Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak co roku zaczynaja sie juz obnizki. Proponuje stworzyc temat i wrzucac gorace ofery. Z tego co znalazlem juz mozna kupic Quixela z upustem 40%.

Quixel -40%

http://quixel.se/suite/

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 8,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Marvelous Designer - 30%

promo do 4 grudnia.

Prawie 7 stów w kiermanie..hmmm

Napisano

Może jakby wersja która pozwala mi na prace stacjonarną nie kosztowała 9 koła. Heh. :D

Napisano

Red Giant wygrał internet tą reklamą :D

Edytowane przez STRZYG

Napisano

No widać, że tylko czerwone giganty podeszli poważnie do temata, a cała reszta to amatorka aż piszczy :)

Napisano

Hej, może warto poczekać do końca roku. W zeszłym roku (ostatni dzień grudnia) kupiłem Quixela - 70%.

Napisano

Ta cena -40% Quixela, to "normalna" cena na co dzień od dłuższego czasu.

Napisano

Porównajcie cenę ze steamem (euro), wychodzi taniej około 80 dyszek niż na stronie Allegorithmic ($) -najpierw obniżają 33% a potem dodają i tak 22.7% VAT. Kurs $ = 4.21, kurs e = 4.5 a banki doliczają jeszcze przewalutowanie. Na steamie ceny od razu w euro.

btw. byłoby super gdyby G.O.G. zajął się sprzedażą takiego oprogramowania :P Ceny od razu w złotówkach i niezłe promocje.

Edytowane przez Idaho

Napisano

Wlasnie dostalem email od http://www.maxwellrender.com/

Exclusive Black Friday Promo

40% OFF New Licenses and 50% OFF Upgrades

This Black Friday you have the chance to buy the latest Maxwell version, V4 including a GPU rendering option, with a discount of up to 50%. The offer applies to the following:

New Licenses (Node-locked and Floating) - 40% OFF

Upgrade Licenses (Node-locked and Floating) - 50% OFF

All plugin integrations

Maxwell | Studio

*Offer does not include render node packs, technical support or educational licenses

This one-time offer will be available from November 25 - 28, CET so hurry while it lasts!

Napisano

Czy ktoś ogarania licencje personalne w Marvelouse Designer? Rano zakupiłem licencje Steam Marvelous Designer ale zwróciłem ,bo gubię się w tym licencjonowaniu. Umowa o dzieło przejdzie chyba w obu przypadkach. Bardziej mnie interesuje kwestia samozatrudnienia i firmy jednoosobowej. Już pisałem w tej sprawie do producenta ,ale podobno ma tendencje do nieodpisywania.

Napisano

Taka ważna informacja dot. zakupu Substance - jeśli posiadacie NIP UE i jesteście VAT-owcami, to płacicie kwotę "netto".

Czyli nie naliczany jest VAT - cena jest dokładnie taka jak na stronie: aktualnie cały pakiet teraz w Black Friday $150 i tyle fizycznie się płaci.

Napisano

W takim wypadku VAT jest naliczony w Polsce. To w sumie chyba nawet lepiej.

Napisano

Mylisz się.

Jeśli jesteś VAT-owcem (tak jak napisałem) to nic nie doliczasz.

To jest tzw. procedura odwrotnego obciążenia.

Natomiast jeśli kupujesz prywatnie, albo masz działalność i nie jesteś VAT-owcem to doliczasz 23% VAT.

Napisano

Ja tylko sprzedaję na VAT-UE dość często, nigdy nie kupowałem ale, jeżeli nie płaci podatku sprzedający ani kupujący to kto?

Przy kupnie na VAT UE musisz zdaje się wystawić fakturę wewnętrzną z naliczonym VAT-em.

"Idea wewnętrzwspólnotowego nabycia towarów polega na opodatkowaniu towarów stawką zerową w kraju ich wysyłki (rozpoczęcia transportu), natomiast podatek należny rozliczany jest przez nabywcę towarów, jako wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów w kraju, do którego towary te przybywają. Podatnik, czyli nabywca rozlicza podatek VAT wg stawki obowiązującej w kraju, do którego towary są przywożone. Podatek ten stanowi równocześnie podatek naliczony, jeżeli nabyte towary są związane z prowadzoną działalnością, gospodarczą, podlegającą opodatkowaniu

W transakcji wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, podatnik jako nabywca jest zobowiązany do naliczenia podatku VAT od transakcji zakupu i udokumentowania tej transakcji fakturą wewnętrzną.

Zakupy w ramach Unii Europejskiej są dokumentowane więc przez dwie faktury: - fakturę zakupową uzyskaną od kontrahenta zagranicznego - fakturę wewnętrzną, na której naliczony zostanie podatek VAT według stawki właściwej dla kraju ( w naszym przypadku Polski)"

Napisano

Jeśli jesteś przedsiębiorcą odprowadzającym VAT, to generalnie VAT jest w tym momencie niejako wliczony w cenę.

A tak to jest ujęte w przepisach:

Jeżeli przedsiębiorca dokonał zakupu towaru objętego odwrotnym obciążeniem w VAT, jest zobowiązany do samodzielnego rozliczenia podatku. Wartość, wykazaną na fakturze, traktuje jak netto, od której naliczany jest podatek VAT. Wartość podatku wskazuje w deklaracji VAT po stronie sprzedaży (w polach 34 i 35 deklaracji VAT-7, wersja 16) oraz po stronie zakupu (w polach 42-45, w zależności od tego, czy zakup będzie zaliczany do środków trwałych czy też nie).

Transakcja ta dla nabywcy jest neutralna pod względem VAT, jako że podatek wykazywany jest w tej samej kwocie zarówno po stronie sprzedaży, jak i zakupu.

Tak samo płacę za pakiet Adobe.

BTW - jest właśnie 20% obniżka na Adobe