Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,1k
  • Wyświetleń 42k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
4 godziny temu, KLICEK napisał(a):

dawaj poprawnego linka xd

Max sie cos kaszani, nawet moje szkice w mojej teczce znikaja i nie wiem czym to jest spowodowane. 
dodam ze to to sa pliki wgrane. 

8D67A332-E593-40E9-9478-CBC33A5FE623.thumb.jpeg.2dbfe4843c5580d86c3c53185bee5972.jpeg

Napisano

@tobiq4 to jakiś THING że tak tańczą? Czy jak? Bo nie jestem / nie byłem i chyba nie będę na czasie jeśli chodzi o tiktokowanie. No i jeszcze jedno z czego im sie te michy ciesza? 😛 
Jestem totalnie po stronie tego gościa jeśli chodzi o minę 😄 Ale stary jestem i nie kumam internetów 😄 

Edytowane przez Mortom

Napisano

@Mortom no ja nie mam tiktoka też, ale czasem dociera do mnie ten szajs to oczy przecieram ze zdumienia xD Jest czy byla jakaś moda na robienie tanców z pracy 🤦‍♂️

Napisano

Takie tam dzisiaj ze sklepu wiadomo, że to nie sezon no ale.. bez jaj ^_^

received_1349641215873028.jpeg

Edytowane przez tobiq4

Napisano
9 minut temu, tobiq4 napisał:

Takie tam dzisiaj ze sklepu wiadomo, że to nie sezon no ale.. bez jaj ^_^

received_1349641215873028.jpeg

image.jpeg.506817365134b4f869534911b69bcae6.jpeg

Napisano

A myślałem że Węgiel we wrześniu był drogi... NO to mamy nowego króla! 😉  No ale za PREMIUM to trzeba zabulić! Nie ma przebacz, PREMIUM to PREMIUM - KROPKA! 😉 

P.S.
No ale może te Chilijskie to jakieś mega wyborne są i temu? Próbował ktoś? 

Edytowane przez Mortom

Napisano

Chyba już czas życzyć wesołych świąt i znośnego tygodnia 😉

Będzie można puścić całą playliste w gronie rodzinnym i w końcu da się słuchać tych kolend 🙂 

Edytowane przez Destroyer

Napisano
6 minutes ago, Mortom said:

Ten Mietczynski to jakiś kucharz? Bo Klawiatura znam i lubiem 🙂 

Człowiek orkiestra, kiedyś go oglądałem gdy robił pato straszenia lektur i recenzje najgorszych polskich filmów, ale do lat już nie patrzę co tam wczynia 🙂 

W opisie jest link do playlisty z 12 kolendami jakby ktoś przegapił 🙂 

Napisano
4 minuty temu, Destroyer napisał(a):

Człowiek orkiestra, kiedyś go oglądałem gdy robił pato straszenia lektur i recenzje najgorszych polskich filmów, ale do lat już nie patrzę co tam wczynia 🙂 

W opisie jest link do playlisty z 12 kolendami jakby ktoś przegapił 🙂 

AAAA... teraz coś kojarzę 🙂 NO to się chłopisko POSTARZAŁO! 😉 A ja wciąż piękny, zdrowy i młody 😄 I SPŁUKANY! 😄 
CelebratedCircularFattaileddunnart-size_

Napisano

Też tak czasem macie " Darku, Darku widziałeś mojego meila"

umm

PKlGGoa.jpg

akurat ten musiał mi umknąć, może przypadkiem trafił do spamu 🙂

a o co chodzi?  😛 

---

Co prawda święta w tym roku wypadają bardzo źle tj w weeknd, organizator pierdoła całkiem się nie popisał i powinien za to odpowiedzieć ale i tak :

ESYgWbQ.jpg

pyQOEVA.jpg

😄

----

Poza tym znalazłem przypadkiem zdjęcia prezentów sprzed kilku lat jak pakowałem z pomocą kotów 🙂

PrxBlDT.jpg

KiDf5dD.jpg

Papier ozdobny w polskiej palecie kolorów 🙂

12taeYe.jpg

Napisano

@Nezumi powiedz mi kochany chłopacze czy w Meksyku też macie taką fale grypową jak u nas na podkarpaciu? (Armagedon) czy jednak level easy for newbies? 😜 Bez grypki, bez problemów? 😉 

Edytowane przez Mortom

Napisano
3 hours ago, Mortom said:

@Nezumi powiedz mi kochany chłopacze czy w Meksyku też macie taką fale grypową jak u nas na podkarpaciu? (Armagedon) czy jednak level easy for newbies? 😜 Bez grypki, bez problemów? 😉 

W Meksyku mamy powrot zachorowan na Covid zwany "szosta fala", w cholere przypadkow roznych innych chorob zwiazanych z systemem oddechowym (ja sam mam problemy z oddychaniem od wielu miesiecy i jak juz mysle ze jest lepiej to sie okazuje ze nie jest. W zeszlym tygodniu myslalem ze juz nie napisze kolejnego postu if you know what I mean... 😉 ), przypadki malpiej ospy sie mnoza coraz bardziej a jeszcze wczoraj slyszalem o kilku przypadkach wscieklizny u ludzi - zeby bylo weselej.

Tak ze mozna powiedziec ze tak... tez mamy problemy z grypka i innymi chorobskami. Rowniez dlatego ze jest bardzo zimno teraz. Tu gdzie jestem spada w nocy do kilku stopni ponizej zera, na polnocy kraju moze byc nawet do -14. A to jest Meksyk - tutaj domy nie maja centralnego ogrzewania. Mozesz sobie rozpalic w piecyku jak masz albo grzejniczek wlaczyc. Ale wez nagrzej mieszkanie grzejniczkiem... Eh...

Edytowane przez Nezumi

Napisano

@Nezumi wow brachu! To się tam trzymaj, bo z kim będę się chadryczył o blendera?! I nie waż mi się tu chorować obłożnie! To jest niezdrowe i deprecujące! Widzę że te problemy na Podkarpaciu to mała kupka popiołu w porównaniu z rozszalałą pożogą w kraju Majów! Więc najlepszego i nie daj się tym małpim harcom!

🤗

Napisano

@Mortomapriszijejtyt 😉 Co do Blendera to ostatnio zaistalowalem 😮 zeby looknac co tam nowego. Oczywiscie popieprzyli UI w miedzyczasie i sie teraz zastanawiam - czy zeby zmienic rodzaj renderu w viewporcie musze pojsc do zakladki render, tam zmienic powiedzmy z eevee na cycles a a potem wrocic zakladki z modelowaniem? Kiedys to mozna bylo zmienic przy tej ostatniej "kuleczce" w rogu viewportu, szybko i wygodnie. Ale widze ze "ulepszyli"?

Napisano

@Nezumi Nom tak ulepszyli że na ostatniej kuleczce nie zmienisz... choć nie pamiętam aby tam była taka możliwość na zmianę silnika do renderowania. Ale stary jestem to i skleroza zbiera swoje żniwo! 😉 
Za to masz możliwość zrobienia sobie full Eevee na kuleczce z podglądem materiałów - zamieniasz sobie na chwilkę na Eevee w głównej zakładce, ustawiasz wszystkie wodotryski AO, Bloom SSR i cienie na full (czy jak tam żeby chodziło płynnie) i przestawiasz spowrotem na Cyclesa i masz 2 silniki bez przełączania 🙂 Najlepiej zapisać to do podstawowego pliku rozruchowego i fajrant! 😉 Potem tylko klikasz wielki przycisk GENERUJ EPICKĄ scenę w 3D z parametrami: 4k, phptoreal, highly detiled, cinematic lighting + styl ulubionego artysty I ZBIERASZ HAJS do banku! NIE DZIENKUJ! - wystarczy przelew 😉 

Napisano

@stormwind O no widzisz! Użytkownicy wyrazili zapotrzebowanie to i dobra dusza załatwiła podaż 😉 @Nezumi no masz coś takiego w Mayce? MASZ?! No...??? A widzisz! Nie masz... bo i po co?! Tam to się jednego PRAWILNEGO renderu używa 😛 ALE fakt faktem, że takiego FICZERU niema! Dziękuję, CASE CLOSED! 
giphy.gif?cid=6c09b952057d64af5571af6cbeba615b9335e7561a0dbb3d&rid=giphy.gif&ct=g

A teraz z innej beczki:
Nie wiem co chce mi algorytm sprzedażowy od allegro powiedzieć ale zaczynam podejrzewać że mój telefon / ipad widzą więcej niż mi się wydaje 😄 I chyba coś mi sugeruje.
wkladka.png.3ca278fb87fc06a579eb48151c8a9d55.png

Edytowane przez Mortom

Napisano
6 hours ago, Mortom said:

no masz coś takiego w Mayce? MASZ?! No...??? A widzisz! Nie masz... bo i po co?! Tam to się jednego PRAWILNEGO renderu używa 😛 

Ekhm...

rendery.jpg.b9a111f13eded91a117c3e4069cec37c.jpg

Co prawda uzywam tylko Arnolda, ale miec to ma wiecej. Nawet o jeden wiecej haha! Wygralem! 😉

Napisano
9 godzin temu, Nezumi napisał(a):

Ekhm...

rendery.jpg.b9a111f13eded91a117c3e4069cec37c.jpg

Co prawda uzywam tylko Arnolda, ale miec to ma wiecej. Nawet o jeden wiecej haha! Wygralem! 😉

giphy.gif

🥲

Edytowane przez Mortom

Napisano

Troche spóźnione życzenia ale Zdrowia!

Edytowane przez tr3buh

Napisano
1 godzinę temu, triget napisał(a):

Najlepszego! 

Btw. jakiś https 500 error wyskakuje na www 🙂

@adek pisał że to problem z silnikiem forum. Zgłoszenie poszło do wyższych instancji, chyba na dniach zaczną to naprawiać. 

Napisano

Problem jest niewiadomych przyczyn. Po prostu nowa wersja wyrzuca błędy z nowym PHP i support IPS (silnika) sprawdza co może być przyczyną (co niestety trwa). 

Nie wiem kiedy się uporają. Dostali dostępy, czekam na informację. 

Napisano

@Nezumi E brachu... podobno u ciebie UFO grasuje. 
https://geekweek.interia.pl/styl-zycia/ciekawostki/news-ufo-nad-meksykanskim-wulkanem-popocatepetl-dziwny-obiekt-ma-,nId,6542058 
Podziel się z kolegami co tam w kosmosie słychać 😄 jak by ufoki rozdawały nowe karty od Nvidii to daj cynk... toż to kosmiczna technologia 😄 no i cena też kosmiczna, więc sie wszystko spina 🙂 

P.S.
Uwielbiam takie nonsensowne artykuły xD Jakieś hobby po za grafiką trzeba mieć! A to jest najśmieszniejsze z tych "nieśmiesznych". No może jeszcze doniesienia o duchach są dość zabawne... ale tam więcej CGI (na minutę) niż nie jednym blockbusterze 😄 więc zainteresowania nieco pokrywają się z wykonywanym zawodem 😄 

Edytowane przez Mortom

Napisano
7 hours ago, KLICEK said:

nie nie to nie ufo, to nezumi leci wpierdolic blenderowcom XD

No i zagadka szybko rozwiązana 

@Nezumi po pracy oddaje się przyjemności i robi to co kocha 🙂 

Nezumi gdzieś nad Meksykiem, circa 2023, colorized 🙂 

jSpJYIT.jpg

Napisano

O! Nigdy nie czulem sie tak kochany! Trawestujac tekst z filmu "Bullet" moge powiedziec, ze "moje hemoroidy ronia krwawe lzy wzruszenia" 😄

Co do doniesien o UFO nad Meksykiem, to nie potwierdzam ale tez nie zaprzeczam 😶

Nad uzytkownikami Blendera sie nie znecam bo swoja kare juz maja - uzywaja Blendera... 😛

@Destroyer tak tylko... edukacyjnie powiem, ze "nezumi" to szczur. Kot to "neko". Ale i tak doceniam 😉

Edytowane przez Nezumi

Napisano
54 minuty temu, Destroyer napisał:

wiem że to szczur ale nie znalazłem na szybko latającego cool szczura w okularach więc musiał być kot a nie chciałem używać ai bo wiem, że nie lubisz

A maile sobie w ai generujesz.. doh! 

Napisano

Nie ma nigdzie zdjecia latajacego nad wulkanem szczura? Pfff... 😄
Swoja droga, za starych czasow kiedy mieszkalem w Londynie kumpel mial klienta, ktory upieral sie ze chce ZDJECIE jednorozca. I nie z filmu jakiegos. Koles swiecie wierzyl ze kumpel jest debilem negujacym istnienie jednorozcow...

Edytowane przez Nezumi

Napisano

@NezumiNo ale co za problem. Bierze sie konika i rożek od lodów, może być pozłacany - no wiecie tą taką jadalną złotą "farbą". Przyklejasz konikowi na gumie rożek i WŁALA! Jednorożec jak w mordę strzelił! 😉 

@Destroyer nie wiem w jakim Internecie szukałeś tego szczura... ale 3 sek szukanie, 2 minuty klikania w shopie i mam TO! Tyle się tych Unrealów naklikałeś, a zwykłej "myszki" nie znajdziesz... WSTYD! 😉 
1468313375_SUPERNEZU.jpg.bdd3814e3e559f81057d6c37404785c4.jpg