Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.

Falcon GMC

image.png

Edytowane przez jaras

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• SebastianSz
    SebastianSz

Jasne, kumam, że to reklama samochodu, a nie dokument z Krystyną Czubówną :D To nie jest jakiś wielki zarzut tylko tak zauważyłem bo lubię ptaki. Ciesz się, że jakiejś krzywej sprzączki od paska tam n

• Destroyer
    Destroyer

o ku**a diabeł! ;) Myszołów zajebisty! :)

• jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

Posted Images

Napisano
  • Autor

o! jest i On! :) dzieki kengi <3 troche stary ten artykul bo z 2019r. ale moze sie jeszcze tak nie zestarzal..

Napisano

Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)

2 hours ago, jaras said:

image.png

1 hour ago, Destroyer said:

Myszołów zajebisty! :)

Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.

Napisano
2 godziny temu, jaras napisał(a):

Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.

Falcon GMC

image.png

Witamy witamy :D masz kupe fajne projektow, przy kilku razem pracowalismy ;D

Napisano
  • Autor
7 minut temu, SebastianSz napisał(a):

Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)

Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.

dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oW

Edytowane przez jaras

Napisano
14 minutes ago, jaras said:

dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac

Jasne, kumam, że to reklama samochodu, a nie dokument z Krystyną Czubówną :D To nie jest jakiś wielki zarzut tylko tak zauważyłem bo lubię ptaki. Ciesz się, że jakiejś krzywej sprzączki od paska tam nie było, bo by Cię dopiero @EthicallyChallenged zjadł żywcem xD

24 minutes ago, jaras said:

BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oW

Wygląda zajebiście...

ALE

raf,360x360,075,t,fafafa_ca443f4786.u2.jpg

Białozór (gyrfalcon) to arktyczny ptak i nie wiem czy w Katarze by wytrzymał, chociaż kto tam szejkom zabroni :P

Dobra już się zamykam

Napisano
  • Autor

jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

Napisano
7 minutes ago, jaras said:

jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

No tak czułem! Pewnie pod kolor jakiś polarny niedźwiedź też biega po szejkowym pałacu :D

Ale tak ad rem to mega fajne rzeczy :)

Napisano

Ptak jak żywy.

Gdybym nie wiedziała, to bym pomyślała że to prawdziwy, trenowany przez szejka osobiście.

Napisano
  • Autor

compo czyni cuda ;) cale to vfx to jedno wielkie oszustwo :)

Edytowane przez jaras

Napisano

Fajne. Lubię taki stuff, gdzie wszystko wygląda realistycznie i przypisywanie daty nie ma sensu. Coś co może być dobre dziś i równie dobre, 10 lat temu jak i za 10 kolejnych. To jest jedna z różnic dla których można się uzależnić od VFX. W grach, filmach animowanych 3D etc. widać te różnice w czasie. W dobrym VFX nie.

Napisano

Bardzo fajne! Super model i całe video. Gdyby nie te przerywniki z making of to naprawdę można by pomyśleć, że to żywy ptak :)