Loki Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 rewelacyjne tesktury, (jakos tylko nie moge sciagnac tych z niebem) wiecej takich prosze (ludzi i tekstur :D) W pelni zasluzony + dla obywatela Lisa. Pozdrawiam /Loki
greg_jg Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam, dzięki za mapy; oczywiście +. Pozdrawiam.
Gość GRZYM Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Piękne teksturki, respect i wielkie dzięki!
tweety Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 no panie Lis brawa za inicjatywę. oczywiście leci plusik :)
Yaro16 Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 rozwaliłeś mnie..szacuneczek. Te textury podłóg to totalny wypas. dziękuje pozdr0.
Hynol Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Genialne tekstury. Brawo za inicjatywę i dokładanie małych cegiełek do public domain. Jest tylko jeden problem niestety. Brak informacji o licencji (GPL, GNU...). Jako że ostatnio różne instytucje szaleją warto zabezpieczyć użytkowników przed ich działaniami. Dlatego warto by było, ku spokojowi userów i serwisu zamieszczać info o rodzaju licencji jakiej udzielasz na udostępniane materiały.
Lis Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Napisano 26 Czerwiec 2007 Hynol -> Leniwy jestem. szukałem coś o tych licencjach ale dla mnie one wszystkie wyglądają tak samo. Taka "róbta co chceta z wszystkim" to jaka jest? 2
Hynol Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 To znaczy tutaj chyba GPL wersja 2. Jedynym ograniczeniem takiej licencji jest ograniczenie co do odpłatnej dalszej dystrybucji obrazów oraz obowiązek udostępnienia przez osoby trzecie modyfikacji przedmiotu licencji na zasadach GPL wersja 2. Postaram się jeszce znaleźć potrzebną formułkę żeby można było dodać do teksturek. 1
JohnZi Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 o lol czemu ja dopiero teraz skumalem ten watek?!:D rep:D
chveti Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Ehehe nie przyczaiłem tego wcześniej i czekałem biedny na textury.pl ;) Dzięki za taki prezent. + ofcoz.
erapu Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 No.. eh, co tu dużo mówić, wszystko zostało powiedziane, texturki pierwsza klasa! Sam też biorę się powoli za tworzenie textur.. i popieram darmowe inicjatywy.. trzeba wspierać graficzny underground... Jak skonstruuje jakieś ciekawe, to na pewno się podzielę. pozdrawiam, big up Poważnie, Respect!
mirach Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Hynol, Lis: może taka licencja? http://sam.zoy.org/wtfpl/ http://en.wikipedia.org/wiki/WTFPL :) I jesli jeszcze nie pisalem to wielkie dzieki za textury
notdot Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 a może jedna z tych licencji ? http://creativecommons.pl/licencje-praw-autorskich-creative-commons/
Hynol Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 Nie było mnie - nie miałem czasu sie tym zająć - srki. CC to dobry wybór - jest przygotowywana po polsku wersja 3 tej licencji, ale wcześniejsze są dobre i zgodne z polskim prawem. mirach - No to użyj czegoś co nie zawiera licencji zgodnej z polskim prawem i wystaw na www. Jak się właściciel zbiesi, albo ktos przejmie prawa majątkowe do utworów to będziesz miał kłopot spory, szczególnie że była nowelizacja prawa autorskiego i obowiazuje nas już IPRED który daje właścicielowi praw majątkowych spore mozliwości dochodzenia odszkodowania z tytułu naruszenia jego praw. Wiem że młodzież to ma generalnie w mrokach takie podejście (i poniekąd słusznie), problem w tym że jak już stukna latka, ma się firme itd. to zwykle ma się też pewne doświadczenie w walce z biurokracją, matołectwem i państwem "prawa". Dlatego jeżeli faktycznie pytasz się po co ta licencja, to Ci odpowiem bardzo prosto - żebys sobie nie musiał nerwów szarpać.
mirach Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Hynol mnie kiedyś brak znajomosci prawa i biurokracji (nie wspominając już o Sprawiedliwosci ;) ) zamorduje. Postaram się pamietac na przyszlosc o tych licencjach, moze w nic sie nie wpakuje.
wojo23 Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 koorde moze mi ktos wyjasnmic po co jest alpha?
MaGuu Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Gdy masz powiedzmy plane i nakładasz na niego tylko texture liścia...to wszystko dookoła liścia co znajduje sie na plane będzie pokolorowane kolorem tekstury. Natomiast używając alpha (maski czarno białej) spowoduje to ze obszar który masz obok liścia zniknie, czyli pozostanie Ci sam liść (Działa to na zasadzie - co jest na alpha czarne to znika, a to co jest białe zostaje) Tak łopatologicznie, mam nadzieje ze załapiesz :)
Hynol Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Chociaż w zasadzie tak nie jest ;). Tekstura z alfą to tekstura n-kanałowa + 8 bit alfa. To do czego użyje się alfy to juz sprawa wyboru. Zazwyczaj jest to przezroczystość tekstury, ale zapiąć można ją dowolnie - na przykład jako blend/mix map.
eco Napisano 23 Październik 2007 Napisano 23 Październik 2007 zaprawde prawde powiadasz Hynol ...a co do watku to wielki szacunek panie Lisie za taka inicjatywe -BRAWO
pxl666 Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 a czy to http://www.textury.pl/ kiedys ruszy? i czy bedziecie potrzebowac tekstur/model/scen na sprzedaz?
Lis Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 A to dobre pytanie. Prawdopodobnie nie :D Bo nie mam czasu żeby się tym zajmować. A teraz sprzedaję co tam mam na turbosquidzie. ale nic specjalnego. EDIT: Pionix: http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?FuseAction=ProcessSmartSearch&blKeepCheck=y&blShowCategorySelect=FALSE&intCategory2=-1&intMediaType=-1&intMinPrice=&intMaxPrice=&dateBeforePub=&dateAfterPub=&stgBoolean=l&istSearchKey=&istExcKey=&istIncAuthor=ivan777&istExcAuthor=&intFileType_1=-1&intFileType_2=-1&intFileType_3=-1&fltRating=0&intRatingCount=0&x=46&y=14 Tylko to :) Reszty nie mogę :)
pionix Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 A co masz na turbosquidzie? Może byłbym zainteresowany tylko może...z pominięciem pośredników? ;)
Nowi Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Witam Skoro taki fajny temacik już trochę czasu istniej to z miłą chęcią bym coś dorzucił coś od siebie jeśli założyciel tego postu nie będzie miał nic przeciwko. :) Na razie nie za dużo ale na początek moja najlepsza texturka ;) Drewniany BAL -> DIFFUSE + BUMP 2835 x 393 P.S. Mam jeszcze 2x większą rozdziałke jak by ktoś preferował ;) i inną wersję kolorystyczną 1
Lis Napisano 5 Marzec 2008 Autor Napisano 5 Marzec 2008 Hmm. mało. Ale też mało konkretów tam mam. Coś 170$ mam uzbierane narazie. 1
Nowi Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 no i kolejna textura tym razem trawertyn galliatio czy jakoś tak... ;) HD Diffuse + Normal
Nowi Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 No i kolejne texturki z Fotoszopowskiego piekarnika ;) Forest Brown 2000x1500 Diffuse + Specular + Bumb Granit Galaxy-Star 1000x1000 Difuse Lime White (posadzka 16x16) 2000x2000 2xDiffuse (białe, czarne fugi) 2x Bump (z noisem, same fugi) P.S. jak by ktoś przypadkiem wykorzystał jakąś moją texturkę to miło by było jak by sie pochwalił ;) Lis -> jak się za mocno rozpędziłem to daj znać to sie przeniosę do swojego wątku bo w sumie psuję tobie reputację tym chłamem :| 3
zaki79 Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 heja! Lisu dzięki za wszystkie texy!! oczywiście dodaje punkt rep. - kiedy "level up"? hehe ;-) pozdrawiam
naeq Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Już dawno tu nie byłem, te Updaty mi się podobają, Lis jak zawsze + dla Ciebie :)
Vega Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Dzięki za textury :) tylko, że żadne chmury nie działają. Niemożna ich ściągnąć bo pliki wygasły. Może ktoś dać textury chmur?
Temporal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 odswieze bo mam taka mala prosbe :P moglbys drogi lisie wrzucic jeszcze raz vol 7? ewentaulnie ktos inny kto ma te paczke na dysku z gory thx
Lis Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 vol7 jest. Musiałem wywalić bo miejsca na pocztę nie starcza
Loki Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 zrob sobie Lisie przekierowanie poczty na Gmaila, a w gmailu podlikuj sobie alias swojego konta, wtedy maile wysyłane i odbierane z Gmaila będą podpisywane jakbys wysylal je z własnego konta (tzn z Twojej domeny) - fajna sprawa bo Gmail za darmo, i przy okazji 7gb miejsca na pocztę.
Bruneq Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 a ja proponuje przeniesc temat do free stuff'u
tweety Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 O ile Lis nie ma nic przeciwko, to mogę to zaraz przenieść.
Lis Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 Pewnie że nie mam nic przeciwko. Dzisiaj zaktualizuję linki tak żeby wszystko działało. Pozdrawiam 1
songokan Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 No i kolejne texturki z Fotoszopowskiego piekarnika ;) Forest Brown 2000x1500 Diffuse + Specular + Bumb Granit Galaxy-Star 1000x1000 Difuse Lime White (posadzka 16x16) 2000x2000 2xDiffuse (białe, czarne fugi) 2x Bump (z noisem, same fugi) P.S. jak by ktoś przypadkiem wykorzystał jakąś moją texturkę to miło by było jak by sie pochwalił ;) Lis -> jak się za mocno rozpędziłem to daj znać to sie przeniosę do swojego wątku bo w sumie psuję tobie reputację tym chłamem :|[/quote cześć, jak robisz takie tekstury? bump, diffuse, specular... masz jakiś program czy fajnego tutka? pzdr.
Nowi Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Intuicyjnie na oko, a bumpa za pomocą pluginu Nvidi do pobrania na ich stronce a dokladnie tu KLIK Edit: Lime White (posadzka 16x16) to akurat gradient, rozmazany motion blurem wykrzywiony Liqifi (czy jakoś tak) wycięte różne kafelki i ułożone w całość +fuga na nowej warstwie.
songokan Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 muszę zrobić tekstury materiałów...wiec chyba poradzę sobie jakiś tutek by się przydał....
Nowi Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 w google wstukaj "create seamless texture" i np: www, www 1
jakubm Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 cóż za piękny temat! w takim razie najbliższym czasie wypada podzielić się swoimi :)
kowal1916 Napisano 26 Listopad 2010 Napisano 26 Listopad 2010 Czy ktos kto posiada textury parkietu drewnianego z tego tematu moglby umiescic je tak aby mozna bylo pobrac? Niestety linki juz nie sa aktywne, a bardzo mi zalezy na tym. z gory wielkie dzieki
Rekomendowane odpowiedzi