Bzyku Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 hi all, Troszke czasu uplynelo od czasu zaczecia tego modelu mial byc szybki bez szczegolow a co z tego wyniklo negacja wszystkiego co bylo zalozeniem :D. Troche przekroczylem mozliwosci mojej maszyny do pisania w wordzie i tu chcialbym podziekowac bardzo ale to bardzo Sensserifowi bo nie bylo by finalnych renderów bez jego pomocy. jeszcze dojdzie pare ujeca ale bardziej juz tylko na szczegoly bo calosci nie zdolam wyrenderowac... Modeling: Rhinoceros v3 + alias Studio Tools v11.0.2. Rendering: Vray Faces: ok 1.100.000 http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/renault_fluence_final/siatka1.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/renault_fluence_final/siatka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 jedno określenie mi przychodzi na myśl... "jaw-dropper" O.O skoro już teraz jesteś w stanie osiagnąć taki poziom renderingu oraz modelingu to aż strach pomyśleć jak będzie wyglądał twój kolejny projekt :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Ładnie :) Piękny lakier, fajnie że nie użyłeś hdri robiąc render "w studiu", co do modelu to dziwnie wygląda tylny słupek, zaraz za kantem tylnego okna - jakby ktoś go stuknął :|, cała reszta idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 And the oscar goes to.. Bzyku! :) Rewelacyjna jakosc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Ok to juz wiemy jak autko ma wygladac, wiec teraz czekamy na renderki:P A tak na powaznie... Piekna robota! Po prostu fotorealizm na najwyzszym poziomie! BRAVO! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Witam! Bzyku...cóż tu napisać, model rewelacyjny, render piękny..oświetlenie, cienie, materiały wszystko cud miód. Jak dla mnie Ribin może się schować :] Pozdrowienia, Triplex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 bravo, bardzo ladnie wyszlo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 swietny :) az sobie zapisalem do katalogu "wzor" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 No i ślicznie ;) [Nic wiecej nie napisze, bo nie ma po co] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Faktycznie, super to wyglada. Nie znam sie na tym w ogole, ale wyglada super;) Loozack: LOL :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Rewelacja! przydałby się jeszcze render z przodu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Rewelacja, ślicznie moje gratulacje naprawde świetne renderki i świetne światła tylne odrazu szyby zaczeły mi się bardzo podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 O samochodzie nie bede sie wypowiadal bo wiadomo... Ale tlo tez ladne takie minimalistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 ...aż strach pomyśleć jak będzie wyglądał twój kolejny projekt moze jakas joanna d`arc za kierownica tego fluenca? tak na poczatek organiki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 qrde ;] no piekna robota ... jedynie przyczepil bym sie do przednich reflektorow ... tak jak by ich nie bylo ... jedynie w HiRes widac jakis reflect ... no ale to tylko szczegoly ;] 6/6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Jak dla mnie wymodelowane ślicznie,materiał jest pikny , renderek bardzo wyrazisty.Gratki BZYKU :) Pozdrowienia DarCon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 No to mi nie pozostaje nic więcej jak się powtórzyć :D Great job... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 A jest szansa na siate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 solidarnosc z pozostalymi :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Solidarnosc plemnikow ;) Bzyku piekne - baaaaaaaaardzo ladny modelik, ladne materialy, felusie cacy :). Gratsy. Pzdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Oj wyszło rewelacyjnie.... Jak dla mnie bez dwóch zdań najładniejszy brum jaki tutaj przyjechał. Ale fakt jest również taki że teraz zgodnie z umową kradnę Bzyku.... I hehehe... Zobaczycie co będzie następne ;). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Jak wszycy powyżej ;) tylko coś mi nie pasuje : przednie swiatla sa owtwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Masz zamiar wprawic wszystkich w jakies kompleksy?? No coz, trzeba przyznac, ze znalazles sie z tym modelem w samochodowej czolowce, o ile nie na czele, forum, pomijajac to, ze juz w niej byles:) Ale nie spoczywaj na laurach, nie jeden juz planuje byc lepszym od ciebie. Albo przynajmniej rownym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Piękny model Bzyku, gratulacje:) Dołączam się do prośb o siatkę. Możesz podać na czym i jak długo sie renderował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 sorki ale pewnie mnie tu zlinczują.....kolejny samochód...kolejny model - bzyku: znając twoje umiejetności sam model juz niewystarcza........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 sorki ale pewnie mnie tu zlinczują.....kolejny samochód...kolejny model - bzyku: znając twoje umiejetności sam model juz niewystarcza........... yeah! bzyku jeszcze zatancz nago na masce :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 no wiadomo super cycus itp itd, chociaz dla mnie osobiscie najlepsza bryka na tym (i nie tylko na tym) forum jest caly czas mustang Batou... ps. heh, fajny e-mail ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Mnie tam wystarcza to co jest.. :P Modeling masz super, co widac na wszystkich samochodach, ale jesli chodzi o render to jestes poprostu nie ludzko sprawny! Swietna robota. Pozdrawiam PS swoja droga to moglbys na masce zatanczyc :D [edit] A powiedz mi jeszcze Bzyku czy material tylnej lampy to nadal poprostu zwykly czerwony standard?!?! Jesli tak to jestes moj masta, ja nie wiem ze umiecie z niczego zrobic takie cacka.. a mi sie nie udaje..:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitekkkk Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 niesamowite, zapiera dech ... poprostu respekt i to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 nie podoba mi sie;).......... ................................... ................................... .................................... ..................................... .............to tak zeby za slodko tutaj nie bylo:):) aha taka mnie naszla mysl to trafi do zlotej galerii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 piękna robota uchyl rąbka tajemnicy i powiedz jak oświatliłeś scene ;) bez ustawień oczywiście to odbicie to vray light ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 super auto bzyku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 wzruszylem sie ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 ooo Loozack ->tnx nie wiem jak bedzie wygladac nastepny projekt ale jesli samochodowy to bedzie to rzecz jasna dalej francuz tyle ze tej firmy ktorej jeszcze niemam nic :). Bartq -> tnx co do slupka to zaczolem przegladac zdjecia i domyslac a nawet juz nie dlaczego tak sie stalo poprostu jak zaczyna sie zwerzanie szyby tylniej to zrobilem to troche za pozno i moze na zlej dlugosci Leander -> TNX. Triple X->tnx ale to jeszcze nie to czego bym pragnąl.ale trzeba sobie podnosic poprzeczke :D. AGmakonts-> ja przez te szyby to prawie zwariowalem ;) Kulki -> wszystko mialo byc delikatne bez fajerwerków i mysle ze mi sie to udalo.co do siatki to no ciezko by bylo a napewno nie mesha :D SensSerif-> czy ty sie emnie smiejesz ;) Marcin->Tnx lampki cos tam nakrecilem i musialem zrobic diodowe lampy flunece ma jakies inne i cholera wie co to. Lt.Knysha-> nom felgi ale brakuje mi straty tych rysek :( moglo by byc ciekawiej Gotham->Tnx,ale to jest nieporozumienie ;) chveti-> nie no są klosze blood_brother->TNx, nigdy zawsze chce wiecej, a to napewno loozack cos knuje :D seartr-> tak kolejny samochod i to ladny samochod i to nie jest dlamnie tylko model to cos wiecej SansSerif-> nie bo sie wstydze ;P dirty->to chyba calkowicie inne podejscie do samochodu wiec chyba ciezko porownywac a email przypadek ;) -Ukash- -> jesli chodzi o material tylnej lampy to nie musialem odejsc od przyzwyczajenia uzywania standardu bo to sie sprawdza znakomicie ale przy HDR tu jest vraymlt w fogiem czerwonym Sikham->Tnx sikh a jesli chodzi o odbcia to tak ale nie tylko. update ujec w pierwszym poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 to daj printa z viewportu maxa żeby było wszystko widać ;) jeśli mozesz oczywiście :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 gratulacje!!! chyba czekalem na to ostatnie ujecie z komentarzem :) hyhy bo to z przodu jakos mi nie podchodzi :P w kazdym razie naprawde pokazales klase... to naprawde milo poogladac czasem ze polak potrafi :) greets no i czekamy na nastepny model :) chetnie bym zobaczyl rowniez tego printa z viewportu hyhy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 poprostu genialnie, gratuluje swietnie to zrobiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Heh, to się okaże Bzyku :>, przed próbą to tylko szacowanie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 sikham-> to by bylo zbyt proste wiesz ze nie moge :) niech to zostanie moją malą malutka tajemniecą... Gotham ale wiesz ze mi sie takie swiatlo STOP zapala :) najpierw musze sie przelamac nieboj sie przelam sie :D dzieki wszystkim jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Bzyku nigdy więcej nie próbuj zwariowac przez szyby (zawsze możesz je wytłuc:)) jescze raz gratuluje pięknej pracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 ehhh ;( niech Ci będzie :] czekam na kolejny Bzyczący model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 sikham no szkoda ze nic bzyku nie pokaze:( ale teraz bzyku czas na organike............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 brawo - nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Nie wiem czy ktos tu prosil o siatke ale ja bardzo prosze... chcialbym zobaczyc topografie tego modelu... moze sie cos naucze:) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 przeciez wszystko jest w wipie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10668 a o siatce z maxa zapomnij bo w 1600x1200 i tak wszystko sie zlewa w viewporcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Ach Bzyku ale z Ciebie cierpliwy chlopak, Ty to musisz miec nasrane w glowie... ale pozytywnie oczywiscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Świetna praca, acz przednie światła mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Lukas przednie swiatla to sie nikomu nie podobaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 kulki musze musze ;) a przednie swiatla no są jakie są mysle ze w nastepnym bedą o wiele lepsze. A dodalem jeszcze ujecie na tarcze i siatke moze nie jest swieza ale niemam jakos ochoty skladac wszstkich plikow do jednosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Lukas przednie swiatla to sie nikomu nie podobaja! mi tam się podobają :P mają coś w sobie :) a te nowe ujęcia, ehh... poezja :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi