KLICEK Napisano 16 Luty 2021 Napisano 16 Luty 2021 bardzo spoko, troche mi przypomina pracke od Kuciary (kiedys to bylo) 2
RJab Napisano 23 Luty 2021 Autor Napisano 23 Luty 2021 Tak pamiętam czasy kiedy czekało się kiedy Omen albo Capitan coś wrzcą na forum. A możesz mi pokazac o którą pracę chodzi? dwie grafiki z zajęć. 1
KLICEK Napisano 23 Luty 2021 Napisano 23 Luty 2021 a kiedys mial taka serie, ale dokladnie tego o ktory mi chodzi chyba tutaj nie ma 🙂 1
RJab Napisano 16 Marzec 2021 Autor Napisano 16 Marzec 2021 Tak pamiętam widziałem te prace. Nie były one inspiracją jednak można coś podpatrzeć. Dzięki Troszkę ruszyłem dalej ilustracje. Wszelkie komentarze są jak zawsze mile widziane. Pomysł na kolejną ilustracje. głowa bedzie wydobywać się z wody. Będzie z niej zbudowana. grafiki ze szkicownika pozy z zajęć alterpose i szkic plakatu promującego tą piękną inicjatywę postać do komiksu na zajęcia z rysunku i dwa pomysły na plakat 3
blood_brother Napisano 16 Marzec 2021 Napisano 16 Marzec 2021 W pracy ze smokiem wydaje mi się, że dużo by pomogło, gdyby światło ognia reagowało na otoczenie, czy refleksy u tej pani. Tzn. odwrotnie, otoczenie reagowało na światło ognia 🙂 Szkice bardzo spoko! 1
RJab Napisano 13 Lipiec 2022 Autor Napisano 13 Lipiec 2022 Hej dawno mnie tu nie było. Dzieki wielkie za komentarz blood_brother. Nieznacznie ruszyłem z tym do przodu. I ze szkicownika przynajmniej część. Codziennie 20 min w pociągu. 4
RJab Napisano 13 Lipiec 2022 Autor Napisano 13 Lipiec 2022 olejna praca i fresk mój i kolegi rysunki 100x70 ołówek Znalazłem w szufladzie stary koncept który zamierzam skończyć. Jeden kolega kiedyś odradzał mi umieszczania go na artstation. Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat. Inspiracją była gra wolvenstein. Piesek bedzie mial na plecach cztery sprzężone Mg 42 i jeszcze jeden z szuflady. Samuraj w klimacie falout. bedzie mial miecz ktory jest jednoczesnie bronią palną 5
EthicallyChallenged Napisano 13 Lipiec 2022 Napisano 13 Lipiec 2022 Raczej się zgadzam z kolegą, bo pewnie byś wyłapał bana za swastykę. 1
Kalberos Napisano 13 Lipiec 2022 Napisano 13 Lipiec 2022 2 godziny temu, EthicallyChallenged napisał: Raczej się zgadzam z kolegą, bo pewnie byś wyłapał bana za swastykę. Pewne jak woierdol w Łodzi 3 godziny temu, RJab napisał: olejna praca i fresk mój i kolegi rysunki 100x70 ołówek Znalazłem w szufladzie stary koncept który zamierzam skończyć. Jeden kolega kiedyś odradzał mi umieszczania go na artstation. Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat. Inspiracją była gra wolvenstein. Piesek bedzie mial na plecach cztery sprzężone Mg 42 i jeszcze jeden z szuflady. Samuraj w klimacie falout. bedzie mial miecz ktory jest jednoczesnie bronią palną Zajebiste maluny 2
RJab Napisano 16 Lipiec 2022 Autor Napisano 16 Lipiec 2022 Ej ale na artstation są swastyki w grafikach do gry wolfenstein. Nie dostali bana, szybkie szkice z alterpose kredka szkic pracowni alterpose. alterpose z czwartku 4
Destroyer Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Bardzo spoko to wygląda, szybkie gestrue drawing fajne ale te ostatnie takie trochę psychodeliczne robią super wrażenie 🙂 1
RJab Napisano 23 Lipiec 2022 Autor Napisano 23 Lipiec 2022 Dzięki 🙂 jeszcze będę pewnie nad tym trochę rysował. Wymiary około 1 m X 4m tego rysunku. Alterpose z dziś. Pozy około 7 min około 20 min Z pociągu 4
RJab Napisano 27 Lipiec 2022 Autor Napisano 27 Lipiec 2022 Michalo, dzieki 🙂 By zwiększyć różnorodność, praca pozłotnicza. Złoto, srebro, szlagmetal, proszki, lakiery tempery i tusz. widoczek renesansowy, namalowany zgodnie z uwczesną technologią. tempera Kopia gotycka wykonana w muzeum narodowym w warszawie olejne prace i namalowana ostatnio autoportret zaczęty olejnymi na wydziale a obecnie kończony w ps 4 2 1
Destroyer Napisano 27 Lipiec 2022 Napisano 27 Lipiec 2022 Super to wszystko wygląda, ile technik i mediów użytych, zazdo 😛 1
RJab Napisano 23 Listopad 2023 Autor Napisano 23 Listopad 2023 Dawno mnie tu niebyło. Dziękuję za komentarze 🙂 Ruszyłem trochę ilustrację która przewija się w tym wątku. Po godzinach zamierzam ją skończyć. Kopia namalowana w Muzeum Narodowym obrazu "Niedobrana para" Simona Vouet. Nie zdążyłem w pełni jej skończyć. Może uda sie dokończyć ze zdjęć. 4
RJab Napisano 28 Listopad 2023 Autor Napisano 28 Listopad 2023 (edytowane) Praca pozłotnicza wykonana metodami współczesnymi na podstawie ilustracji Iwana Bilibina. Portret namalowany farbami olejnymi Edytowane 28 Listopad 2023 przez RJab 5
RJab Napisano 2 Grudzień 2023 Autor Napisano 2 Grudzień 2023 Rysunwk 5m x 1m, jeszce troche nad nim popracuje pewnie 6
Destroyer Napisano 2 Grudzień 2023 Napisano 2 Grudzień 2023 Widziałem na komórce ale aż musiałem usiąść przed kompem i na spokojnie się przypatrzeć co tu się odjaniepawla i nadal nie wiem albo mam wylew 🙂 Ale wygląda ciekawie 🙂 1 1
RJab Napisano 2 Grudzień 2023 Autor Napisano 2 Grudzień 2023 No to nieźle skoro ta praca wywołała u ciebie wylew 😉 Może nie powinienem jej pokazywać skoro ludzie dostają wylewu od samego patrzenia na nią.
RJab Napisano 2 Grudzień 2023 Autor Napisano 2 Grudzień 2023 Zacząłem jakiś czas temu taką prace. Trzeci smok będzie szybował nad armią i rzucał na nia swój cień. 1
alex3d Napisano 3 Grudzień 2023 Napisano 3 Grudzień 2023 @RJab Zajebiaszcze rzeczy. Ta praca pozłotnicza również. Format 5x1 m taki rozmach to mi się podoba. Ostatnio będąc w Muzeum Narodowym miałem trzy obserwacje. Nie sposób to jednego dnia oblecieć. Spędziłem połowę czasu nad Murzynką Bilińskiej. Drugie, tak naćkane te obrazy, że jakby odpukać pożar to 50% klasycznego malarstwa znika z naszej kultury. I że rzeźbiarze sakralni się nie szczypali i głowę mocowali na chamskim kołku 🙂 1
RJab Napisano 3 Grudzień 2023 Autor Napisano 3 Grudzień 2023 Dzięki 🙂 Ciekawe, że wspomniałeś o Bilińskiej. W tym roku kopiuje jeden z jej obrazów, dame z rolnetką.
Nezumi Napisano 4 Grudzień 2023 Napisano 4 Grudzień 2023 (edytowane) Opad szczeki zaliczylem - jeszcze nie sztucznej. Kopia gotycka i Niedobrana Para najbardziej mi sie spodobaly ale i nazistowska pani z piesem jedn niezla. Zaintrygowalo mnie tez na szkicu jednym co tam sie dzieje ze traba powietrzna porywa krowe 😄 . Ogolnie wrzuciles taka moc obrazkow ze mi sie prawie zawiesila przegladarka jak dogrywala wszystko z poprzedniej strony 😄 Mocne rzeczy. Edytowane 4 Grudzień 2023 przez Nezumi 1
RJab Napisano 5 Grudzień 2023 Autor Napisano 5 Grudzień 2023 Dzięki 🙂 Do nazistki zamierzam wrócić i skończyć by mieć jakiś koncept postaci, więc ciesze się że się podoba. Niestety wygląda na to, że koledzy mają racje i lepiej nie wrzucać swastyk. Jeden kolega zmieniał kolor świeczek w konceptach bo w gre grali w Japonii i kolor świeczek był kontrowersyjny 😉 a co dopiero swastyki 😄 ale mam pomysł alternatywny.
RJab Napisano 17 Marzec Autor Napisano 17 Marzec Moja alternatywa dla nazistki. Pomysł który już się tu przewija od jakiegoś czasu. Pomysł na kostium Vampirelli. Nieskończona kopia damy z lornetką Bilińskiej, którą maluje w Muzeum. 2
RJab Napisano 17 Marzec Autor Napisano 17 Marzec I mój temat na dyplom. Rekonstrukcja obrazu Henryka Siemiradzkiego sprzedaż amuletów. Format 2,12 m X 1,60 m. Przez dłuższy czas będę się tym zajmował. W tym semestrze namaluję małe fragmenty i szkice kolorystyczne. 1
RJab Napisano 17 Marzec Autor Napisano 17 Marzec Przetrwała tylko czarno biała fotografia i grafiki. Próbowałem zagonić do roboty AI jeśli chodzi o pokolorowanie zdjęcia. Może ktoś się orientuje jakich narzędzi najlepiej użyć w tym celu? Myślę, że najlepiej by było gdyby kolorowanie fotografii opierało się przede wszystkim na kolorach z obrazów Siemiradzkiego.
michalo Napisano 17 Marzec Napisano 17 Marzec 5 godzin temu, RJab napisał: I mój temat na dyplom. Rekonstrukcja obrazu Henryka Siemiradzkiego sprzedaż amuletów. Format 2,12 m X 1,60 m. Przez dłuższy czas będę się tym zajmował. W tym semestrze namaluję małe fragmenty i szkice kolorystyczne. Brzmi bardzo dobrze. Będziesz się mógł dzielić tym materiałem?
RJab Napisano 17 Marzec Autor Napisano 17 Marzec Dzięki kengi za podjęcie próby. AI zrobiło dość dużą nadinterpretacje 😄 Kolorystykę do zdjęcia opracuje na podstawie reprodukcji. Mogę dosłownie pozabierać kolory z różnych obrazów Siemiradzkiego. Myślę michalo, że mogę. Nikt nie mówił, że mi nie wolno. Poza tym obraz będę malował na uczelni, więc wiele osób będzie miało wgląd w trakcie realizacji projektu. Myślę że to jest tak naprawdę również korzyść dla samej uczelni. Ale może dopytam się dla pewności.
alex3d Napisano 17 Marzec Napisano 17 Marzec (edytowane) Fajny temat. Bardzo lubię Siemiradzkiego. Duże wyzwanie. Edytowane 17 Marzec przez alex3d
RJab Napisano 12 Lipiec Autor Napisano 12 Lipiec Tak to duże wyzwanie. Wrzucam prace studyjne do dyplomu. draperie, szkic kolorystyczny i portret. Portret jest trochę za gładko malowany. Miejscami powinien być widoczny dukt pędzla i farby powinno być więcej. Na razie poszło to w stronę bardziej akademizmu francuskiego. W draperii mam nic nie poprawiać a w szkicu poszukać jeszcze koloru kamienia. Generalnie jest jeszcze trochę do roboty przy tym. Na razie wrzucam jak to wygląda obecnie. Mam termin do października na to. 1
RJab Napisano 12 Lipiec Autor Napisano 12 Lipiec (edytowane) A i zacieniona część twarzy powinna być ciemniejsza i cieplejsza. Skończona kopia damy z lornetką. W tym semestrze udało się nawet zdobyć w trakcie zajęć z kopii w muzeum dwoje potencjalnych klientów. kilka ostatnich szkiców ze szkicownika. Edytowane 12 Lipiec przez RJab 2
RJab Napisano 12 Lipiec Autor Napisano 12 Lipiec (edytowane) kilka rysunków ze zdjęć Edytowane 12 Lipiec przez RJab 2
RJab Napisano 13 Lipiec Autor Napisano 13 Lipiec Oprócz dyplomu będę malował aneks artystyczny do dyplomu. Ustaliłem, że wykonam 5 grafik komputerowych o tematyce postapo. Część z nich już pokazywałem. Postanowiłem je skończyć i mieć dwa w jednym aneks i prace do portfolio. W Warszawie jest do poprawy plaża, powinna być mokra. Piasek powinien złapać trochę koloru nieba. Pałac kultury powinien być w innej perspektywie, może trochę inaczej go ułożę. jest trochę do poprawy. Jak macie jakieś sugestie to śmiało pisać.
RJab Napisano 13 Lipiec Autor Napisano 13 Lipiec (edytowane) szybki szkic do trzeciego pomysłu Watykan w piaskach pustyni Pozostało wymyślić jeszcze dwa ostatnie. Edytowane 13 Lipiec przez RJab 1
RJab Napisano 13 Lipiec Autor Napisano 13 Lipiec Znalazłem na dysku taki stary pomysł. Jeszcze nie wiem kompletnie jak zrobić wspomaganie mechaniczne do ręki z gatlingiem 2
RJab Napisano 13 Lipiec Autor Napisano 13 Lipiec Stary pomysł grafiki na koszulkę dla koła naukowego SAE aerodesign zrobiony na nowo. Jeszcze nad nim posiedzę. Przydałoby się pokazać starą grafikę dla porównania ale ciężko będzie znaleźć. Oszacowałem, że samych szkiców z alterpose mam około 1000. Niestety na ten pomysł nie zgodził się nasz kluczowy sponsor Boeing. Argumentowano, że ona jest amerykanką i nie ma nic wspólnego z Polską. Dodam, że zdobywaliśmy pierwsze miejsca na międzynarodowych zawodach lotniczych w zakresie projektowania bezzałogowych samolotów udźwigowych. Zawody te odbywały się w Stanach. To było wiele lat temu. Zawsze byłem bardziej malarzem, rysownikiem niż inżynierem. 2
Mortom Napisano 15 Lipiec Napisano 15 Lipiec Trochę się nie dziwie że Boeing się nie zgodził 🙂 Projekt jest dość mocno wyzywający i argument o tym, że Marilyn jest kojarzona z USA ma sens. Prędzej spodziewałbym się jakiejś Polskiej piękności 🙂 Po co szukać hameryckich inspiracji jak mamy wiele swoich własnych ikon. Np. Pani Stefani Wojtulanis - nie dość, że nie brakuje jej wdzięku 🥰 to dość mocno kojarzy się z lotnictwem - bardziej niż pani Norman z Ameryki. Osobiście poszedłbym w coś mniej wyzywającego no ale to twoja wizja 🙂 Tak tylko strzelam spostrzeżeniami 🙂 I takie pytanie... dlaczemu twój samolot ma lustrzanie namalowaną rejestracje na skrzydle? To nie ambulans nikt nie będzie czytał jej w lusterku 🙂 1 2
RJab Napisano 21 Lipiec Autor Napisano 21 Lipiec (edytowane) Dzięki Mortom za komentarz. Dodatkowym atutem propozycji którą podałeś jest to, że studiowała na tym samym wydziale co ja i większość członków koła naukowego 🙂. Była nawet też rozważana ta propozycja co podałeś. Zabrakło czasu i wtedy umiejętności by szybko zrealizować pomysł. Nie miałem wtedy tabletu i grafiki robiłem myszką co było strasznym doświadczeniem. Żeby nie było postu bez obrazków. kilka rysunków ze szkicownika. Jak zawsze z pociągu. Edytowane 21 Lipiec przez RJab 1
Rekomendowane odpowiedzi