Napisano 24 Czerwiec 201510 l Chcia艂bym zaprezentowa膰 Wam m贸j ostatni projekt - Miecz 艣wietlny. 聽 聽 Powsta艂 on by zwr贸ci膰 uwag臋 na problem naszego spo艂ecze艅stwa a mianowicie zanikania wyobra藕ni u ma艂ych dzieci kt贸re potrafi膮 teraz siedzie膰 tylko przed konsol膮. Za moich czas贸w wystarczy艂a, rurka (tu symbol miecza 艣wietlnego), patyk czy kamie艅 aby na podw贸rku bawi膰 si臋 z r贸wie艣nikami. 聽 聽 Jest to pierwsza praca z cyklu trzech m贸wi膮ca o tym problemie. 聽 聽 Co do technicznych aspekt贸w, wszystko powsta艂o w 3ds max i renderowane by艂o w Vrayu. Pos艂ugiwa艂em si臋 r贸wnie偶 Mudboxem podczas tworzenia tekstur. 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Dla mnie rewelacja! W koncu cos nowego, niz wizki i auta :) Rewelacyjna dbalosc o szczegoly. 聽 Sorry za brak polskich znakow ale pisze z niemieckiego kompa...
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Nie dosc ze jest przeslanie, to jeszcze render wymiata. 聽 Jedyne co mi nie pasuje to przepalenie na gorze rekojesci miecza - ale skoro jest bialy to ciezko tego uniknac.
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Suuuuper. Jedynie co mnie dra偶ni na fullscrenie to nie przepalenie miecza tylko to co艣 dziwnego co si臋 nad nim dzieje , to denko od puszki - strasznie uwag臋 odwraca - czy cokolwiek to jest.
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Autor Dzieki panowie ! A to cos dziwnego to dof z nuke'a , jeszcze nad tym nie zapanowalem :)
Napisano 24 Czerwiec 201510 l jak si臋 robi taki materia艂, p艂贸tno, to takie filcowate? To po cz臋艣ci tekstura, czy ca艂y jest w particlach jakich艣, 偶e wygl膮da na na prawd臋 w艂贸knisty?
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Troch臋 za du偶o filozofowania, kt贸rego moim zdaniem nie wida膰 na obrazku. Skadin膮d bardzo dobrym, 艣wiat艂o i shadery s膮 艣wietne. Kompozycja zdaje si臋 by膰 nieco wymuszona, te stosy pude艂ek i drobiazg贸w, aby utrzyma膰 r臋koje艣膰 miecza (?), ale to drobiazg.
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Autor Dzieki, tak, ogolnie moglbym ta prace piescic i piescic , co do filozofowania - no coz, taki byl pomysl :) Dzieki ! 聽 Co do szmatek - cloth w marvelous , na to teksturki z mumpem i minimalnym displace, 2sided material, troche fallofa na kolorze i na to wszystko w艂oski. 聽 Pozdrawiam !
Napisano 24 Czerwiec 201510 l Jest super. Bardzo przyjemna ilustracja. Osobi艣cie troch臋 inaczej bym to skadrowa艂, ale i tak jest dobrze.
Napisano 25 Czerwiec 201510 l G艂贸wnie zrezygnowa艂bym z szerokiego kadru, bardziej w tym kierunku - http://wyszolmirski.home.pl/screen/screen/2015-06-25_1028.png . Pr贸buj膮c z艂apa膰 tak偶e ten metalowy element po lewej, mo偶e daj膮c go jeszcze bli偶ej, 艣wietnie 艂apie 艣wiat艂o. Ale to tylko taka drobna sugestia, po Twoich pracach wida膰, 偶e wiesz co robisz :). 聽 Pozdrawiam, Tomek Edytowane 25 Czerwiec 201510 l przez MF
Napisano 25 Czerwiec 201510 l Autor Dzieki, probowa艂em tak ale chyba szkoda mi by艂o tej odrobiny z prawej strony :) 聽 Pozdrawiam !
Napisano 24 Lipiec 201510 l Szkoda, 偶e brandy na pude艂kach nie s膮 polskie np "Fabryka Gwo藕dzi Jaworzno". Poza tym super. 聽 (pisz臋 z chi艅skiego komputera a mam polskiej znaki, hmm)
Napisano 4 Sierpie艅 20159 l Autor Dla zainteresowanych making of : 聽 http://www.3dtotal.com/index_tutorial_detailed.php?id=2056#.VcBy7fntlBc
Napisano 16 Sierpie艅 20159 l Dzi臋ki za making of, mam pytanie dot. fusion 360. W jakim formacie eksportowa艂e艣 obiekt? Z tego co widz臋, to za du偶o F360 format贸w nie obs艂uguje, 偶eby m贸c model wrzuci膰 do jakiej艣 klasycznej aplikacji 3D.
Napisano 16 Sierpie艅 20159 l bez problemu :D ja exportuje do STL.. i importuje to w blenderze i taki jest efekt. https://mir-s3-cdn-cf.behance.net/wip/source/8430072216273.55adf9c510770.jpg