Napisano 12 Marzec12 Mar Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.Falcon GMC Edytowane 12 Marzec12 Mar przez jaras
Napisano 12 Marzec12 Mar Autor o! jest i On! :) dzieki kengi <3 troche stary ten artykul bo z 2019r. ale moze sie jeszcze tak nie zestarzal..
Napisano 12 Marzec12 Mar Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)2 hours ago, jaras said:1 hour ago, Destroyer said:Myszołów zajebisty! :)Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.
Napisano 12 Marzec12 Mar 2 godziny temu, jaras napisał(a):Czesc, dawno mnie tu nie bylo (kajam sie i sypie glowe popiolem) ale teraz mam wiecej wolnego czasu i postanowilem sprawdzic jak dziala max3d w nowej odslonie. Na poczatek wrzuce artykul i makingofa z sokolem do reklamy GMC z 2019 roku. Pozdrawiam wszystkich J.Falcon GMCWitamy witamy :D masz kupe fajne projektow, przy kilku razem pracowalismy ;D
Napisano 12 Marzec12 Mar Autor 7 minut temu, SebastianSz napisał(a):Fajne, aż obejrzałem sobie całą reklamę :)Hmm no ornitolog to ze mnie mocny amator, ale tutaj faktycznie coś nie teges. Sokół wędrowny zwykle ma szare upierzenie na grzbiecie i poprzeczne prążki na brzuchu, do tego woskówka i dookoła oczu mają mocno żółty kolor. Do tego ten odgłos na początku reklamy (0:04-0:05) to jest faktycznie myszołów, najpewniej myszołów rdzawosterny bo to jego głos robi za ten słynny stockowy "odgłos drapieżnego ptaka", który pojawia się w każdej filmowej scenie z górami :D Tak się tylko czepiam dla idei :P Deadline mocno wyżyłowany był jak widzę.dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oW Edytowane 12 Marzec12 Mar przez jaras
Napisano 12 Marzec12 Mar 14 minutes ago, jaras said:dzieki za komentarz, tak tak, wiem, mozna w nieskonczonosc udoskonalac, znam takich co do dzisiaj poprawiaja swoje prace zaczete 10 lat temu... i ciagle nie sa zadowoleni ;) ale w reklamach sa deadliny, na szczescie nie robilismy tego dla National Geographic ;) dodatkowo powiem ze co referencja to inne umaszczenie, jest tyle odmian ze doktorat by trzeba zrobic z tego coby sie w tym polapac Jasne, kumam, że to reklama samochodu, a nie dokument z Krystyną Czubówną :D To nie jest jakiś wielki zarzut tylko tak zauważyłem bo lubię ptaki. Ciesz się, że jakiejś krzywej sprzączki od paska tam nie było, bo by Cię dopiero @EthicallyChallenged zjadł żywcem xD24 minutes ago, jaras said:BTW- ten sokol ciagle ewoluowal i wystapil w kilku reklamach-w kazdej mial inne umaszczenie, nawet takie : https://www.artstation.com/artwork/oAK5oWWygląda zajebiście...ALEBiałozór (gyrfalcon) to arktyczny ptak i nie wiem czy w Katarze by wytrzymał, chociaż kto tam szejkom zabroni :P Dobra już się zamykam
Napisano 12 Marzec12 Mar Autor jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)
Napisano 12 Marzec12 Mar 7 minutes ago, jaras said:jeden z Szejkow ktory sponsorowal ten film wlasnie takiego ma i koniecznie chcial zeby go zrobic jak najbardziej podobnego :)No tak czułem! Pewnie pod kolor jakiś polarny niedźwiedź też biega po szejkowym pałacu :D Ale tak ad rem to mega fajne rzeczy :)
Napisano 13 Marzec13 Mar Ptak jak żywy. Gdybym nie wiedziała, to bym pomyślała że to prawdziwy, trenowany przez szejka osobiście.
Napisano 14 Marzec14 Mar Autor compo czyni cuda ;) cale to vfx to jedno wielkie oszustwo :) Edytowane 14 Marzec14 Mar przez jaras