Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Fajne, ale na pierwszy rzut oka mało czytelne - musiałem mu się chwilę przyjrzeć :)

Taki styl ;), w pomniejszeniu lepiej widać zamysł pracy:).

> Lacedemon - poka więcej, więcej, więcej - szczególnie ten który wygrał ;) . . .

Pozdrawiam

Napisano
MCMiriam: to nie kwestia stylu, jest to pierwsza pracka Lacedemona, której nie "odczytałem" w pierwszej sekundzie. Twarz mogłaby być odrobinkę czytelniejsza.

:) hmm, OK kumam, aczkolwiek sama twarz wg mnie jest aż nad wyraz czytelna i zdaje sie że "nawet krzyczy": do ataku lub coś w tym stylu, ;))

raczej przyczepił bym się lewej ręki - bo nie wiem czy trzyma tam lejce, czy cóś innego . . .

Napisano

Podoba mi się dynamika postaci, można by poprawić kontrast poszczególnych odcieni-kolorów zwłaszcza obszar twarzy.

Praca trochę jak ten test u okulisty -cyferki z kolorowych plamek-, gdyby nie było napisu to w pierwszej chwili trudno stwierdzic co to jest :)

Napisano

Witam. Cieszę się, że taka ekspresja się wam podoba. Na szczęście nie tylko takim wariatom, jak my :). Mogę już pokazać następną prackę w całości.

Dzięki. Pozdrawiam. C.D.N.

Napisano

Świetny kolor ,do kadru się tylko przyczepię :),postać na pierwszym planie ten żołnierz który kłuje kogoś?

Przez to że postać leżąca jest tak obcieta wygląda to jakby ten stojący wykańczał swojego kolegę z szeregu :)

Obniżyłbym troche kadr ,tak żeby było lepiej widać leżącego-jego mundur.

Napisano

Ja sie czepiac nie bede... Sam jestem dziobak i zawsze robia na mnie duze wrazenie takie lekkie (w stylu) prace. Z reszta nigdy ich nie analizuje...czy proporcje ok, czy kolor pasuje itd. Zwykle od razu taka praca wpada w oko...lub nie. Ta wpadla. Choc musze przyznac, ze twoje prace osadzone w przyszlosci mnie nie biora. I taka uwaga na koniec. Chyba generalnie czujesz lepiej cieple barwy. Chyba, ze to przypadek.

Pozdrawiam

Kuba

Napisano
Nie wiem czy juz gdzies pisales, ale zdradz, od jak dawna rysujesz na tablecie :>?

JoKeR

Od maja b.r.

Tylko, że fundament pod tablet to ma solidny ;) i znacznie wcześniej zbudowany ;]

Pozdrawiam

Napisano

nareszcie wrociles :) kolor na ostatnim jest prawie super ;) moze troche mniej ostry by mogl byc (na prawej stronie i u gory), ale to kwestia wlasnego zboczenia :) pozdrawiam i czekam na wiecej.

Napisano

Podziwiam twoją zdolność wychwytywania prawidłowych kolorów oraz solidne zaplecze teoretyczne aczkolwiek wolałbym widzieć twoje koncepty odrobinę dokładniejsze.

Napisano

Dzięki Panowie:) Wy macie tendencje do przesadzania. Dobry, to ja jeszcze nie jestem. Może za 15 lat będą jakieś wyniki. Niestety to równorzędne traktowanie koloru na całości, to pozostałość myślenia kapistowskiego. Mam nadzieję , że z czasem się pozbędę tego nawyku, bo podle spłaszcza przestrzeń. Pozdrawiam.

Napisano

Hym, 2 fajna, pierwsza też, ale jednak musze sie czepić tej twarzy. Jak dlamnie za mało się zuca w oczu na pierwszy żót oka i też musiałem sie przyjżeć żeby odczytać całość. Może poprawić kontrasty? Bo tak psuje efekt całości która jest swietna:) Pozdro:)

Napisano

Może troszkę zbyt bardzo ją przewiałem śniegiem. Witam:) Zamieszczę jej czyste obliczę. Teraz wrzucam huzarów:

Mam parę wersji kolorystycznych (różne nasycenie, temperatura, tonacja itp.) i nigdy się nie mogę zdecydować, którą pokazać. Wasze uwagi mile widziane. One wiele wnoszą. Pozdrawiam wszystkich z wdzięcznością za korekty. PS:" Odkryłem ostatnio power pędzli w PS'ie, ale niestety do niektórych trzeba mieć wypasiony sprzęt, a nie dziadka pamiętającego odkrycie Ameryki:("

Napisano

Mam parę wersji kolorystycznych (różne nasycenie, temperatura, tonacja itp.) i nigdy się nie mogę zdecydować, którą pokazać.

to wrzucaj wszystkie :)

takich pracek oglądania nigdy za wiele

Napisano

Lacedemon - "Dobry, to ja jeszcze nie jestem. Może za 15 lat będą jakieś wyniki".

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bez fałszywej skromności :), masz bardzo dobra kreskę,jest wypracowana,wyuczona i często trenowaną ,na 100% poparta jakąś edukacją plastyczną.

Dawaj następne prace,miło popatrzeć :)

Napisano

Pierwsza i trzecia to jak dla mnie - max. 5+/6, albo nawet 5.5/6 .. Druga jakaś taka zaśmiecona i chaotyczna.

Ale pierwsza i trzecia to jest taka bardzo komercyjna grafa, ale ze smaczkiem i wcale nie nudna. Zajebiście.

Napisano

Nooooo ta ostatnia jest szczególnie zawalista, jak dla mnie :]. Fajny ma klimat. Druga tez jest fajna mnie się tam kolorystyka podoba. Natomiast wracając do tej ostatniej pracki to koń jak u Kossaka :].

Napisano

No :) Piękne i miodne :) Żeby nie było, że mam skłonność do przesady, napiszę, że nad końmi musisz jeszcze trochę popracować :)

Napisano

Z końmi problem, to fakt. Muszę się wybierać częściej do stadniny. Największy mój problem, to panownie nad PS. Ja się go cały czs uczę... THX. Pozdrowionka:)

Napisano

juz wiem co mi sie w tych koniach nei widzi, TY je napackales tak samo jak packasz ubrania zolnierzom, i wygladaja jak szkielet pokryty materialem (przy barkach tego z lewej to widac szczegolnie) robisz im jakies faldy i takie tam wynalazki...

ale nei ma sie co czepiac, wszystkie konei jakie nabazgrano z wdziekiem byly bazgrane babskimi lapami :)

Napisano

Hmmm z koniami w mojej opinii jest tak ze ich nogi ulegly zbyt duzemu skrotowi. Jak patrze na konia z lewej strony z pierwszego planu, to lewa (od naszej strony prawa ) noga stoi jakos dziwnie prosto, przez co w porownaniu z prawa a dalej z caloscia konia wydaje sie cala postac przechylac w lewo...Moze podwin ja troche lub przesun lekko obie? W tym samym koniu jego tylne "podpory" sa strasznie wątłe i stoja zbyt blisko siebie, jakby na bacznosc.Tu tez chyba za mocno poleciales ze skrotem. Moze sprobuj tez obnizyc im zadki a nogi lekko wydłuzyc. Pozdry:)

Napisano

Koniki mi nie pozują, one przy monitorze nie bardzo chcą stać :). Dlatego chcę na żywca je poćwiczyć w stadnince. Fałdki są potrzebne takim nieudolnym maziolom jak ja. Co innego spryciarze skrótów. Oni wiedzą świetnie jak oszukać oko. Ja tego jeszcze nie wiem, a udawać nie potrafię. Co prawda wolałbym inną stadninkę ;) THX .

Napisano

Miejscami wrecz fotorealistycznie ale miejscami tak malarsko ze az gubie forme i przez chwile nie wiem na co patrze. Ciut wiecej panowania nad brylami a twoje prace zyskaja nowy wymiar ;]

Napisano

No no no prosze pana, jestem pod wrażeniem.

Żeby nie było to czepnę się z punktu historycznego :P

Obrazek z linią klęczących strzelających grenadierów....Oni nie powinni klęczeć. Pierwszy szereg klęczał tylko w przypadku ognia trójszeregowego, ale wtedy stali oni tak ciasno żeby lufy trzeciego szeregu wystawały poza linię tych klęczących, w innym przypadku głuchota doskonała i możliwość postrzelenia kolegi.

pozdrawiam

Chcę mieć tą gre!!!

Napisano
ale nei ma sie co czepiac, wszystkie konei jakie nabazgrano z wdziekiem byly bazgrane babskimi lapami :)

Vector, czy nazwisko Andrzej Novak Zempliński coś Ci mówi?

Szkoda, ze nie udało mi się znaleźć w necie żadnego z jego obrazów koni w rzędach z różnych kultur, między innymi w rzęzie napoleońskim, ale malowal on i tatarskie, tureckie, husarskie...

A oto mała próbka jego twórczości:

105pcb6.jpg

106piz5.jpg

I nie mów mi, ze one nie mają wdzięku. A i tak nie znalazłem najwdzięczniejszego z jego portretów zrobionych koniom: portretu klaczy arabskiej Eliza. Mam to w albumie w Warszawie, gdybym miał tutaj, to bym specjalnie zeskanował.

Napisano

Cze. Wyautujcie te paskudne konie! ...please...

Uwagi mile widziane. ...zobaczymy, jak będzie. Pracka dla Lordz...(jedna z wersji) :

Specjalnie? ...przepalona wersja:D ...pod spodem coś ;)

Napisano

miazga! mam pytanko- postaci-ich pozy, dynamike bierzesz z referek jakis czy z glowy trzaskasz? Troche szkoda ze postac centralnie sie znajduje, prawa czesc bym ucial mimo iz jest ciekawa i wspaniale zrobione, jednak wzrok jakos rozwala sie na obie strony zamiast biec w jednym kierunku:/

Napisano

świety jezu na bananie :D. bosko :P i rozbrajająco... konie Lace'a jak najbardziej wypas.

Wole przedstawienie ich jako siła pociągowa, komunikacyjna i machna bojowa. te konie A. Novaka mają wdzięk pudla osobiscie nienawidze takiego traktowania koni, bardzo bleeeh.

Moim idolem jezeli chodzi o koniki jest Wojtek Kossak :)

Napisano

ojoj, nie poglebiaj mojej jesiennej deprechy ;), kurcze to jest sliczne, nawet nie chce mi sie szukac jakichkolwiek bledow, po prostu niech sobie bedzie jak jest i niech dziala na mnie calosciowo :) jak wroce do domu powracam ze swoim watkiem - inspiracja znow :)

Napisano

jeszcze tylko dodam, ze tym razem to mi nogi miekna od tych kolorow, dobor prawie bezbledny imho...jeszcze sprawdze u siebie na normalnym monitorze, ale skoro tutaj na marnym LG tak to widac, to juz sobie wyobrazam ta masakre w domu...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności