Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maciej Kuciara zdobywa nagrodę Emmy za film „White Rabbit”!

Featured Replies

Napisano

Maciej Kuciara, jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich artystów cyfrowych został właśnie laureatem prestiżowej nagrody Emmy w kategorii „Outstanding Innovation In Emerging Media Programming” za animowany projekt „White Rabbit”.

„White Rabbit” to przełomowy, interaktywny film animowany realizowany na platformie Shibuya.film, który zachwycił jurorów innowacyjnym podejściem do produkcji oraz zaangażowaniem widzów. Za scenariusz, reżyserię i projekt odpowiadają Maciej Kuciara oraz Emily Yang. Film łączy inspiracje anime lat 90. z nowoczesnymi technologiami i unikalnym sposobem finansowania.

Niewielu pamięta, że Maciek swoje pierwsze kroki w świecie grafiki komputerowej stawiał właśnie na Max3D.pl. Był aktywnym członkiem naszej społeczności, publikował pierwsze prace oraz dzielił się wiedzą na forum, inspirując kolejne pokolenia początkujących grafików. Jego ogromny talent, pasja oraz nieustanna chęć poszukiwania nowych wyzwań doprowadziły go na szczyty światowej branży animacji i concept artu.

Dzisiaj, sukces „White Rabbit” i wygrana Emmy potwierdzają, że marzenia i ciężka praca zaowocowały międzynarodowym docenieniem. Gratulacje dla Maćka od całego zespołu Max3D.pl oraz polskiej społeczności grafików!

image.png

https://x.com/maciej_kuciara/status/1965573082099396811

Film White Rabbit

Film White Rabbit Macieja Kuciary to unikalny, interaktywny projekt animowany, zrealizowany w duchu klasycznych anime lat 90., mający jednocześnie nowoczesny, innowacyjny charakter. Fabuła podąża za Mirai – młodą bohaterką, która wyrusza w podróż "w dół króliczej nory" po świecie nowoczesnych technologii, blockchaina oraz sztucznej inteligencji. Widzowie wchodzą w rolę współautorów, mogąc wpływać na przebieg opowieści dzięki mechanizmowi „choose your own adventure”.

Jeśli chcecie obejrzeć film w całości. Znajdziecie go na stronie:

https://www.shibuya.film/series/white-rabbit

Zdjęcie tytułowe - źródło: https://x.com/maciej_kuciara

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 142
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Napisano

Panie, ja to pamiętam go z nicka tiger1313, chociażby z cgtalk ;P

Max3D to oddział geriatryczny dla grafików ;P

Napisano
12 minutes ago, adek said:

Ja jestem!

Akurat dzisiaj kupowałem w sklepie energole więc i tak ktoś musi zatwierdzić to poszedłem do tradycyjnej kasy a kasjerce zebrało się na żarty i pyta:

-a 18 lat ukończone?
ja z na wpół siwą brodą afgana i siwiejącymi włosami na na głowie, umęczony po kolejnej prawie nieprzespanej nocy zaszczycam ją moim najbardziej czarującym spojrzeniem
2025-09-12-16-24-50.jpg
i odpowiadam ciężko: tak, 20 lat temu
;)

Napisano

Szacun dla Macka. Ja tez jestem stary, moja inspiracja Omen 2501 jak dobrze pamietam nick. Dzieki niemu znalazlem to forum w 2009 roku

Napisano
1 godzinę temu, EthicallyChallenged napisał(a):

ja jestem taki stary, że nawet kasa samoobsługowa to widzi i o nic nie pyta

ja pamiętam jak się węgiel formował...

Napisano

Człowiek legenda, Barbarian Chick na zawsze w mym serduszku ❤️

Napisano
1 godzinę temu, Kalberos napisał(a):

Szacun dla Macka. Ja tez jestem stary, moja inspiracja Omen 2501 jak dobrze pamietam nick. Dzieki niemu znalazlem to forum w 2009 roku

tak samo, omen 2501 alias Marek Okoń, wchodziło się na bitwy speedpaint i czekało aż Marek zrzuci rysunkową atomówkę, to były czasy...