Napisano 18 Październik 20213 l Też czujecie, że tutaj catwoman to tak jak morfeusz z nowego matrixa z wish.com? 🙂 Może być dobre, obrazki ładne zobaczymy jak cały film będzie się bronił.
Napisano 18 Październik 20213 l 1 godzinę temu, tobiq4 napisał: To co, wreszcie coś dobrego z holiłod? 🙂 haha nie
Napisano 19 Listopad 20213 l 6 godzin temu, Destroyer napisał: Finally some good fuckin shit! 🙂 Wreszcie jakaś wartościowa produkcja. Subskrypcja i erekcja kciuka.
Napisano 20 Listopad 20213 l Mam nadzieję, że Disney ogłosi jakieś partnerstwo z Nike i że będzie można kupić te buty, bo już wiem co chcę pod choinkę! trochę denerwuje zmarnowana okazja, liczyłem że będzie zła, biała macocha zmuszająca do sprzątania i innych prac, a tu zwykły wujek.
Napisano 20 Listopad 20213 l Już teraz są ludzie, całe społeczności kolekcjonerów butów, spekulujących ceną czasami kilkukrotnie od ceny katalogowej więc jeśli nike czy inny producent nie użyje filmu do rozpromowania tego sposobu na życie a tym bardziej jako trampoliny do sprzedaży limitowanej kolekcji butów z filmu to przestanę wierzyć w kapitalizm 🙂 To niemożliwe żeby ktoś tak bardzo mógł upuścić piłkę przy tej ~półtoragodzinnej reklamie butów, aprat ze swoją kilkuminutową bździną będzie mógł się schować na śmietniku gdzie jego miejsce, this is a fuckin future bois! 😄
Napisano 20 Listopad 20213 l Autor cos pieknego, nie zapomne tego trailera nigdy 🙂 (na wszelki wypadek zeby pominac film)
Napisano 14 Luty 20223 l 20 minut temu, KLICEK napisał: Ja już się cieszę. Wygląda spoko a świat Lotra to miejsce, które chętnie zobaczę 🙂
Napisano 14 Luty 20223 l Autor Teraz, michalo napisał: Ja już się cieszę. Wygląda spoko a świat Lotra to miejsce, które chętnie zobaczę 🙂 no mam to samo, czekam 🙂
Napisano 18 Luty 20223 l Ale brzydal. Fajnie się zapowiada i potencjał jest duży. To będzie serial, film?
Napisano 18 Luty 20223 l 2 godziny temu, KLICEK napisał: ktos od nas robil? 😄 Dupy narazie nie urywa. Ogólnie to ja polskie produkcje a tym bardziej netflixowe omija szerokim łukiem.
Napisano 26 Marzec 20223 l Na rotten Tomatos ten film dostał 97 procent świeżego pomidorka 😄 także raczej musi być złoto https://www.rottentomatoes.com/m/everything_everywhere_all_at_once?cmp=FBRT_Movie_Everything_325😄
Napisano 26 Marzec 20223 l Autor 8 godzin temu, tobiq4 napisał: Na rotten Tomatos ten film dostał 97 procent świeżego pomidorka 😄 także raczej musi być złoto https://www.rottentomatoes.com/m/everything_everywhere_all_at_once?cmp=FBRT_Movie_Everything_325😄 kurde po trailerze wiedzialem ze to cos na co czekam a nigdy o tym nie slyszalem 😄 ale teraz to kino 100% 😄
Napisano 29 Wrzesień 20222 l Agent Peña pasuje do tej roli 🙂 ale ta dziewczyna chyba jakoś mniej. Ciekawe jak im się uda ten serial bo zwykle filmy i seriale na podstawie gier nie miały wielkiego szczęścia i nie myślę tutaj nawet o Uwe Bollu i jego dziełach 🙂
Napisano 30 Wrzesień 20222 l 2 godziny temu, KLICEK napisał: GURWA JAKIE DOBRE Muszę przyznać, że zwiastun trafił w mój gust - na pewno obejrzę 😄
Napisano 1 Lipiec 20231 r Chłopy, ciekawe jakie promty i którego systemu użyli 🙂 Nadal pozostaje problem temporal coherency w ruchu ale to pewnie jeszcze generacja czy dwie i poprawią technologię 🙂
Napisano 1 Lipiec 20231 r Z opisu na Youtube: film w technice animacji malarskiej znanej Wam z „Twojego Vincenta” ponad 100 malarzy w czterech studiach w Polsce, na Litwie, w Ukrainie i Serbii malowało olejne obrazy na płótnie, które stały się klatkami kluczowymi w filmie Artyści do tej pory poświęcili ponad 200 000 godzin pracy Animatorzy uzupełniali ujęcia namalowane przez malarzy, by całość filmu była płynna i przyjemna dla oka. Na dużym ekranie pojawią się interpretacje dzieł takich artystów jak Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc czy Julian Fałat – dodaje DK Welchman.
Napisano 1 Lipiec 20231 r On 6/1/2023 at 10:47 PM, KLICEK said: bedzie ogladanes 😄 Ja już za stary, nawet na ekranizację ostatniego ronina z tmnt bym się nie skusił.
Napisano 1 Lipiec 20231 r @Tvaroog trochę żartowałem z tymi promptami ale nie da się nie zauważyć że jakościowo teraz jest znacznie lepiej niż przy Vincencie ale Quote ponad 100 malarzy w czterech studiach w Polsce, na Litwie, w Ukrainie i Serbii malowało olejne obrazy na płótnie, które stały się klatkami kluczowymi w filmie Klatki kluczowe a klatki pośrednie to AI i optical flow? 🙂 Bo feeling jest taki jakiś inny niż przy vincencie i tak jakoś czuć jakąś optymalizacje produkcji 🙂
Napisano 2 Lipiec 20231 r @Destroyer Piszą tylko że animatorzy uzupełniali ujęcia, ale nic o narzędziach. Na stronie chlopifilm.pl też nie znalazłem. Taki cytat ze strony: "Do stworzenia filmu wykorzystamy autorski pomysł stacji PAWS (ang. Painting Animation Work Stations), które łączą w sobie aparat i rzutnik z komputerem oraz monitorem. Dzięki takiej technice możliwe jest ujednolicenie animacji oraz usystematyzowanie pracy malarzy." Można na Youtube przewijać film po jednej klatce używając klawiszy < > Klatki są zdublowane, plik ma 24 fps a sama animacja 12. W jednym krótkim ujęciu w scenie tańca jedynie co druga klatka jest zdublowana, czyli jest 16fps (?). Dziewiętnastowieczni malarze raczej nie stosowali bokeh i motion blura, tak sobie myślę. To ujęcie kojarzy mi się z grami FMV (full-motion video) z lat 90: 01.mp4 Tutaj coś jakby efekt interpolacji: W tym ujęciu co druga klatka jest nieco mniej ostra: 02.mp4 03.mp4 Edytowane 2 Lipiec 20231 r przez Tvaroog
Napisano 2 Lipiec 20231 r @Tvaroog super analiza! Te podwójne klatki to wygląda jak najprostszy blending klatek, żadnej fancy technolgii tylko technika sprzed 10 lat 🙂 10 hours ago, Tvaroog said: Do stworzenia filmu wykorzystamy autorski pomysł stacji PAWS (ang. Painting Animation Work Stations), które łączą w sobie aparat i rzutnik z komputerem oraz monitorem. Brzmi jak praca hiperrealistów, mamy klatkę ze zwykłego filmu, puszczamy na projektor, klepiemy jak małpa farbami, robimy zdjęcie albo live feed do komputera i jakiegoś Dragonframe i patrzymy jak działa w ruchu. Tła miejscami są statyczne więc mogli malować na warstwach oddzielając ruchome elementy. O ile przy vincencie to próbowali wprowadzić unikalny styl to tutaj jest przemalowanie klatek z filmu, podejrzewam że praca jak w sweatshopie a nie spełnianie się artystycznie 🙂 Nie maiłbym nic absolut ie do tego żeby użyli jakiejś technologii żeby przyspieszyć proces i żeby jacyś biedni artyści nie musieli mozolnie przyklepywać klatek z filmu tylko bardziej artystycznie do tego podejść np chyba ujęcie z młyńskim kołem jest trochę