Hynol Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Niebo było na matepaincie zrobione i się rozplaskał na nim.
Shogun 3D Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Niebo mu spadło na głowę i wbił się łbem w firmament, co go unieruchomilo?
kozioo Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 czy to ptak? a moze samolot? nie to superman!
MF Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 drem: Byl tak daleko od zemi ze az w przestrzeni kosmicznej :D ?
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 drem podaj już odpowiedź bo nikt nie zgadnie co ci sie w głowie zrodziło :) pewnie dziwna będzie :)
Marvey Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 spadasz razem z nim ;) więc spadochroniarz sie "nie rusza"(ma taką samą prędkość
drem Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 podpowiem wam ;p nie to ze on sie tylko zatrzymal ale wszysko wokul niego tez:]
hawrok Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 jak nie fotke to pewnie go namalowali? moze podasz w koncu odpowiedz?
drem Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 dobrze kombinujesz ale najpierw on lecial o puzniej sie zatrzymal a jakby to bylo zdjecie to on by i tak dalej lecial tylko na zdjeciu nie:D
illy Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 zalezy, jak ustawisz szybka migawke to bedzie stal :D
maczuga Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 to jest na filmie i ktos zrobil stopklatke?
Leleń Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 drem albo odp, albo dam ci minus rep. za spam i namawianie innych do spamu :p
CzAk1 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Nie wyskoczył może? Tylko siedział dalej w samolocie.
Vorek Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 drem - zrób przysługę dla Wszechświata i nie wymyślaj więcej zagadek. Myślę że wtedy jakaś globalna średnia poziomu wszystkich zagadek w multiwersum minimalnie się podniesie :)
maczuga Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 oj. PAAAAAAAAAATRYYYYYY??????? gdzie jestes?
illy Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Jeżeli załatwisz mi bardzo głośny odtwarzacz płyt CD to ja przyniosę płytkę z muzyką, ustawimy głośność na maksimum, włączymy po czym będziemy do siebie krzyczeć z całej siły. Jedyne co będziemy słyszeć to wszechogarniająca cisza (mówiąc inaczej: nic nie będziemy słyszeć). Pytanie: co to za płyta i jak to działa? UWAGA! To jest zagadka fizyczna a nie podchwytliwa. Proszę nie kombinować, że niby stoimi pół kilometra od siebie, mamy stopery w uszach albo coś innego. Proszę o argumenty fizyczne!!!
drem Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 plya wygluszajaca :D taka co wysyla ostre dzwieki i wszystko zaglusza XD
kozioo Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Płyta by musiała generować dzwięk czestotliwosci ludzkiego krzyku, tyle ze przesunięty w fazie o 1/2 dlugosci fali.
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 drem mocno naciągana ta twoja zagadka :) illy to pierwsze łatwiejsze, bo przynjmniej są dane wystarczy poskracać, pomnożyć pierwiastokwać i wychodzi 42 to jest chyba to arcy pytanie o sens życia, wszechświata i w ogóle :) a żeby odpowiedzieć na drugie to trzeba mieć wiedze :) moja zagadka prosta jak metr drutu w kieszeni, na myślenie Wyspę zamieszkują tylko Rycerze i Łotry. Wyglądają dokładnie tak samo, ale Rycerze są zawsze prawdomówni, a Łotrzy zawsze kłamią. 1. Pewien żeglarz przybywając na Wyspę spotyka trzech jej mieszkańców. Zadaje pierwszemu pytanie: "Kim jesteś?", na co ten odpowiada, lecz bardzo niewyraźnie. Drugi tłumaczy: "On powiedział że jest Łotrem", a trzeci natychmiast reaguje: "Nie wierz mu. On kłamie". Kogo spotkał żeglarz na Wyspie ?
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 fikołek czy to bedzie 1- rycerz, 2- lotr, 3 rycerz????
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 master ale podaj każdego po kolei w jakiej pytał żeglarz -edit- hokr gratulacje odgadłeś :) wyjaśnienie nikt na tej wyspie nie może powiedzieć: "jestem łotrem", bo rycerz powie o sobie prawdę, natomiast łotr skłamie, że jest rycerzem. W związku z tym druga osoba jest łotrem, ponieważ skłamała, natomiast trzeci osobnik jest rycerzem.
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 prosta ale trzeba sie dobrze zastanowic ;) Jest 4 przełączniki. Jeden z nich zapala i gasi światło w pokoju obok, w którym znajduje się lampka, pozostałe są bezużyteczne. Z miejsca, gdzie są przełączniki nie można zobaczyć czy w pokoju obok się świeci czy nie. Można przełączać przełączniki ile się chce, jednak gdy już wejdziesz do pokoju musisz powiedzieć, który przełącznik steruje światłem. Wiesz tylko, że światło na początku jest wyłączone.
patry Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 Ahhh... mnie wyprzedził :) Też do tego doszłem (jakieś 5min mi to zajęło)
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 hokr chyba nie wykombinuje :P ile twarzy widzisz na rysunku?
streaker Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 fikołek - musisz uwzględnić pewne fizyczne właściwości tych lampki twarzy na widze 12
illy Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 a żeby odpowiedzieć na drugie to trzeba mieć wiedze nie przesadzaj, wbrew pozorom to zakres liceum :D Kozio dobrze odpowiedzial, tylko nie przesunieta ale odwrocona faza
CzAk1 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 14 twarzy hokr mozna odpalac lampki w regularnym ostępach czasu, wejść do pokoju i zobaczyć jak bardzo nagrzana jest lampka...wysunąc wnioski i dojść do tego który przełącznik dziła.
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 dobra droga ale nie do konca ta metoda jest poprawna, o wynik bylo by raczej trudno
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 na obrazku jest podobno 11 twarzy. Zwykli ludzie widzą 4-6. Spostrzegawczy widzą 8-9. Bardzo spostrzegawczy widzą 10 - lepsi wszystkie 11. Schizofrenicy paranoidalni widzą 12 i więcej twarzy mi z tym gościem na koniu wychodzi 13 :) ale my normalni nie jesteśmy i widzimy więcej szczegółów niż zwykły człowiek więc chyba nie jest źle :P
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 ja widze 14 takich oczywistych, a jak sie dobrze przypatrzyc to jest jeszcze 3 ale takie hmm "cienki":P z gosciem na koniu nic nie widze:P (chyba ze chodzi o ta z takim duzym nosem) fikolek mysl nad moja zagadka bo CzAK1 dal dobra droge:P
Shogun 3D Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Ja znalazłem 10... ale jeszcze poszukam... A co do Twojego pytania illy: pirwsza odpowiedź, jaka mi przyszła do głowy, to że to jest taśma czyszcząca... ;D
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 może tak włączyc pierwszy na 2 min wyłączyć odczekać 5 min włączyć drugi na 2min wyłączyć włączyć 3 i zajrzeć do pokoju jak sie pali światło to przełącznik 3 jak żarówka jest gorąca to 2 jak ciepła 1 jak zimna to 4 ewentualnie szbko przełączać po kolei przełączki po 5-10 min każdy wsłuchiwać sie czy żarówka eksploduje :)
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 :) oficjalne rozwiazanie ;) : wlaczyc 4 i 3 na 20 min wyłączyc 3 i właczyc 2, wejsc do pokoju jesli zarowka jest zgaszona i zimna - 1 jesli jest zapalona i chlodna - 2 jesli jest zgaszona i ciepla - 3 jesli zapalona i ciepla 4
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 heh no tak też można :P Dwa kolejne raczej proste: 1. Parys miał 3 jabłka w koszu, które rozdał 3 boginiom tak, ze każda z nich dostała jedno a jedno jabłko zostało w koszu? Jak to zrobił? troche śmieszne :P 2. Co to jest: zarośnięte, spocone i lata miedzy majtkami...? :D
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 ad.2 kapitan?? mam takie skojarzenie bo babcia mi sie kiedys pytala - Kiedy jest najwiekszy strach miedzy majtkami? - Kiedy? - Kiedy statek tonie :P
hokr Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 taka dosc prosta... Przy rodzinnym stole siedziały następujące osoby : dziadek, babka, 2 ojców, 2 matki , czworo dzieci, troje wnucząt, brat, 2 siostry, 2 synów, 2 córki, teść, teściowa i synowa. Osób jednak nie było tyle ile mogłoby się wydwać. Ile ich było i kim były?
Rekomendowane odpowiedzi