Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 355
  • Wyświetleń 24,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taka brama, siedziałem nad tym około 30 godzin Ogólnie cieszę się, z tego jak mi teksturki wyszły, ale widzę też mankamenty w postaci braku wiekszej ilości geometrii na tych filarach (jakiś odkru

• jakubziom
    jakubziom

Właśnie dostałem wydruk, fajnie wyszło na papierze offsetowym + kreda na okładkę. 

• jakubziom
    jakubziom

zrobiłem dwie kolejne strony:

Posted Images

Napisano

Ekspertem od animacji jest @Mortus więc nie będę wchodził w jego kompetencje :) Może wpadnie to ci coś podpowie.

Od siebie mogę dodać takie spostrzeżenie, przydało by się jakoś naświetlić czym lub kim jest pan z księżycową głową.

I Od razu współczuje renderowania zieleni tych ścian hexów :) Jak bedziesz celował w silnik Eevee to uważaj... holernie nie lubi dużej ilości obiektów. Czasami lepiej od razu iść do cyclesa który może miejscami popsuć szczegóły denoserem ale za to wygeneruje to zieleńsko szybciej i ładniej :) Jak robiłem animację z załamującą się trawką od powiewów łopat śmigła to eevee klękało.... fakt, że każde ździebko było oddzielnym obiektem, bo inaczej sie nie dało zasymulować tego efektu. Ale sie działo, aż uznałem że szkoda czasu na walkę z silnikiem i porzuciłem się na Cyxlesa. Scena nie dość że lepiej wyglądała to jeszcze szybciej sie renderowała... a to były czasy jeszcze z przed eevee next które działało jak strzała w porównaniu z nowszą odsłoną tego silnika.

Napisano
  • Autor

Chciałem to docelowo zrobić w Unrealu i Metahuman, bo tam mogę łatwo nagrać kwestię tej babeczki robiąc motion capture Iphonem. I w miarę zbliżoną twarz uzyskać która będzie poprawna. A twarz tego gościa (pomysł jest żeby była creepy, pełno oczu) to dałbym radę wyrzeźbić w Z-Brushu

Przy okazji trochę personal artworków porobić :) Na razie to wszystko to pre-produkcja, później zacząłbym klepać assety ;)

Może poprzez ubranie tego gościa to jakoś bardziej nakreślę, myślałem czy mu nie dać wieńca laurowego na głowę. Ten ogród to więzienie dla władców, co babeczka mówi na początku :)

Edytowane przez jakubziom

Napisano
  • Autor

Trochę zmieniłem zakończenie, myślę że jest ciekawiej :) Nie wiem, czy komuś chce się oglądać to w takim stanie xd Myślę też że stworek może nieco kojarzyć się z powieściami Lovecrafta

https://drive.google.com/file/d/1-qK0i8q3ea1PNNAwyNcDOFB4aKOxt_xB/view?usp=drive_link

Później mam w planie więcej szczegółów w kadrach by jakoś rozbudować tę historię, ale pewnie dużo trzeba będzie jeszcze zmienić.

Napisano
  • Autor

Myślę, że skończyłem ten animatik. Początkowe sceny prawdopodobnie będę musiał wydłużyć, albo przesunąć monolog trochę wcześniej przed tytułem, bo nie da się tego tak szybko wypowiedzieć :) Ale to już później. Myślę że więcej już nie wymyślę, musiałbym wszystko od nowa robić.

https://drive.google.com/file/d/1-qK0i8q3ea1PNNAwyNcDOFB4aKOxt_xB/view?usp=drive_link