Pionier Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Witamy! przepraszamy za spoznienie :D Postanowilem wspolnie z Bonifatzem przystapic do bitwy 3D. Temat jaki wybralismy to oczywiscie "maszyny bojowe" - idealny dla mnie :) . Nie bedziemy cudowac z klimatami fantasy itp, mamy zamiar zrobic scenke z II WS, w tle zniszczona wioska (gdzies w Normandii) a na pierwszym planie niemiecki czolg - tygrys lub pantera :D. Concept wrzucimy lada dzien a ja tymczasem zrobilem juz amerykanska ciezarowe ktora bedzie sobie stala gdzies na 2 planie (w sumie juz skonczona, ew poprawie/dodam pare rzeczy): i jeszcze bez tego okrycia z tylu: oraz domki Bonifatza (tez na 2 plan, bedzie ich pare tam stalo): to na razie tyle, Życzymy pozostałym uczestnikom powodzenia na placu boju! Pozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Po co Wy tu ?? Dajcie spobie spokój - nie dysklasyfikujcie wszystkich na stracie - dajcie ludziom szanse :P ;) (A tan a serio to powodzenia! Od razu mocne modele !!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 No to mamy panowie po zawodach, jak to się mówi, skończyła się bajka. Czas wziąć się do roboty. Pionier jest już na sali. Ale żeby mu nie było fajnie, to mała uwaga. Dach samochodu jakoś dziwnie wygląda. Pomimo smootha jakieś kanty tam widać, szczególnie w okolicach słupków dachowych. No i na masce chyba się jeden face skopiował, bo widać jego krawędź po smoothowaniu. to tyle. miłej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 NO NIE ZNOWU TEN PIONIER!!!!! :D powodzenia na starcie..bede pilnie sledził postępy.......pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Nie no... Znowu Pionier i jego czolgi... Chyba sie pochlastam ;]. A tak na serio - fajnie ze dolaczyliscie :). Rosnie konkurencja, trudniej bedzie wygrac, prace nabiora poziomu :). GL & HF :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Witam! Nio zapowiada się ciekawie, powodzenia życzę oraz mam pytanie co to za model ciężarówki? Bo gdzieś on mi się nie kojarzy aby alianci na barkach transportowych je wieźli do Francji :). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 ogólnie bardzo ładnie, ale drzwi jakies nie takie, a konkretniej cos nieciekawie wygladają na samej gurze nad miejscem na szybe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 hehe ech nie ma za co :] witam Panów, powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Witam! Nio zapowiada się ciekawie, powodzenia życzę oraz mam pytanie co to za model ciężarówki? Bo gdzieś on mi się nie kojarzy aby alianci na barkach transportowych je wieźli do Francji :). Pozdrawiam! To Lublin jest ...ach ta młodzież...no tak wy nie pamietacie czasów z przed 1990 roku:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 no koledzy podnieśliście poprzeczkę :) klimat z opisu może być rewelka - pod warunkiem że zrobicie ładnie tą wioskę ale po budynkach już widać że to bedzie TO - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Ok, Tweety mi coś przebąkiwał o tym, że mam dobry pomysł i na razie marzę o tym, by go zrealizować na poziomie, a Wy pozom wyznaczyliście wysoko. No, ale to przeciez o to właśnie chodzi... :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 No...nareszcie Pionier wystartował. Juz miałem glupią nadzieję, ze bos militarnego 3D poszedł na emeryture...:P A tak na serio to badzo sie cieszę, ze jesteś i to nie sam :). Powodzenia zycze wam!! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Wlasciwie to czemu w Normandii? W polsce nie bylo II WS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 no narazie bajer, jako ze to ma byc w II planie to nie ma co przesadzac z detalem, moim zdaniem wyglada miodnie ta ciezarowka, jedyne chalo mam co do tex podloza wyglada to jak by mapa byla za mala, musicie chyba zrobic znacznie wieksza texture, aby nie bylo takiego dziwnego wrazenia nieostrosci, te domki na tym blocie mozna porownac do zdiecia pchlu na skorze,,pozdro i czekam na wiecej: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Idzcie sobie stąd :) Ciezarówka i domki super ,czekam na ciag dalszy ...na Military-Meshes:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 No, modele bardzo ładne :) Będę śledził wasz wątek. Czekam na update'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 fajne tirowki:d, no widzialem twoj czolg i mi sie bardzo podobal, powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 mozesz pokazac siatke okrycia tego z tylu widze ze zachecacie mnie do szybszego powrotu do mojej bitwki niz myslaem dzieki ;)!! a ciezarowka bardzo te tego pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 niesamowicie mi sie podobaja rendery ciezarowek, czekam na reszte maszynek do zabijania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Pytanie Nielota, szablon standart: Czy możesz pokazać siatkę. Pytanie moje, po co? ale to oczywiście nie moja sprawa, i nie mój wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2005 witam dzieki za wszystkie posty :) Co do ciezarowki (Studebaker US6 - tak sie nazywa ten model) to zgadzam sie z Wami, sa bledy i wiem o nich, troche poprawialem ale mysle ze takie babolce i tak nie maja wiekszego znaczenia poniewaz pojazd bedzie sobie stal na 2 planie. Obecnie pracuje nad czolgiem sherman (tez na 2 plan) ale na razie zrobilem same gasiorki i kola napedowe wiec za malo zeby pokazac, hehe, no moge pokazac siatke nielot, jak Ci sie przyda to fajnie ;): Pozdrawiam! simple, fajny avatar : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 Zaczyna robić sie gorąco...juz sie boje tego natłoku modeli...i to modeli z ręki mistrza "military-mesches" (jak to powiedzial tomeq :D )... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 :D trzymam kciuki jesli 2 plan jest tak dobry - to czekam na pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 dzieki pionier za siatke:):) i trzymam kciuki!! masz juz prace w zlotej galeri teraz tylko zwyciezyc bitwe i koplecik jest :P:P pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 ok, tak sie na razie maja sprawy z shermanem (caly korpus jeszczew powijakach jak widac): dzieki za posty :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 czy ty wszystko robisz z taka perfekcja i dokladnoscia ? :D jak zwyjle nie da sie nic zlego powiedziec na to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Z taką "piekielną dokładnością", kazdy powinien modelować!! O to chodzi. :) Kto by pomyślał, ze to na 2 plan :P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 wycofaj się z bitwy! inni też chcą mieć szanse :| :P pięknie , poprostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Piekne. Trzeba sie wziasc do roboty. :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 eh dawaj dawaj chce zobaczysz juz skonczone :):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Ładnie, ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Witam wszystkich! Dzieki w imieniu Pioniera i moim za wasze opinie. Dopiero teraz mam okazje pokazac cokolwiek, bylem zajety projektami (komercha :P). Wiec postanowilem zajac sie konceptem, teraz pojdziemy pełną parą (no chyba ze jakies zlecenie pokrzyżuje mi plany :P). Narazie zdołałem określić perspektywe oraz wyblokować kilka budynków ktore będą w naszej scenie. Jako ze tło bedzie matte pejntingiem zacząłem montować fotke ktora wykonałem kilka dni temu z obrazem ktory narysowałem w PS. Moze narazie nie wyglada to zachwycająco ale pomoze w dalszej pracy i w rozplanowaniu wszystkiego na ekranie. Narazie bedziemy sie zastanawiali co gdzie umieścić, gdzie poukładać drzewa itd. Pozdrawiam Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Bonifatz - ladny koncepcik :). Duzo bedziecie umieszczac drzew itp. w scenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Dzieki Knysha. Jak widzisz scena aktualnie jak po wojnie atomowej ;D Drzew bedzie kilka, wzgórze z lewej za domem, kolo domu w centralnej czesci i za domami z lewej. Wlasnie pracuje nad tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Pionier, Ty skończ laskę z minibitwy, a nie jakieś czołgi modelujesz ;D Powodzenia chłopaki. Smutno byłoby tu bez Was ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 brakuje mi w tej scenie czegoś...hmm..niech pomysle...moze jakis mały mostek kamienny nad ciekiem wodnym??:D GIT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 kliment woroszyłow widze ze sie rozumiemy :D Troche sie tu pozmienia jeszcze, generalnie to jest punkt wyjscia. Taka perspektywa ktora pozwoli w fajny sposob poukładać rozne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Pomysl z mostkiem jest jak najbardziej dobry. Dodaloby to scenie uroku. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Witam ponownie! Kolejny updejt konceptu. Teraz tylko musze dorwac Pioniera zeby z nim to przedyskutowac :D Pozdro Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Odrazu lepiej! Tak trzymac panowie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 ano, koncepcik coraz blizej konca - tak jak moj sherman na 2 plan (wczoraj nie moglem wrzucic bo padl mi necik :( ) , dodam jeszcze pare rzeczy i finito, na razie wyglada tak: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Nie jestem entuzjastą militariów, ale Shermana uwielbiam - dla mnie najfajniejszy czołg :D Świetnie idzie - nie mogę się doczekać tekstur. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 na pierwszy żut oka bardzo ładnie jak zwykle, ale wystarczy spojrzeć na układ jezdny i już widać ze ten czołg nie pojedzie :p jak ty który zrobiłeś takiego IS 2 mogłeś zapomnieć o kółkach przy gąsienicach? na tej fotce masz bedzo ładnie pokazane jak to ma wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 heh. Walki podtrzymujace gasienice od gory naleza chyba do tych "paru rzeczy", ktore Pionier ma dodac. ;) Taka mam przynajmniej nadzieje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 niech mnie kule bija :D w zalaczniki wczesniejszy obrazek z wipa (tak samo wyglada ten fragment w ostatnim renderku), Jeszcze to sprawdze i poprawie jak bedzie trzeba. btw, empeck, a jak tam Twoj elf :D? EDIT do postu RA wyzej: nie nie, te "pare innych rzeczy" to ebdzie cos innego, zobacze jeszcze jak mi to wyjdzie, jak nie wyjdzie to zostawie tak jak jest... no prawie :) dzieki i pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Bonifatz - no juz koncepcik lapie coraz bardziej klimat, to mi sie podoba :). Plus dla ciebie. Pionier - na temat twoich czolgow nie musze sie wypowiadac - jak zwykle pelen pr0 :). Brnijcie chlopaki dalej, a bedzie wspaniale :D. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Jaki elf? :O Koncepcik fajny. Mostek istotnie to must have ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 eh Pionier ty tylko te czolgi umiesz klepac :). Pieknie jak narazie mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 tymiatacze :D idzie super, oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 No nie te modele to mnię do grobu wpędzą. Jest super jak narazie. Powodzonka no i Prionier następnym razem nie zapominaj o herbatce;P;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi