzec i rpzesluchac teraz. Dziekuje!! pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 201510 l Bardzo ciekawy i inspirujący wykład. Przedstawienie kolejnych etapów prac nad "Arką"- sam miód! Z niecierpliwością czekam na kolejne wykłady.
Napisano 19 Marzec 201510 l Również Dzięki :) Bardzo fajny wykład. Respekt, szczególnie zaimponowało mi się, że niekoniecznie szedłeś mainstreamem tylko miałeś własny wybór narzędzi (Messiah, FPrime itd.) dzięki którym osiągnąłeś pożądany efekt artystyczny i techniczny, poza tym podejście człowieka renesansu, modelowanie, teksturowanie, riggowanie...etc. no i fakt, że większość tych filmów udało Ci się zrobić w krótkim odcinku czasowym. Pozdrawiam Edytowane 20 Marzec 201510 l przez alex3d
Napisano 19 Marzec 201510 l Zauwazylem, ze Grzesiek juz w swojej pierwszej animacji na prymitywnych modelach czuł dobrze mase oraz timing, co nie zdarza sie czesto u poczatkujacych osob. Super wywiad, dzieki.
Napisano 19 Marzec 201510 l swietna prezentacja! bardzo pouczajaca. Nic tylko sie inspirowac, wielkie dzieki!!!
Napisano 20 Marzec 201510 l Dziękuje w Imieniu własnym, szkoły a przede wszystkich Grzegorza Jonkajtysa. Zapraszam do zadawania pytań do Grześka oraz do kliknięcia "vote" na Arkę na festwialu filmów Online http://www.viewster.com/movie/1293-19350-000/ark/?fb_ref=share
Napisano 20 Marzec 201510 l Dzięki wielkie. Świetna prezentacja, naprawdę bardzo fajnie było posłuchać.
Napisano 21 Marzec 201510 l bardzo fajny wywiad! panowie a moze by tez poza polakami robic wywiady z innymi narodowosciami ? nie zeby nie bylo wystarczajaco duzo ciekwych polakow ale mozna by rozwinac te wywiady
Napisano 22 Marzec 201510 l Hej hej, Dzieki wszystkim za mile slowa, Ciesze sie ze sie podobalo. Arturze - dzieki za organizacje tego spotkania i wszysktim za liczne przybycie. Pozdrawiam Grzesiek
Napisano 27 Marzec 201510 l Świetny wywiad Grześ, pamiętam jak kiedyś na forum3d pokazywałeś tego stworka (aliena), byłem pod wrażeniem oczu. Tak patrzę na ten moment z trzeciego filmu i przypomina mi się demoscena amigowa (chyba z 1996) kurde lata temu... cały czas gdzieś ta grafika mi w podświadomości siedziała póki nie zobaczyłem Twojego szkicu, gdzie super zrobiłeś podobną postać z tym że z detalami ect.
Napisano 3 Maj 20159 l Słowa wielkiego uznania oraz nagroda dla Grzegorza od Cinema Without Borders oraz od Polish Film Festival za wyjątkowe osiągnięcia w dziedzinie animacji. Trudno się z tym wyróżnieniem nie zgodzić. Gratuluję. http://cinemawithoutborders.com/conversations/3806-greg-jonkajty-polish-animator.html