Skocz do zawartości

AI i technologie przyszłości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8k
  • Wyświetleń 157,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to . . . J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano
  • Autor

Bardziej niepokojącą statystką jest to, że połowa hindusów nie ma jeszcze dostępu do internetu, jak to się zmieni to będziemy zgubieni, ale jak dobry bóg da to do tego czasu umrę ;)

Napisano
15 godzin temu, Nezumi napisał(a):

Najbardziej nie wkurzaja mnie CEO zarabiajacy miliony na minute czy nawet wielkie firmy osuszajace wszystko dookola zeby ochlodzic pierdylion ejajowych prockow ale ci zwykli ludzie ktorzy im wierza, ktorzy sa na tyle durni zeby dac sie przekonac ze to jest przyszlosc, ze nic sie nie da zrobic, ze postep i cala reszta tego taniego pier...nia. Kurna, w glowie mi sie nie miesci ze nadal mozna sprzedawac snake oil - panaceum na WSZYSTKO. Masz problem? Odpowiedzia jest AI! To mnie wnerwia najbardziej. Stada debili.

Rozwój nie jest odpowiedzią, ale komuchy równowagę też zmieniły zmiękczając słowa w "zrównoważony rozwój". Ale ja to chyba jestem debilem, bo widzę bezsensowność bogacenia się do śmierci i utraty wszystkiego po zgonie. Nawet w jednym wywiadzie Rozenek coś podobnego powiedział :/ .

Kurde, powiem że lubię wymieniać się myślami z chatbotem, ale jak widzę jak coponiektórzy dostają cyberpsychozy bez wszczepów to jakoś odechciewa mi się tego korzystać, i jest trochę strach - a ceo jeszcze tak najlepiej jakby całe gry generowali żeby nie dzielić się zyskiem z twórcami tylko wszystko brać dla siebie - nic dziwnego że wielcy skupowali ip na potęgę...

@Nezumi znowu narzekam, ale nie myślisz chyba że ai jest ślepą uliczką rozwoju i postępu? Bo ja tak zacząłem myśleć od kiedy dzieciaki doomscrollują brainrota na tiktoku i mózgi od dopaminy im się lasują ;/ . Może jednak lepiej było bez internetu, i pewnie te czasy wrócą jak brainrotowcy dorosną i nie będą wiedzieli jak utrzymać architekturę internetu, co sprawi że internet padnie i będzie problem. Wiesz, nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale jest szansa że neta może zbraknąć :/ .

edit1: taka forma apokalipsy, prąd może być, ale serwery padną i ludzie zaczną się wieszać xD .

Edytowane przez Zdzichu

Napisano
  • Autor

A ja wczoraj wchodząc do starego wczesnogierkowskiego bloku w betonowym getcie dla biedoty widziałem małe dziecko tak ze 4 czy 5 lat, i dziadka i słyszę taką rozmowę:
"Dziadziusiuuuuu a ty wiesz co to jest sztuczna inteligencja?" I tak się zapowietrza co drugie słowo i ciężko zrozumieć ale idę tak za nimi starając się pozostać niezauważonym i nie przerywać rozmowy i nasłuchuję "to nie jest prawda to... to sztuczna inteligencja...???.. sztuczna inteligencja..." a dziaduś yhm, yhm, (i tak nei słucham ) No niestety tyle tylko usłyszałem ale bardzo mnie ciekawiło co powie przyszłe pokolenie ale nasze drogi się rozeszły :) Tak czy tak ani małe dzieciaczki ani dziadziusie przychodzące z przedszkola czy placu zabaw z wnuczkiem nie są już wolne od sztucznej inteligencji.

A co z ciekawszych rzeczy? a korpo ludki mają pomysły żeby zamiast nie płacić stażystom za możliwość pracy w ich kołchozie to mogą brać pieniądze od pracowników za możliwość pracy dla nich, what a time to be alive!

Napisano
Godzinę temu, Zdzichu napisał(a):

Kurde, powiem że lubię wymieniać się myślami z chatbotem,

a Tobie się mózg już czasem nie zlasował ? od kiedy to do chuja pana człowiek myślący wymienia się myślami z chatbotem?? albo jesteś z tej grupy nie myślących albo myślałeś ale to już jest historia.

dla wyjaśnienia; chatbot to nie jest coś co ma myśli. na Twój mądry czy głupi prompt zawsze odpowie w taki sam sposób, a mianowicie zajrzy do swojej bazy, przeszuka słowa kluczowe z twojego prompta, a potem pierdolnie jakąś odpowiedź jako zbiór zmiennych ułożonych w jakich string

Napisano
49 minut temu, drakul napisał(a):

a Tobie się mózg już czasem nie zlasował ? od kiedy to do chuja pana człowiek myślący wymienia się myślami z chatbotem?? albo jesteś z tej grupy nie myślących albo myślałeś ale to już jest historia.

dla wyjaśnienia; chatbot to nie jest coś co ma myśli. na Twój mądry czy głupi prompt zawsze odpowie w taki sam sposób, a mianowicie zajrzy do swojej bazy, przeszuka słowa kluczowe z twojego prompta, a potem pierdolnie jakąś odpowiedź jako zbiór zmiennych ułożonych w jakich string

Kiepsko to ująłem. Chodzi o to że on zagląda w mojego posta, i rozjaśnia mi moje własne myślenie, które po latach brania psychotropów w tym zbutwiałym mózgu jest ciężkie i skomplikowane. Czasami dobre książki do czytania mi sugerował, to sobie je czytałem xD .

A co do korpo biorącej opłaty za wstęp, tylko emotka xD tu pasuje. Ale skurwysynów nie brakuje. To tak jak w innym temacie ktoś napisał że nie podoba mu się to że gry takie jak wiedźmin są pozytywnym eskapizmem, i mają elementy cukierkowości, a powinny być takie jak ich życie, szare i do dupy jak papier toaletowy.

k***a, PRZECIEŻ O TO CHODZI W SZTUCE - POKAZUJE PEWIEN WYCINEK ODCIĄGAJĄCY NAS OD TRUDÓW DNIA CODZIENNEGO DO CHUJA WAFLA.

Ale polacy i kidultsy lubią taplać się w gównie krzycząc że są dojrzali bo zajmują się trudami świata i dnia codziennego.

Bierzesz batonika do ryja i narzekasz że słodki - k***a, czego się spodziewałeś?!

Dodajcie cierpliwości...