Skocz do zawartości

Jak wygląda wasze studio?(Pokój znaczy sie :P )

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W fotoszopce sobie go wydłużył.

Moje miejsce :D

sub001.th.jpg

Kompik , Flatron 20' , zdobyczna lampka i krzesełko , joy Saitek cyborg i trochę śmiecia.

W pokoju mam trochę "dziwnych" rzeczy (np. 600l basen) podajcie ich nazwę (jeśli takowe się znajdują) to zrobię im fotkę :D

Edytowane przez Muminek
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
mała kawiatura daje złudzenie dużego monitora a tak to pewnie tylko te 30'

Tyś widział dziewięcio metrowy monitor:)

javor ja kleje w PTGui, jeszcze mnie nie zawiódł i HDRi robi.

Napisano
W pochmurny dzień dostaniesz tam depresji chłopie, zmień kolor na coś pogodnego.

Byle nie w Photoshopie. Photoshop tym razem to za mało. :)

Depresję miał klient którego mało zlotowozem na górce nie przejechałem jak będziliśmy do Sadowskiego na spotkanie.... hehehe

Napisano

hmm w październiku 2007 - jakies 169zł chyba - ogólnie fajna jest (całkiem niezła wentylacja) tylko cholernie głośna - przydała by się cichsza, zwłaszcza że komp chodzi 24/7 od lipca praktycznie.

Napisano

trosiek: czasem trzeba :)

d00b, Freedom Fighter: toshiba 40xf350p 40 cali full hd :)

Muminek: ja nic w fotoshopie sobie nie wydłużam :P

dariusz: programik wygląda ciekawie, będe musiał spróbowac

Napisano

javor - no robi wrażenie ta czterdziestka:P Nie masz problemu z objęciem calości wzrokiem? Nie musisz machać za bardzo głową?

Napisano

hehe, nietrzeba kręcić głową :P wystarczy oczami :D no i wisi na ścianie co daje troche dodatkowych centymetrów od oczu, jest idealnie :)

Napisano

Javor mam ten sam plakat tylko nad monitorem. Mam ta sama myszke. Mam ten sam egzemplarz top gear'a i mam podobny fotel:D niestety mam mnieszy monitor:(

Napisano
Depresję miał klient którego mało zlotowozem na górce nie przejechałem jak będziliśmy do Sadowskiego na spotkanie.... hehehe

masz na myśli tego z łopatą w środku nocy? :D

Napisano

javor no tak jak mówiłem przez tą małą klawiaturę powstaje złudzenie optyczne i niedoszacowałem wielość monita :) 40 powiadasz.. to niby masz dłuższy ale ja mam 2x21 + grubawe ramki więc pewnie mam więcej ^^ powierzchni roboczej na pewno :D

Jaraskg takie sam bamboos u mnie na biurku sie kurzy :) raz mi przestał działać ale wystarczyło go podnieśc i energiczne kurz wytrząsnąc i chodzi jak złoto :) dobra maszyna :D

Napisano
JohnZi: no to już się wyjaśniło jaka jest recepta na modelowanie dobrych autek :)

ooo to ja już kompletuje zestaw, narazie mam taką kołdre, poduszke, hantle i podobne krzesło, może kiedyś wam dorównam ;)

Napisano

kolega chciał widać przyszpanować że czytać i pisać umie, i wyszło szydło z worka :P

kamil.ochel - plus dla Ciebie za czujność i demaskowanie prowokatorów imperialistycznych :D

shoppe10.jpg

Napisano

Faktycznie chciałem przyszpanować... ale zostałem przyłapany i teraz zamknę się w sobie.

(wiedziałem że ktoś zauważy)

Kamil - nudzisz się...? :P

pozdrawiam.

Napisano

W końcu mam aparacik i sobie go testuję, więc przy okazji pokażę też swoje "studio" ;)

1 bez lampy błyskowej, 2 z lampą. Oba na manualu (trzeba się nauczyć robić na manualu, bo z automatika to każdy potrafi :P)

room1t.jpg

w1200.png

room2y.jpg

w1200.png

Napisano

Ale chyba stoi ze musi mieć tylko podstawowe funkcje, przynajmniej tak stało jak ja zdawałem czyli rok temu.

Napisano

eee ja się z takim wbiłem na mature z fizyki i nikt się nie czepiał :) patry, to biurko chyba kiedyś modelowałeś, prawda? teraz widać odstępstwa od oryginału;)

Napisano

Z tego co wiem to wymogi są takie, że kalkulator taki podstawowy z dużymi przyciskami będzie tylko akceptowany w użytku :) Tylko utrudniają sprawę z tą całą maturą ;) patry - a tobie to wygodnie mieć tak tą drukarę na dole? nie wyobrażam sobie pracy na kompie bez możliwości rozwalenia się :D

Napisano

pecet - aaaaa, wydało się :D

trosiek - no, niezbyt wygodnie, ale na chama można w wolnej przestrzeni po bokach wsadzić nogi i jest git :D :P

Napisano
Teraz w sumie siedzę większość czasu przy programowaniu i grafice webowej (+ studia) aniżeli pracach 3d ale moją ruderę też pokażę :D

hfuk5602.jpg

Ten wyswietlacz to masz ciekawie postawiony:p.

Napisano (edytowane)

Żeby nadać wątkowi trochę świeżości to wrzucę tym razem widok zza okna mojego 'studia':)

(zdjęcia nie aktualne, zrobione jakoś rok temu ale właściwie nic się nie zmienia)

pict2240.jpg

dsc08999.jpg

A tu jeszcze wschód słońca o 4 nad ranem, normalnie nienawidzę tego, strasznie dołujące jest wyłączanie komputera i doczołgiwanie się do łóżka gdy robi się już jasno ale akurat wtedy, gdy już finalnie skończyłem projekt semestralny to popatrzyłem i pomyślałem: "K..... jaki piękny!" i poszedłem po aparat:)

dsc09292d.jpg

Edytowane przez Lucas
Napisano

hehe Eden-3d masz tą samą Iiyamę co ja chyba - jak ci się na niej pracuje? nie wydaje Ci się ze troche kiepsko z kontrastem z tym monitorem? (ostatnio dochodze do takiego wniosku z moją)

Napisano

Wszystko wreszcie spięte razem, skonfigurowane i działa jak powinno - czyli moja kwatera główna :)

img5628qd.jpg

Hmm brakuje tylko 2 laptopa - bo akurat w 2 pokoju leży :)

Napisano

heh krzesło (z Ikei) nie jest akurat moje, tylko mojej Pięknej, ale ona teraz w pracy jest, więc jej gwizdnąłem (swoje - złamałem :/)

nie zauważyłem problemów z kółkami, chociaż ja za często (i za daleko) nim nie jeżdżę :)

Napisano
heh krzesło (z Ikei) nie jest akurat moje, tylko mojej Pięknej, ale ona teraz w pracy jest, więc jej gwizdnąłem (swoje - złamałem :/)

nie zauważyłem problemów z kółkami, chociaż ja za często (i za daleko) nim nie jeżdżę :)

To krzesło made in Ikea to chyba wszyscy mamy takie samo :D mnie już zaczęła się drzeć skóra - dużo się wiercę czekając na render.

Napisano
wygodnie mieć tak wysoko monitor i jeszcze odchylony?

jestem dosyć wysoki i jak dlamnie jest wygodnie z taką wysokością , a odchylenie jest minimalne