przekolorowane a nie przemalowane z klatki filmu. No ale bez ciężkiej pracy i poświęcenia to nie byłoby wydarzenia, czyjeś cierpienie i poświęcenie jest kluczowy elementem dobrej pracy nawet jeśli nie cieszy się z jego owoców, tu akurat przychodzi mi na myśl film Life of Pi i studio Rhythm & Hues które wykonało kawał dobrej roboty i poszło na dno gdy autorzy mieli festiwal koniobicia na scenie 🙂 To ujęci w deszczu wygląda jakby obrazy były naniesione na model 3d był ruch kamery i tła a same malunki głowy przeskakiwały co kilka klatek na inny obraz, bo kilka latek jest bardzo do się podobna tylko z delikatną warstwą detalu na wierzchu a potem przeskakuje na bardzo inną klatkę z dużymi różnicami ale ruch kamery jest cały czas płynny.
Napisano 2 Lipiec 20231 r @Destroyer Przynajmniej tym razem zarobią sobie absolwenci ASP z Europy Wschodniej a nie Nvidia. Dodatkowo jak piszą na Youtube: „Twój Vincent”, poprzednia produkcja studia, zarobił ponad 42 miliony dolarów (...) Po premierze obrazy z filmu objechały świat na specjalnej wystawie. Obrazy te są już w sprzedaży i można kupić je na stronie: LovingVincent.com/Paintings. Obrazy wyceniane są od 3000 do 10000 Euro. Zapewne te z Chłopów również pójdą na sprzedaż. "Do malowania wykorzystano farby marki Cobra firmy Royal Talens. Farby te są rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu są znacznie bardziej ekologiczne i zdrowsze dla malarzy." A propos, w zeszłym roku powstał teledysk do "I'm only sleeping" Beatlesów, malowany farbami na folii.
Napisano 2 Lipiec 20231 r Nigdy nie byłem fanem tego typu efektu. Dla mnie efekciarstwo rodem z menu Filters z PS. Bleee. Jeszcze taki teledysk i zabawa samą formą, to rozumiem, ale kopiowanie klatek filmu... bez sensu... no ale może ktoś zarobi, raczej nie artyści 😜
Napisano 2 Lipiec 20231 r 5 hours ago, Tvaroog said: Przynajmniej tym razem zarobią sobie absolwenci ASP z Europy Wschodniej Bardzo chciałbym w to wierzyć ale doświadczenie uczy, że głównie zarobią kołnierzyki a absolwenci asp Rok czy dwa lata temu gadałem z kobietą która była konserwatorką sztuki, obrazów i powiedziała, że zarabiała 2800 na rękę tylko nie wiem czy to była już płaca minimalna czy jeszcze nie bo ostatnio to się szybko zmienia 🙂 Więc kokosów nie było a wegetacja mimo, że pracowała przy obrazach za grube tysiące. I do tego co przegięło pałę goryczy to gdy jej szef co gówno o artyzmie, sztuce czy czymkolwiek wiedział kupił sobie pasek LV i pewnego dnia, niczym zatroskany i zadumany ojciec, usiadł przy niej, sięgnął w głąb swojej duszy, filozoficznych przemyśleń na temat życia i powiedział " wiesz Żesika ( nie pamiętam imienia) w życiu to chodzi o coś więcej niż pasek luisa vitę za 1500 złotych" 😄 Oczyma wyobraźni jeszcze widzę sytuację gdy dnia następnego przychodzi w nowym paskiem do spodni i mówi " No Kurwa! To jest to! Pasek za 3 tysiące złotych od leiza witłą! tego mi było trzeba a nie to tanie, nic nie warte gówno dla biedoty! A ty Anżelika pracuj, pracuj to sobie za jakiś czas kupię jeszcze lepszy i dopiero pożyję! No i gdzie ci będzie lepiej niż tutaj przy mnie, ja ci tu nieba uchylam i prawie na rentach noszę " 🙂 Teledysk ciekawy a le tutaj też jest dużo bardziej abstrakcyjna artystyczna wizja i jedne obraz przechodzi w drugi w Chłopach to kopiowanie klatek w fabryce. Zresztą gdyby był taki film jak ten teledysk to podejrzewam, że wychodząc z kina po 1,5h to byłbym tak skołowany i umęczony, że nie wiedziałbym którędy do przodu 🙂 Edytowane 2 Lipiec 20231 r przez Destroyer
Napisano 2 Lipiec 20231 r Zrobiłem mały texcik z deflikerem w davinchi i frame generatorem - ale chyba bardziej pogorszyłem efekt niż polepszyłem 😐
Napisano 3 Lipiec 20231 r 9 hours ago, Mortom said: Zrobiłem mały texcik z deflikerem w davinchi i frame generatorem - ale chyba bardziej pogorszyłem efekt niż polepszyłem 😐 Wygląda spoko, spokojniej, nie męczy tak to przeskakiwanie ale z kolei w wielu ujęciach traci wygląd obrazu i wygląda jak normalny film 😛 200 chłopa robiło tych Chłopów i byłyby jaja gdyby na koniec przy postprodukcji ktoś zadecydował żeby tak to obrobić żeby się łatwiej oglądało, deflicer, optical flow, ai enhance i na koniec by odzyskali wygląda nagranego materiału źródłowego 🙂 a artyści którzy przelali swoją krew na płótno za pewnie marny piniondz Edytowane 3 Lipiec 20231 r przez Destroyer
Napisano 13 Lipiec 20231 r Oglądaliście Pana Samochodzika z Netflixa? Przyznam że nawet ujdzie ten filmik. Książek nie czytałem, więc nie wiem jak bardzo materiał odbiega od książki. Jak znam netflixową tradycje to z książki pozostał główny bohater i z lekko zarysowana historia. Choć Pan Tomasz (samochodzik) przez większość filmu to niezły buc... wątpię aby w książkach był tak zarysowany. Aż sobie odśnieżę stary serial z dawnych lat dla porównania. No i to połączenie Dużego Fiata z maską Ursusa jest... no kontrowersyjne 😉 Edit: O krucze, pani Ewa Szykulska to niezła szprycha była! A ja ją tylko z 13 posterunku najbardziej kojarzyłem. No i jak się spodziewałem, Pan Samochodzik nie jest bucem 🙂 A słynnym szpiegiem Hansem Klosem! 😉 Edytowane 13 Lipiec 20231 r przez Mortom
Napisano 13 Lipiec 20231 r Samochodzik na siłę zrobiony w stylu holłuckim... dla mnie ble (widziałem tylko trailer, ale nie sądzę aby czegoś w nim nie było). Nasza przaśność jest nasza i nie powinniśmy jej tak oddawać na pastwę netflixom... jest jeszcze jeden taki przypadek chyba z wieśmakiem naszym polskim złotym... jeżeli dobrze pamiętam... co robić, jak żyć?!
Napisano 13 Lipiec 20231 r @kengi No fakt, miałem to samo spostrzeżenie odnośnie holjudzkości. Ale to znak naszych czasów. Jest parę fajnych ujęć więc i realizacyjnie nie jest źle. Samo odświeżenie formuły dla dzisiejszego widza to akurat coś dobrego. Może ktoś się zainteresuje i zrobi coś fajnego na kanwie naszych rodzimych książek. MOŻE. Edytowane 13 Lipiec 20231 r przez Mortom
Napisano 13 Lipiec 20231 r 10 minutes ago, kengi said: Samochodzik na siłę zrobiony w stylu holłuckim... dla mnie ble (widziałem tylko trailer, ale nie sądzę aby czegoś w nim nie było). Nasza przaśność jest nasza i nie powinniśmy jej tak oddawać na pastwę netflixom... jest jeszcze jeden taki przypadek chyba z wieśmakiem naszym polskim złotym... jeżeli dobrze pamiętam... co robić, jak żyć?! I tak nie jest źle sądząc po trailerze bo pan samochodzik jest panem i do tego nawet białym a nie rudym murzynem którego przygody koncentrują się w na procesie zmiany płci żeby mieć lepsze wyniki sportowe, zajściu w ciążę i wizycie w klinice aborcyjnej 🙂 Aż dziwne, że to netflix ale może eksperci od inkluzyjności, różnorodności i ogólnego spierodlenia byli zajęci niszczeniem innych produkcji 🙂
Napisano 13 Lipiec 20231 r Destroyer popłynął... spoko... tak nie murzyn ufff. Ale ja tam w nim widzę niebinarnego... Niedługo wyjdzie Pan Kleks rodem z KSW z ambicjami na franczyzę jak z Harrym Garncarzem... a ten pieprzyk zawsze był podejrzanie jak + ten LGBT+ oczywiście. I gdzie miejsce na naszą polską przaśność w dzisiejszych czasach.
Napisano 13 Lipiec 20231 r Ja juz widzialem, calkiem spoko: 😉 Nie potrzebna mi przerobka w stylu hamerykanskym. Niech robia swoje filmy po swojemu. A Polacy niech robia swoje po swojemu. Ta piosenka z trailera mnie dobila. Serio nie dalo sie nic zrymowac czy cos? "Pan samochodzik - nic sie nie rymuuuje! Pan samochodzik - ale nic nie szkooodzi! Pan samochodzik - wrzucmy co popaaadnie! Pan samochodzik, powtorzmy raz jeeeszcze! Pan samochodzik - mamy zero ryyyytmu! Pan samochodzik - ktooo pisal te teksty?! Pan samochodzik - chyba AI jaaaakies!" 😄 @Mortom kurna, do dzisiaj z kumplem spiewamy czasem ten szlagier, tego sie nie da polepszyc: Edytowane 13 Lipiec 20231 r przez Nezumi
Napisano 13 Lipiec 20231 r @Mortom No ja właśnie o tym pisałem. Bo to Kawulski z KSW robi i serio liczy na franczyzę jak z Harrego 😜 will see. @Nezumi Ja wolę to: Edytowane 13 Lipiec 20231 r przez kengi
Napisano 13 Lipiec 20231 r @kengi wow... scena jak z jakiegoś filmu pierwszo wojennego... już zapomniałem dość mocno Kleksa... ale latające żelazka pamiętam do dzisiaj 🙂 Ciekawe czy zrobili je z premedytacją, czy po prostu taniej wyszło kupić 5 żelazek i zrobić FXa 😉
Napisano 14 Lipiec 20231 r 15 godzin temu, kengi napisał(a): @Mortom No ja właśnie o tym pisałem. Bo to Kawulski z KSW robi i serio liczy na franczyzę jak z Harrego 😜 will see. @Nezumi Ja wolę to: moja ulubiona scena 🙂
Napisano 14 Lipiec 20231 r 12 godzin temu, Mortom napisał(a): @kengi wow... scena jak z jakiegoś filmu pierwszo wojennego... już zapomniałem dość mocno Kleksa... ale latające żelazka pamiętam do dzisiaj 🙂 Ciekawe czy zrobili je z premedytacją, czy po prostu taniej wyszło kupić 5 żelazek i zrobić FXa 😉 najpierw wymyślili strzelający makaron i szukali co będzie pasować z kuchni XD
Napisano 14 Lipiec 20231 r @Nezumi Nie wiem dlaczemu ale piosenka bardzo pasuje mi do naszego foumowego pakera @Destroyera 🙂 Nawet sylwetkowo (o mięśniach mówię) podobny! No wypisz wymaluj hymn Destra 🙂 Edytowane 14 Lipiec 20231 r przez Mortom