Napisano 8 Luty8 Lut 4 minuty temu, ZiN napisał(a): Też nie mam czasu na granie. Kolega z krakowa pożyczył, popatrzę jak przyroda zrobiona, może dojdę do tego araba i wyślę go 72 dziewic. Ja pięć lat siedziałem na takim i to bez beki było wygodne. Największy plus, to że nie miało kólek i nie odbijałem się bebzonem od blatu. Po przeprowadzce kupiłem sobie z ikei takie na kółkach, ale cały czas ciepło wspominam poprzednie 😛 O, też mam 4070, a na poprzedniej nie chciał pójść Diablo 2 Resurrected, z nowszych gier to wykorzystałem tylko do Baldura 3, a no i Civka IV, szybciej się ładuje. Ja teraz rowazam zakup fotele z firmy secretlab. Tylko kurde szkoda ojro tracic, jednak patrzac na opinie i recenzje tego krzesla chyba warte ceny. Wiek już taki, ze plecy daje sie we znak 😄
Napisano 8 Luty8 Lut Wracając na temat gierek, trochę gram w stare street fightery i inne mordobicia z Capcom Fighting Bundle. Jest tam tyle perełek, ale nie to jest największym skarbem. Ten pixelart, aj cię kręce, dla samych animacji i designu postaci warto to zobaczyć. Plus jak ktoś się lubuje w ilustracjach, koncept artach z gier to też jest tego pełno do zobaczenia, czasem z notatkami dla artystów. Super. Jest coś w tych grach że mnie do nich ciągnie i chętnie do nich wracam..
Napisano 9 Luty9 Lut michalo - fajne, choć nie to samo co pixelart na crt.. kenshi rujnuje mi życie. czekam na dwójkę
Napisano 9 Luty9 Lut Autor 2 hours ago, michalo said: Jest coś w tych grach że mnie do nich ciągnie i chętnie do nich wracam.. axAYPmGB_700wv_0.mp4
Napisano 10 Luty10 Lut 7 minutes ago, Kalberos said: Nie ma gry z takimi widokami. Nawet Saracen mi tego nie zepsuje:D Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉 Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki... Ale ladnie jest, to prawda.
Napisano 10 Luty10 Lut Godzinę temu, Nezumi napisał(a): Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉 Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki... Ale ladnie jest, to prawda. w jedynce mi to nie zepsulo widokow a tam zasieg rysowania był mniejszy i dosc czesto pojawiały sie migotania na horyzoncie. W tych lasach mozna siedziec i sluchac jak plynie woda i spiewaja ptaki. Bo niestety w prawdziwym swiecie ptakow dookoła nas coraz mniej. Edytowane 10 Luty10 Lut przez Kalberos
Napisano 10 Luty10 Lut No i okazji do podziwiania tych widoków będziesz miał chyba sporo, bo w grze się niewiele dzieje, większość to słuchanie dialogów, teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane. A gdyby ktoś bardzo chciał pograć, a ma słabszego kompa, to wyszedł zabawny mod, który drastycznie zmniejsza detale w grze 😛 Edytowane 10 Luty10 Lut przez ZiN
Napisano 10 Luty10 Lut Autor 12 minutes ago, ZiN said: teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane. Kiedy było powiedziane, że dla porządku płatne od strony. Adam z teamu writerów przy wypłacie, circa 2024, colorized
Napisano 13 Luty13 Lut Autor @Kalberos a to tak artyści 34 pozyskują tak "podobne" modele postaci do swoich dzieł 😛 ale spoko opcja żeby zobaczyć jaka jest szczegółowość modeli albo czy włosy albo trawa są "prawdziwe" czy alpha na plejnach 🙂 A jak się już jest w Czechach to można pomóc kobiecie w potrzebie 🙂 myślę że ten mem i powyższy filmik nie są przypadkowe 🙂
Napisano 13 Luty13 Lut 9 minut temu, Destroyer napisał(a): @Kalberos a to tak artyści 34 pozyskują tak "podobne" modele postaci do swoich dzieł 😛 ale spoko opcja żeby zobaczyć jaka jest szczegółowość modeli albo czy włosy albo trawa są "prawdziwe" czy alpha na plejnach 🙂 A jak się już jest w Czechach to można pomóc kobiecie w potrzebie 🙂 myślę że ten mem i powyższy filmik nie są przypadkowe 🙂 najważniejsze że jest na czym oko zawiesic 😄 mam na myśli widoczki w grze
Napisano 13 Luty13 Lut Autor 1 hour ago, Kalberos said: najważniejsze że jest na czym oko zawiesic 😄 mam na myśli widoczki w grze No jasna sprawa 😉 chłopy w środku rozróby gdy "widoczek" przechodzi obok 😉
Napisano 13 Luty13 Lut 26 minut temu, Destroyer napisał(a): No jasna sprawa 😉 chłopy w środku rozróby gdy "widoczek" przechodzi obok 😉 zberezniku, miałem te widoki na mysli
Napisano 13 Luty13 Lut Bede grał w gre! Pięknie to wypolerowali. Mam nadzieje ze sprzedaż będzie wysoka.
Napisano 20 Luty20 Lut W dniu 13.02.2025 o 01:20, Destroyer napisał: @Kalberos a to tak artyści 34 pozyskują tak "podobne" modele postaci do swoich dzieł 😛 ale spoko opcja żeby zobaczyć jaka jest szczegółowość modeli albo czy włosy albo trawa są "prawdziwe" czy alpha na plejnach 🙂 A jak się już jest w Czechach to można pomóc kobiecie w potrzebie 🙂 myślę że ten mem i powyższy filmik nie są przypadkowe 🙂 Fiona w polowie transformacji...
Napisano 24 Luty24 Lut 21 godzin temu, Destroyer napisał(a): @Kalberos A co to zle? W koncu kobitki wygladaja jak kobitki a nie zimnioki.
Napisano 22 Marzec22 Mar Jedna z moich ulubionych serii :) Jest też o filmach - polecam.Trailer do nowego HOMM. Wygląda przepięknie. Jeśli grywalnością doścignie 2 lub 3 to biorę urlop i zamykam się w chacie.Na steamie można chyba zapisać się do testów tej gry .(1) Heroes of Might And Magic: Olden Era - Official New Gameplay Trailer - YouTube
Napisano 22 Marzec22 Mar Chyba jestem jedynym kolesiem, którego stylówka HOMM odrzuca na tyle, że nie grałem prawie wcale w tą grę, bo jest brzydka IMHO. Rozgrywka ok, ale stylizacyjnie, mam odruch wymiotny... wiem no one cares... ale co ważne... wygląda na to, że w nowej wersji utrzymali ducha poprzedniczek, bo mnie odrzuca jak stare... więc konserwatyści i fani powinni być zadowoleni 🤣
Napisano 22 Marzec22 Mar 4 hours ago, kengi said:Chyba jestem jedynym kolesiem, którego stylówka HOMM odrzuca na tyle, że nie grałem prawie wcale w tą grę, bo jest brzydka IMHO. Rozgrywka ok, ale stylizacyjnie, mam odruch wymiotny... wiem no one cares... ale co ważne... wygląda na to, że w nowej wersji utrzymali ducha poprzedniczek, bo mnie odrzuca jak stare... więc konserwatyści i fani powinni być zadowoleni 🤣Nie jesteś do końca sam, aczkolwiek mi HoMM3 aż tak nie podszedł bo wolałem pikselowate HoMM2 i do dzisiaj dwójka bardziej mi się podoba wizualnie. Natomiast widzę, że za muzykę odpowiada Paul Romero, czyli oryginalny kompozytor do hirołsów i do "normalnych" Might and Magiców od 6 w górę. Soundtrack do MM6 to absolutne złoto, szczególnie muzyka w miastach.Szkoda, że nikt nie robi czegoś retro w stylu MM6/MM7, jak już to jakieś grid-based dungeon crawlery, a to nie to samo. Jedyne co to Call of Saregnar ale to jednosobowy projekt i idzie baaaaaaaardzo powoli... Ale te lowres sprite'y są tak zajebiste, jak się może to nie podobać xD
Napisano 22 Marzec22 Mar 51 minut temu, SebastianSz napisał:Nie jesteś do końca sam, aczkolwiek mi HoMM3 aż tak nie podszedł bo wolałem pikselowate HoMM2 i do dzisiaj dwójka bardziej mi się podoba wizualnie. Natomiast widzę, że za muzykę odpowiada Paul Romero, czyli oryginalny kompozytor do hirołsów i do "normalnych" Might and Magiców od 6 w górę. Soundtrack do MM6 to absolutne złoto, szczególnie muzyka w miastach.Szkoda, że nikt nie robi czegoś retro w stylu MM6/MM7, jak już to jakieś grid-based dungeon crawlery, a to nie to samo. Jedyne co to Call of Saregnar ale to jednosobowy projekt i idzie baaaaaaaardzo powoli... Ale te lowres sprite'y są tak zajebiste, jak się może to nie podobać xDMM6 jest nadal na mojej bucket liście... Już kilka razy zaszedłem daleko, ale nie udało mi się przejść. Może kiedyś... Na emeryturze...
Napisano 22 Marzec22 Mar 41 minutes ago, wujek_kane said:MM6 jest nadal na mojej bucket liście... Już kilka razy zaszedłem daleko, ale nie udało mi się przejść. Może kiedyś... Na emeryturze...Mi się jakiś czas temu w końcu udało, po 20+ latach grania! Jeszcze tylko kompa an Average pokonać w Master of Orion 2 i życie całkiem spełnione :P
Napisano 22 Marzec22 Mar Autor 17 minutes ago, SebastianSz said:Ale te lowres sprite'y są tak zajebiste, jak się może to nie podobać xDa3pxGkq9_700wv_0.mp4 Edytowane 22 Marzec22 Mar przez Destroyer
Napisano Wtorek o 13:214 dn Godzinę temu, Destroyer napisał(a):Ja dalej klepie Henryczkiem złoli:D ale ostatnio pojawił sie ciekawy tytul w gej passie
Napisano Czwartek o 08:292 dn Miałem wrzucić do rzeczy interesujących, ale nie chciałem psuć dyskusji o muzyce ;) Edytowane Czwartek o 10:352 dn przez wujek_kane
Napisano Czwartek o 10:292 dn Autor 1 hour ago, wujek_kane said:Edit: kurka, jak się wrzuca film z YT? :/dziwnie to działa bo linki konwertuje na ładniejsze i youtube nie chce się zagnieżdża, spróbuj ctrl+shift+v i powinno pójść ale to też nie zawsze działa, nie wiem od czego to zależy, czasem trzeba kilak razy przerzucić i zaskoczy