Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
4 minuty temu, ZiN napisał(a):

Też nie mam czasu na granie. Kolega z krakowa pożyczył, popatrzę jak przyroda zrobiona, może dojdę do tego araba i wyślę go 72 dziewic.

Ja pięć lat siedziałem na takim i to bez beki było wygodne. Największy plus, to że nie miało kólek i nie odbijałem się bebzonem od blatu.

image.jpeg.3dc37e755126b9eea580882d1e7eca30.jpeg

Po przeprowadzce kupiłem sobie z ikei takie na kółkach, ale cały czas ciepło wspominam poprzednie 😛

O, też mam 4070, a na poprzedniej nie chciał pójść Diablo 2 Resurrected, z nowszych gier to wykorzystałem tylko do Baldura 3, a no i Civka IV, szybciej się ładuje.

Ja teraz rowazam zakup fotele z firmy secretlab. Tylko kurde szkoda ojro tracic, jednak patrzac na opinie i recenzje tego krzesla chyba warte ceny. Wiek już taki, ze plecy daje sie we znak 😄 

• Odpowiedzi 731
  • Wyświetleń 26,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Wlasnie skonczylem Cannon Fodder na Amidze 😛 Nie bylo latwo - normalne savy nie jakis tam save state'y 😄 (Tak NA PRAWDE wyglada screen po skonczeniu giery 😄 WARTO BYLO katowac sie przez 24 misje.

• Nie mogłem wytrzymać i muszę polecić tą produkcję 😄 głównie dlatego że robiłem tam enviro przez 2 lata, ale tak serio to całkiem porządna gra wyszła    

• Pograłem trochę w Scorn, boże jakie to jest niemożebnie nudne, pół godziny robienia puzelków, łażenia bez celu nudzenia się i mam dość. Grafika taka trochę przestarzałą, wszystko organiczne ale suche

Posted Images

Napisano

Wracając na temat gierek, trochę gram w stare street fightery i inne mordobicia z Capcom Fighting Bundle.

Jest tam tyle perełek, ale nie to jest największym skarbem. Ten pixelart, aj cię kręce, dla samych animacji i designu postaci warto to zobaczyć.

Plus jak ktoś się lubuje w ilustracjach, koncept artach z gier to też jest tego pełno do zobaczenia, czasem z notatkami dla artystów. Super.

Jest coś w tych grach że mnie do nich ciągnie i chętnie do nich wracam.. 

image.jpeg.deaa02d4aaab186bbb24ee48b5d9578b.jpeg

Napisano
7 minutes ago, Kalberos said:

Nie ma gry z takimi widokami. Nawet Saracen mi tego nie zepsuje:D

Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉
Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki...

Ale ladnie jest, to prawda.

Napisano
Godzinę temu, Nezumi napisał(a):

Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉
Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki...

Ale ladnie jest, to prawda.

w jedynce mi to nie zepsulo widokow a tam zasieg rysowania był mniejszy i dosc czesto pojawiały sie migotania na horyzoncie. W tych lasach mozna siedziec i sluchac jak plynie woda i spiewaja ptaki. Bo niestety w prawdziwym swiecie ptakow dookoła nas coraz mniej.

Edytowane przez Kalberos

Napisano

No i okazji do podziwiania tych widoków będziesz miał chyba sporo, bo w grze się niewiele dzieje, większość to słuchanie dialogów, teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane.

A gdyby ktoś bardzo chciał pograć, a ma słabszego kompa, to wyszedł zabawny mod, który drastycznie zmniejsza detale w grze 😛

Edytowane przez ZiN

Napisano
  • Autor
12 minutes ago, ZiN said:

teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane.

Kiedy było powiedziane, że dla porządku płatne od strony.

Adam z teamu writerów przy wypłacie, circa 2024, colorized 

Napisano
  • Autor

@Kalberos a to tak artyści 34 pozyskują tak "podobne" modele postaci do swoich dzieł 😛 

ale spoko opcja żeby zobaczyć jaka jest szczegółowość modeli albo czy włosy albo trawa są "prawdziwe" czy alpha na plejnach 🙂 

A jak się już jest w Czechach to można pomóc kobiecie w potrzebie 🙂 myślę że ten mem i powyższy filmik nie są przypadkowe 🙂 

a-ZZndd-X-460swp.jpg

Napisano
9 minut temu, Destroyer napisał(a):

@Kalberos a to tak artyści 34 pozyskują tak "podobne" modele postaci do swoich dzieł 😛 

ale spoko opcja żeby zobaczyć jaka jest szczegółowość modeli albo czy włosy albo trawa są "prawdziwe" czy alpha na plejnach 🙂 

A jak się już jest w Czechach to można pomóc kobiecie w potrzebie 🙂 myślę że ten mem i powyższy filmik nie są przypadkowe 🙂 

a-ZZndd-X-460swp.jpg

najważniejsze że jest na czym oko zawiesic 😄 mam na myśli widoczki w grze

Napisano
  • Autor
1 hour ago, Kalberos said:

najważniejsze że jest na czym oko zawiesic 😄 mam na myśli widoczki w grze

No jasna sprawa 😉 

chłopy w środku rozróby gdy "widoczek" przechodzi obok 😉

FM5-pl-Vc-AELFDV.jpg

Napisano
26 minut temu, Destroyer napisał(a):

No jasna sprawa 😉 

chłopy w środku rozróby gdy "widoczek" przechodzi obok 😉

FM5-pl-Vc-AELFDV.jpg

zberezniku, miałem te widoki na mysli 

Napisano
W dniu 13.02.2025 o 01:20, Destroyer napisał:

a-ZZndd-X-460swp.jpg

Fiona w polowie transformacji...

Napisano

Chyba jestem jedynym kolesiem, którego stylówka HOMM odrzuca na tyle, że nie grałem prawie wcale w tą grę, bo jest brzydka IMHO. Rozgrywka ok, ale stylizacyjnie, mam odruch wymiotny... wiem no one cares... ale co ważne... wygląda na to, że w nowej wersji utrzymali ducha poprzedniczek, bo mnie odrzuca jak stare... więc konserwatyści i fani powinni być zadowoleni 🤣

Napisano
4 hours ago, kengi said:

Chyba jestem jedynym kolesiem, którego stylówka HOMM odrzuca na tyle, że nie grałem prawie wcale w tą grę, bo jest brzydka IMHO. Rozgrywka ok, ale stylizacyjnie, mam odruch wymiotny... wiem no one cares... ale co ważne... wygląda na to, że w nowej wersji utrzymali ducha poprzedniczek, bo mnie odrzuca jak stare... więc konserwatyści i fani powinni być zadowoleni 🤣

Nie jesteś do końca sam, aczkolwiek mi HoMM3 aż tak nie podszedł bo wolałem pikselowate HoMM2 i do dzisiaj dwójka bardziej mi się podoba wizualnie. Natomiast widzę, że za muzykę odpowiada Paul Romero, czyli oryginalny kompozytor do hirołsów i do "normalnych" Might and Magiców od 6 w górę. Soundtrack do MM6 to absolutne złoto, szczególnie muzyka w miastach.

Szkoda, że nikt nie robi czegoś retro w stylu MM6/MM7, jak już to jakieś grid-based dungeon crawlery, a to nie to samo. Jedyne co to Call of Saregnar ale to jednosobowy projekt i idzie baaaaaaaardzo powoli... Ale te lowres sprite'y są tak zajebiste, jak się może to nie podobać xD

ss_04ac5f88903338366f08c2f3c52750fbcf875a62.1920x1080.jpg

Napisano
51 minut temu, SebastianSz napisał:

Nie jesteś do końca sam, aczkolwiek mi HoMM3 aż tak nie podszedł bo wolałem pikselowate HoMM2 i do dzisiaj dwójka bardziej mi się podoba wizualnie. Natomiast widzę, że za muzykę odpowiada Paul Romero, czyli oryginalny kompozytor do hirołsów i do "normalnych" Might and Magiców od 6 w górę. Soundtrack do MM6 to absolutne złoto, szczególnie muzyka w miastach.

Szkoda, że nikt nie robi czegoś retro w stylu MM6/MM7, jak już to jakieś grid-based dungeon crawlery, a to nie to samo. Jedyne co to Call of Saregnar ale to jednosobowy projekt i idzie baaaaaaaardzo powoli... Ale te lowres sprite'y są tak zajebiste, jak się może to nie podobać xD

ss_04ac5f88903338366f08c2f3c52750fbcf875a62.1920x1080.jpg

MM6 jest nadal na mojej bucket liście... Już kilka razy zaszedłem daleko, ale nie udało mi się przejść. Może kiedyś... Na emeryturze...

Napisano
41 minutes ago, wujek_kane said:

MM6 jest nadal na mojej bucket liście... Już kilka razy zaszedłem daleko, ale nie udało mi się przejść. Może kiedyś... Na emeryturze...

Mi się jakiś czas temu w końcu udało, po 20+ latach grania! Jeszcze tylko kompa an Average pokonać w Master of Orion 2 i życie całkiem spełnione :P

Napisano
Godzinę temu, Destroyer napisał(a):

Ja dalej klepie Henryczkiem złoli:D ale ostatnio pojawił sie ciekawy tytul w gej passie

Napisano

Miałem wrzucić do rzeczy interesujących, ale nie chciałem psuć dyskusji o muzyce ;)

Edytowane przez wujek_kane

Napisano
  • Autor
1 hour ago, wujek_kane said:

Edit: kurka, jak się wrzuca film z YT? :/

dziwnie to działa bo linki konwertuje na ładniejsze i youtube nie chce się zagnieżdża, spróbuj ctrl+shift+v i powinno pójść ale to też nie zawsze działa, nie wiem od czego to zależy, czasem trzeba kilak razy przerzucić i zaskoczy