Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.

Falcon GMC

image.png

Edytowane przez jaras

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 508
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• SebastianSz
    SebastianSz

Jasne, kumam, że to reklama samochodu, a nie dokument z Krystyną Czubówną :D To nie jest jakiś wielki zarzut tylko tak zauważyłem bo lubię ptaki. Ciesz się, że jakiejś krzywej sprzączki od paska tam n

• jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

• Zajebistość. Dobrze to wygląda.

Posted Images

Napisano
  • Autor

o! jest i On! :) dzieki kengi <3 troche stary ten artykul bo z 2019r. ale moze sie jeszcze tak nie zestarzal..

Napisano

Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)

2 hours ago, jaras said:

image.png

1 hour ago, Destroyer said:

Myszołów zajebisty! :)

Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.

Napisano
2 godziny temu, jaras napisał(a):

Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.

Falcon GMC

image.png

Witamy witamy :D masz kupe fajne projektow, przy kilku razem pracowalismy ;D

Napisano
  • Autor
7 minut temu, SebastianSz napisał(a):

Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)

Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.

dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oW

Edytowane przez jaras

Napisano
14 minutes ago, jaras said:

dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac

Jasne, kumam, że to reklama samochodu, a nie dokument z Krystyną Czubówną :D To nie jest jakiś wielki zarzut tylko tak zauważyłem bo lubię ptaki. Ciesz się, że jakiejś krzywej sprzączki od paska tam nie było, bo by Cię dopiero @EthicallyChallenged zjadł żywcem xD

24 minutes ago, jaras said:

BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oW

Wygląda zajebiście...

ALE

raf,360x360,075,t,fafafa_ca443f4786.u2.jpg

Białozór (gyrfalcon) to arktyczny ptak i nie wiem czy w Katarze by wytrzymał, chociaż kto tam szejkom zabroni :P

Dobra już się zamykam

Napisano
  • Autor

jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

Napisano
7 minutes ago, jaras said:

jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)

No tak czułem! Pewnie pod kolor jakiś polarny niedźwiedź też biega po szejkowym pałacu :D

Ale tak ad rem to mega fajne rzeczy :)

Napisano

Ptak jak żywy.

Gdybym nie wiedziała, to bym pomyślała że to prawdziwy, trenowany przez szejka osobiście.

Napisano
  • Autor

compo czyni cuda ;) cale to vfx to jedno wielkie oszustwo :)

Edytowane przez jaras