Napisano 26 Wrzesień 200618 l zacząłem cos takiego ostatnio...tak se dłubie bo dawno nic nie robiłem...
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Fajny, szczególowy modelik, tylko jakby za szeroki. Ale moze tylko mi sie zdaje.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Jak zwykle pięknie. Na razie może trochę mało, ale szczególiki fajne. Tak trzymaj!
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Kiedy się zabierasz za organikę ? :D Superos jak narazie, dawaj siateczki.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Nie mam dużego doświadczenia w 3D, ale jakoś nie pasuje mi zaznaczony narożnik błotnika. Na tym renderze z prawej strony wygląda to OK.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l ładnie jak zawsze ale maska jest pofalowana od tych wywiewów, mysle że cut by się tam przydał. ps: kiedy wymodelujesz cos normalnego ? :P
Napisano 26 Wrzesień 200618 l nooooo, gites. tez kiedys chcialem go zrobic, ale zatrzymalem sie na tych wlocikach na masce i nie dalem rady ;) gud lak jak to w anglii mawiaja :)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor javor.....a kiedy ty wymodelujesz jakiegoś normarnego czołga?:D Badyl..te skrzela są irytujace to fakt. i tak musze chyba tam cos poporawiac jeszcze
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Autor RA..nie żartuj..printy to skan z modelu kartonowego zeby proporcje choc złapac..jak zawsze posługuje sie masą zdjęć orginału...
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Piękna maszyna. Model na razie tyż ładnie idzie. Mam na półce takiego z flakiem 38 zaczepionym i paroma waffenowcami w środku. Nie wiem czemu zawsze tak bardzo mi się ta maszyna podobała. Może w polskim malowaniu zrobisz? SBSK o ile mnie pamięć nie zawodzi używała ich jako ciągników artyleryjskich.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Jako ze mi ludziska pisza, ze jestem zboczony na punkcie rajdowek tak ja i Tobie chce powiedziec, ze jestes zboczony na tle pojazdow militarnych :) Ahhh jakze mi ulzylo ;P hehehe Nie no wypasik niezly, zawias konkret (sprezyny progresywne?? ;) ), "kangur" fajny, hamulce mnie rozbrajaja ;P I szacun za te kratki na masce... :)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Hieh hieh, printy na pierwszy rzut oka wyglądały na wektory... na drugi rzut oka też... chyba muszę iść już spać. ;)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Hynolek..a nie masz jakich zdjęc w tym malowaniu czasem? Malowany był całościowo piaskowożółtym. Ale nie wiem czy go przemalowywali z niemieckiego na aliancki. Jedyny znany mi rysunek znajduje się w książce o barwach w wojsku polskim (tytułu nie pamiętam - Barwy wojska polskiego 39-45??) Na okładce były rysunki różnych hełmów z okresu II Wojny światowej. Książki już niestety nie posiadam - może ktoś z forumowiczów. edit: znalazłem skana na stronce: http://www.kki.pl/piojar/brygad/brygad/cyren/uzbroj.html niestety nie widać czy miał oznaczenia i gdzie :(
Napisano 27 Wrzesień 200618 l i kto tu jest zbokiem, piekny staroć jak nic uwielbiam takie model :) EDIT: SIATKI gdzie są SIATKI
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Autor mrkrzysiek siaty raz! ( nie ma sie czym chwalic) tu i tam jeszcze z MS ale juz mi sie nie chciało go wyłączać...:)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Baaardzo ladnie to malo powiedziane. Szykuje sie naprawde niezly modelik. Zobaczymy jak Ci pojdzie teksturowanie bo dopiero wtedy widac prawdziwe efekty wlozonej w model pracy. Powodzenia!
Napisano 27 Wrzesień 200618 l kliment super, kawał dobrej roboty włozyłeś w siatke, a tą wypustką na błotniku sprowadziłeś mnie na ziemie jesteś szalony:)
Napisano 27 Wrzesień 200618 l BIiiiiiiiiiijutiiful!!!! gratuluje ci cierpliwosci przy robieniu tego cholerstwa na masce! :O
Napisano 28 Wrzesień 200618 l kliment, myślałem że ja robię do późna w nocy, ale ty mnie pokonałeś :-) Buczek pasuje do całości, czyli jest super. Tylko te 2 otworki w zderzaku - czy tam specjalnie jest tak troszkę pogięte? Sorki że się czepiam ale nauczyłeś nas że robisz bezbłędne modele :-) Tak trzymaj!!!
Napisano 29 Wrzesień 200618 l super ladnie itd itp ale ... kurde Wojtus :> przydalo by sie skonczyc cala scene :> no! ani mysl inaczej bo przyjade znowu do kielc !:D
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki za uznanie....troche jeszcze trza popracowac nad siatką.... :D Piotr....chyba celowo sie powstrzymam z tą scenką...będe miał pewność ze przyjedziesz!:) Freedom, nie narzekaj tylko kończ Blitza!!
Napisano 29 Wrzesień 200618 l super ;) rewelka.. mi aż brak słów .. lubię oglądać detale .. a tu ich juz spoto.. ;) a to dopiero wip pozdrawiam
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Co tu można jeszcze napisać? Super, ładnie... Szybko Ci idzie, nie to co moja Irydka :-) Jak tak patrzę na ten 2 render to mysle że fajnie by było widać silnik przez te wyloty szpary... Zawieszenie to z referek czy domysły? Fajnie wyszło.
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor prace trwają...póki co tyle: [/img] NA DOLNYM RENDERZE PŁASZCZYZNA NAD OSTATNIĄ ŁAWECZKA JEST Z BŁĘDEM..MA WYGLADAC JAK NA GÓRNYM:) UPRZEDZAM PYTANIA...JUZ MI SIE NIE CHCIAŁO POPRAWIAĆ...:P
Napisano 1 Październik 200618 l Ładnie :). Model odjechany - koniecznie do jakiejś sceny by się przydało go wsadzić.
Napisano 1 Październik 200618 l wow,zostałem zniszczony, piękny modeling, ciekawe czy wygrasz z teksturkami, tak btw mozna widok na całośc w extremalnej rozdziałce?
Napisano 1 Październik 200618 l Autor wow,zostałem zniszczony, piękny modeling, ciekawe czy wygrasz z teksturkami, tak btw mozna widok na całośc w extremalnej rozdziałce? ...heh...tez sie zastanawiam czy z nimi wygram. jutro sie zrobi w extremalnej, spoko:) Łukasz napisał cos znikającym inkaustem bo post jest ale textu nie widze..ciekawe czy tylko ja nie widze czy wszyscy...?