Vorek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 A to już zależy tylko od naszego podejścia. Według mnie ta cała reputacja to pewnego rodzaju podpowiedź, wskazówka a nie żaden wyznacznik co do danej osoby. Tak samo jak z ilością postów, swego czasu były przecież głosy żeby nie była wyświetlana. Więc jeżeli będziemy mądrze to wykorzystywać i nie robić bałaganu to może być tylko i wyłącznie na naszą korzyść. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Co dalej? Będzie można wykupować punkty reputacji za sms-y? A może wymieniać je na koszulki? Jestem na NIE Pomysł oryginalny, ale sie nie sprawdzi. Co najwyżej odtraszy nowych na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Vorek- tak szczerze- ile osób stale pisze na forum ? W sumie wcale nie tak dużo (za to mnóstwo jest takich co zrobią jedną alufelgę i napiszą trzy posty na krzyż)- na tyle mało że nawet ja z moim alzheimerem spojrzę na nicki i wiem kto jest kto i czego się po kim spodziewać- a ani nie jestem tu szczególnie często ani jakoś bardzo się nie udzielam. Ranga nic nowego nie powie mi ani o Tobie ani o Biglebie ani o Kurcie Hecticu- a tym mniej powie komuś zupełnie nowemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Dlaczego akurat Bigleb i Kurt jako przykłady? :D Czyzby dwie skrajności? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Kiedyś na starym forum było coś takiego i zdarzało się, że naprawdę opisy były wulgarne i obraźliwe. jeśli chodzi o statusy (opisy) nad avatrem to tak jak i w istniejących podpisach powinny je regulować sztywne reguły: czyli tylko określona ilość znaków, zero wulgaryzmów (nawet w języku suachili), zmiana tylko raz na np: 3-mce. za każdy wybryk z łamiącym regulamin opisem ban. można też zrobić, żeby "rada starszych" przyznawała komu można dać możliwość zmiany opisu a komu nie. imo byłoby to lepsze niż te reputacje. zgodzę się też z RK, że jest nas tak mało stałych bywalców, że wiemy mniej więcej kto ile potrafi, kto jest zasłuzony jak Bigleb a kto tylko pustym krzykaczem jak np: the_13nasty. warto by było jednak powrócić do starej punktacji: member|pkt.1, wiadomo było, że nie dostał tego za napisane posty ale za wkład w rozwój serwisu: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=171869&postcount=1 Imo można napisać wartościowego posta, ale bardziej się przyda wartościowy tutek niż najwartościowszy post :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Imo można napisać wartościowego posta, ale bardziej się przyda wartościowy tutek niż najwartościowszy post :) IMO nie zawsze ;) Ahh ładna ikonka od strony WWW :) podoba mi się, a co do reputacji-to jakoś tak do bani ten pomysł, ale zobaczymy jak się sprawdzi, te całe rozdawanie good/bad ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 w sumie to mnie troche pzrekonaliście, Adku a jakby zrobić tak ze jedna ikonka ten kwadracik to 1 punkt, punkty tak jak kiedyś dają moderatorzy za zasługi wszelakie bo tak to serio robi sie z tego pzretuningowane phpbb ajeśli mowa o tym pzretuningowanym phpbb bajer z ostrzezeniami jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 fajnie tu jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 co do reputacji/ban reputacja absolutnie nie usprawiedliwia użytkowników od ich czynów, na tym forum nie ma żadnych taryf ulgowych dla kogokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 jeśli chodzi o statusy (opisy) nad avatrem to tak jak i w istniejących podpisach powinny je regulować sztywne reguły: czyli tylko określona ilość znaków, zero wulgaryzmów (nawet w języku suachili), zmiana tylko raz na np: 3-mce. za każdy wybryk z łamiącym regulamin opisem ban. można też zrobić, żeby "rada starszych" przyznawała komu można dać możliwość zmiany opisu a komu nie. imo byłoby to lepsze niż te reputacje. Zgadzam się całkowicie. dać Tweetiemu wódki. zgodzę się też z RK, że jest nas tak mało stałych bywalców, że wiemy mniej więcej kto ile potrafi, kto jest zasłuzony jak Bigleb a kto tylko pustym krzykaczem jak np: the_13nasty. warto by było jednak powrócić do starej punktacji: member|pkt.1, wiadomo było, że nie dostał tego za napisane posty ale za wkład w rozwój serwisu: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=171869&postcount=1 Imo można napisać wartościowego posta, ale bardziej się przyda wartościowy tutek niż najwartościowszy post :) Pozdrawiam też się zgadzam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 przeczytałem temat od pierwszego postu i nie czuje sie przekonany jakos specjalnie....ale tez nie czuje sie specjalnie uprawniony do podpowiadania co i jak ma wygladac na forum , staram sie nie wadzic nikomu i tego samego oczekuje...ktos słusznie napisał ze to troche jak w grach- pozimy czegoś tam....ja chce miec np. moore mana! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 reputacja absolutnie nie usprawiedliwia użytkowników od ich czynów, na tym forum nie ma żadnych taryf ulgowych dla kogokolwiek ........... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 KLICEK , jakaś sugestia xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 serwusik:) mi ta reputacja nie przeszkadza . :) to i tak tylko taki dodatek :) . pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Imo fajnie - punkty mogli dawać tylko moderatorzy, a reputację mogą podbijać userzy :) I tak np. mam tutaj paru takich klijentów ;) z których tutków dużo się nauczyłem, albo którzy długo pomagali mi na gg i poświęcili mi masę czasu (po raz kolejny dzięki wam za to ;)). Fajnie że teraz będę mógł ich odpowiednio uchonorować :D Ide rozdawać punkty, zobaczę jak to działa w praktyce :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 jeszcze raz prosze abyście uzasadniali swoje punkty, bo nie widze sensu stawiania pustych plusów i minusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Predzej czy pozniej zmieni sie to w ranking popularnosci, no chyba ze moderator ostatecznie akceptuje czy ktos dostaje punkta czy nie ale chyba modzi maja ciekawsze zajecia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 ciekawe kiedy na allegro pojawi sie mozliwosc kupienia punktow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 bigleb ja sądze ze stanie się to szybko, potrwa 2 tyg a potem sie ludowi znidzi, i punkty będa lecieć tylko w wyjątkowych sytuacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Pozniej to ludzie w ogole zapomna o tym ficzerze, tak jak o mozliwosci oceniania watkow. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 No i jak dla mnie, to dobrze, że w wyjątkowych sytuacjach, a nie tylko za napisanie posta na forum czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 fajne... i widac kto jest online :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 zawsze było widać kto jest online;] mintrill - dla mnie tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 no to na razie odnosze wrazenie, ze tylko nowi są niezle podjarani tym bajerem, a starzy użytkownicy to jakos sceptycznie do tego podchodzą ja sie mieszcze gdzies po środku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Zgadzam sie z tym co piszecie. Zdaje sobie z tego sprawe. Uruchomilme to dosc spontanicznie. Troszke mi sie to spodobalo. Nie chce aby sie do tego przywiazywac jak do wyznacznika umiejetnosci bo przeciez to zaden wyznacznik. Tak jak napisal Marcin. Nawet jesli ktos ma 2000 punktow reputacji, zlamie regulamin - nie mozna robic wyjatku. Moim zdaniem latwiej bedzie wylapac tych uzytkownik raczej z ujemnymi punktami. Chcialbym tego uzywac do punktowania uzytkownikow w ramach rowniez starej punktacji - dawac dosc spora liczbe punktow za tutoriale. Granice zdobywania kolejnych progow sa tak duze ze posty praktycznie na te punkty nie maja znaczenia wiec ta cala reputacja byc moze zadziala. Jesli nie - usuniemy ja dla dobra ogółu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 dobrze powiedziane mkk3a -> daje Ci za to reputację ;) Na poważenie - jak to będzie działało wyjdzie w praniu, nie ma co teraz o to szat rozdzierać. Co najwyżej "starzy, powarzni userzy o srogich minach" ;) będą ignorować ten pasek. Nie pękajcie, wbrew pozorom ludzie w większości nie są kretynami :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 hmm.. a ja bym proponował do tych reputacji dodać jeszcze od kogo się ją dostało. będzie przynajmniej wiadomo nie tylko za co ale i komu się na przyszłość odwdzięczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 nieee, lepiej nie stwarzać okazji do tzw. "kolesiostwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 mkk3 - masz racje. To sie poprostu bierze z tego , ze nowi są nowi, a starzy juz troche okrzepli :D. Mi to nie przeszkadza, a jesli komukolwiek pomoze to w animacjach (doping czy cos takiego) to bedzie dobrze :). Jak na razie animacji w dziale animations jest prawie zero - góre biorą wątki o wieeeeelkich ambicjach (oczywiscie niezrealizowane :D ). pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Dostałem negatywa, idę się biczować:) Naprawdę to reputacja jest mi obojętna, jak powiedział RK - i tak po postach wiadomo z kim ma się do czynienia. A, z ciekawości, jakie są progi? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 da sie czytac czyjes punkty ? ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Bigleb, naprawdę wierzysz, że moderacja zdradzi progi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 da sie czytac czyjes punkty ? ;) no wlasnie da sie ??? aaa jak ktos wystawia punkty to to musi jakos zmotywowac czy cos??? hehe ja mam blizej nieokreslona reputacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Rozumiem czemu nie ma infa kto ile ma punktow ani kto daje ale infa o progach dlaczego nie podawac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 no bigleb ty jestes na dobrej drodze :) jak sie najedzie na zielony paseczek to pisze jaka masz reputacje...ale dalej jest dla mnie to bez sensu ze nie wiem za co dostalem lub za co mi zabrali punkty...no i jak ja sie mam poprawic jak nie wiem co zrobilem... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 bo narazie dostałeś za żywota, nie masz pewnie jeszcze jakiś od userów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 no mam bo ktos mi zakosil 1 punkt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Reputacja to nie jest taki zly pomysl, jednak pod taka forma jak tu ma sie pojawic nie bedzie mialo to jakiegos wiekszego odwzwierciedlenia w faktach. Jesli by to mialo spelnic swoje zadanie to musiala by byc zupelnie inna procedura. Jesli chodzi o ikony, strona www, dostepnosc usera to jak dla mnie tylko raportuj zly post jest w miare komunikatywna, najlepiej jak by bylo napisane poprostu On-line ( zielone ) lub Off-line ( czerwone ) a co do strony to napis www w ramce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 rascal a jaką Ty procedurke proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 W tej chwili mi nic sensownego nie przyhodzi do glowy, a jesli by cos przyszlo to pewnie by bylo na tyle zlozone ze nikomu by sie tym nie chcialo zajmowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Heh, a mnie to wśo-rybka ;]. Bez mozliwosci sprawdzenia za co i od kogo, taki system troche mija sie z zalozeniami - docenieniem udzielonej pomocy od danej osoby itp. IMHO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Dostałem punkt, ale nie wiem od kogo. :) Przydały by sie takie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Dostałem punkt, ale nie wiem od kogo. :) Przydały by sie takie informacje. w profilu masz widoczne ? jak to tam wygląda bom ciekaw jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 ano przydało by się. tak samo jak owoiązek wpisania za co. mam punkt ale nie wiem za co. trochę to tak jakby ktoś się pomylił. ale coraz bardziej mi się ten pomysł podoba :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 gdzie wy to sprawdzacie, ze macie ileś tam punktów? ja jakos nie moge znaleźć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Dostałem punkt, ale nie wiem od kogo. :) Przydały by sie takie informacje. Taka informacja mogłaby być niebezpieczna, np. chciałbyś się zrewanżować itp. ale powód przyznania punktu jak najbardziej popieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 mkk3a - w profilu :P? Mialem punkt od kogos, ale juz nie mam :o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 niech mi ktos da punkt, bo tez chce zobaczyc te nowe opcj w profilu :P poza tym chcialbym sie poczuc doceniony - chociaz raz... :D 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 mkk3a - w profilu :P? Mialem punkt od kogos, ale juz nie mam :o. w publicznym profilu? najlepiej dajcie jakiegos screena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 na plus i na minus :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi