binc Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 takie efekty calo dniowego kampowania w parku :) dzieki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 ekhem Binc naprawde super fotki !!:) szczegolnie ta w parku . Kazda fotka ma swoj klimat .. gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 supeeeer jestem pod wielkim wrazeniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 a gdzie sie skampowales?:) za lawka?:D ehhh nigdy nie lubilem kamperow:D a fotki pierwsza klasa.. ehh musze sobie aparat kupic...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Mógł bym prosić o tą w rozdzielce 1280x1024... (ładnie plosie) No i fotki to masz piękne.... Ja dopiero zaczynam się bawić z fotografią, więc jakieś foto może za rok pokażę, rzeby się nie ośmieszać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 binc - świetne zdjęcia... tylko tyle umiem napisać ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 no widze ze dzisiejsza mgla dala sie we znaki...a szczegolnie ta w lodzi..bo tez bylem w parku i naprawde klimat byl cudny...mozna by pstrykac same piekne foty....ale padla mi bateria:/...tak czy siak...bardzo ladne zdjecia parkow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 kampowalem w roznych dziwnych, mrocznych i mlodziezowych miejscach ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 @binc - bylbym wdzieczny za te 2 fotki w 1280x1024 http://redkite.com.pl/sebastian/galeria/photos/park/7.jpg http://redkite.com.pl/sebastian/galeria/photos/park/6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 binc - podoba mi sie kolorystyka twoich zdjec, chcialbym takie robic :) Kolejne zdjecia najlepszej modelki w domu. Tylko szkoda ze firanka weszla w kadr :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Binc , jestes moim idolem :] jakbys mogl zrobic jakis darmowy serwer gdzie bys swoje high res zdjecia uploadował to bylibysmy wdzieczni :) świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 witam, hah... no i pojawiam się po jakimś roku nieobecności na forum ;) malowanie mychą zmęczyło mnie, do modelowania mnie nie ciągnęło, więc wyemigrowałem na forum foto... teraz wpadam zobaczyć czy Terranova Rascal'a i Bhaal'a jest ukończona i co wiedzę - fotografia zawitała na max3d :D (no nareszcie) żeby za wiele nie gadać jedno zdjęcie na dobry początek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 ciekawy pomysl , ale troche za bardzo przepalone ;] no ale moze sie czepiam niepotrzebnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xorgie Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Moje zdjątka możecie obejrzeć na : http://sxc.hu/browse.phtml?f=profile&l=xorgie dla userów max3d wszystkie zdjęcia są NO RESTRICTIONS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 EVERYMAN ŻYJE :O btw zdjecie ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Marcin thx, "przepalenia" były zamierzone - miał być hk, jednak nie do końca wyszedł ;) chveti omg ktoś mnie tu jeszcze pamięta :D to wrzucę jeszcze próbę reklamową: chiquita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 no banan nietypowy :) ja tam przepalone zdjęcia lubię dlatego mi się podoba everyman i to baldzo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 nie mogłem się powstrzymać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 nie przemawia do mnie :) bardziej pasowałoby do działu Rzeczy ciekawe... w wolnych dyskusjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 to się nazywa 4fun :] tweety - rotfl xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 OMG! max3d.pl wysikane na śniegu?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Tomasz S. Kruk dzięki ...hmm coś marnie z komentarzami i dyskusjami w tym wątku :/ ... chveti żeby to jeszcze było wysikane, ale to palcem maźnięte niechlujnie jest :P ogólnie technicznie nie najlepiej: słaby kadr, nieciekawe światło, skopany balans bieli... zero "artyzmu" xD dorzucam kolejne dwie starsze fotki: ślimak z wyższych sfer 1. 2. 3. i jeszcze jedna z tej serii: http://www.members.lycos.co.uk/every84/slimak003.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 fajne...takie makro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xorgie Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 a oto i moje fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 slimak mercedresu;] dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 mała wojna: 1. 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 o to jest dobre :) artystycznie tez fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 hehe swietne...fajny kontrast:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 nom zajefajne tylko czemu takie małe:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 slimak super, natomiast zelki juz nie takie bajeranckie moze to dlatego ze nie przepadam za podkolorowaniem b&w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 na fotografi sie nie znam...ale takie cus mi wyszlo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 everyman miwt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 everyman - świetne :) miwt - ładne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Mając wolny dzień zrobiłem sobie wycieczkę i natknąłem się na fajny bar przed którym stały właśnie te fajne autka, tak więc zrobiłem kilka zdjęć które tutaj prezentuje. Zdjęcia prosto z aparatu jedynie pomniejszone :D Przed tymi czerwonymi stały tam wersje srebrne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 niezwykła sterylność jak na brak retuszu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 no takie audi piekna sprawa 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Mario pierwsza fotka zawalista, jak dla mnie. Reszta też niczego sobie, przynajmniej niebanalne podejście do kadru. Teraz pytanko, czy ktoś wie jak zmienić czarne/brazowe włosy w blond albo takie utlenione? Próbuje ale nic nie wychodzi. Albo jakieś białe plamy wychodzą, albo jakieś wyprane - szare nie wiadomo co. Kolorowanie, wszelkie próby kolorem też nic nie daje, ciągle sztucznie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 binc : niektóre fotki kapitalne. MatPat : Ja bym zrobił to tak: Jeśli masz detale w niskich tonach to za pomocą leveli lub po prostu Brightness wszystkie te detale przenosisz do tonów jasnych (tylko tak żeby w miarę możliwości nie zniekształcać / ucinać histogramu). Przy okazji radzę zostawić trochę mocniejszego cienia który w razie potrzeby wzbogaci rozpiętość tonalną włosów ... np. za pomocą select > color range z odpowiednią tolerancją zaznaczyć wszystkie detale w cieniach i skopiować na osobną warstwę (lub lepiej.. zrobić maskę na nowej warstwie). Jeśli masz jakieś szczegóły w świetle (wiadomo, czarne włosy mogą się błyszczeć) radzę również je umieścić na osobnej warstwie tak żeby potem, po pobiciu jasności nie przepalić jasnych fragmentów. Potem dodatkową warstwą z mieszaniem color zmieniasz sobie ich barwę na słomkową czy jakąkolwiek inną. Można też się pobawić gradient mapem itp. Efekt powinien być zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 Oto kolejna porcja. W PS jedynie wykadrowałem i pomniejszyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 ostatnie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 binc, omg wymiot!!!!!!!!!!!! :D tweety, tez fajne! :-) moje klimaty :]] :P belus: takie zapytanie do Twoich zdjec z przed paru stron, skad uzyskujesz takie nasycenie barw? filtry photoshopa, czy takie nautralne? :-) sammael_at sorki,że odpowiadam dopiero teraz ale przeprowadziłem się i nie miałem dostepu do netu i nie śledziłem co na forum się dzieje. Dziś dopiero nastał ten szczęśliwy dzień:-) Te filtry to oczywiście photoshop, choć nie do końca to filtry. Koloruję dużo ręcznie (dużo maże gumką po warstwach z różnymi wariacjami kolorystycznymi). I tyle. Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 :) moj sprzecik do Cubase'a i nie tylko;)(jak zrobie ladne zdjecia to wrzuce klarnet i gitarke ;) ) Spieprzyli mi to nieco w Fotolabie a niechcialo mi sie bawic z tym w PSie... Sprzet to oczywiscie Canon EOS 300(analog) - ten blik mnie cholernie bije po oczach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Eax: mimo wszystko smaczna fotka:) u mnie niemoc tworcza od jakiegos czasu;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob'n'hut Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 I to jest porzadny temat, nie jakies 3dsmax...:D Szkoda, ze tak pozno tu trafilem. Niestety forum jest dosc obszerne :P Nie bylem w stanie obejrzc 40 stron, ale niektore fotki fajne, panowie, fajne...:D a teraz cos ode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 1 piekne ...super glebia..reszta odstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Witam. Trochu stara fotka(jeszcze za czasow Zenita) ale coz nie mam dostepu do skanera:( Ps. Chvet odezwij sie kiedys zrobimy maly camerszpielen po miesce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 olej, pomysl przedni :-) nikon f70 fujichrome sensia+polar j/w zdjalem PS kolory cos mi nie graly z tematem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 Binc, jak dla mnie 2 pierwsze za czyste, nie przepadam za taka sterylnoscia. 3 fajne( facet wystraszyl sie aparatu?) troche sie mi skojarzylo z pierwsza scena z Vanilla Sky. New York? Ps. W pirwszej focie cos majstrowales w Ps, czy to polar tak ladnie zielen podbil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 olej: sensia+polar az sie ciesze ze velvii nie uzylem bo by wyszlo disko;) w architekturze szybko w PSie wywalilem latarnie co mi sie wbila w kadr nawet nie zauwazylem (amatorka) efekty niestarannego retuszu sa widoczne na wysokosci ok 24 pietra:) nowy jork zgadza sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 no ładny ten NY ale jakoś ten taki dziwny blur mi nie pasi a to taka moja improwizacja, dorwałem na pare dzni cyfraka i chodziłem po domu cykając foty to akurat częśc mojej kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi