Napisano 30 Wrzesień 200618 l Hi : http://members.chello.pl/s.rawski/portfolio/z61_cam02_low.jpg http://members.chello.pl/s.rawski/portfolio/z61_cam02_low.jpg
Napisano 30 Wrzesień 200618 l No fakt ladny dom ale gdzie rendery? ^^ A tak serio- cuudo. Jedynie cien kamienia mi nie pasuje, ale nie wiem czemu
Napisano 30 Wrzesień 200618 l no Stary..poszlalaes:) Jak zrobiles wode na drugim ujeciu? I czym oswietlales scene?Napisz cos o ustawieniach jak moge prosic bo tez mnie czeka exterior a zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac. Z gory dzieki za pomoc:)
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor kr3tz: pewnie dlatego ze cien sobie namalowalem w ps zbrush: woda to bump i odbicia fresnel. swiatlo domelight. usatwienia: lc + irr.
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Nie no, piękna pracka. Dałeś czadu. Widzę po ostatnich domkach, że nie lubisz ostrych cieni.
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Dzieki. Co prawda nie wiem jaki to typ swiatla ale moze jakos sobie go znajde. A mozesz sie podzielic ta bump mapka wody? Kolor samej wody jest bardzo naturalny:)
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Dzieki wielkie:) Jeszcze os. Pytanie...te wszystkie drzewka dookola to mapa environ edytowana cylindrycznie? Sorki, ze tak mecze ale musze projekt na uczelnie oddac i chcialbym aby jakos to wygladalo:) U Ciebie wyszlo wypasnie:)
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor nie. zapisuje z kanalem alpha i drzewka dodaje w PS. chocicaz wyjatkowo w tym ujeciu z woda dalem tlo na planea zeby sie obilo w wodzie.
Napisano 30 Wrzesień 200618 l OMG 0_o... ;D Pozamiatałeś równo;) Zacne! Może są jakieś niedociągnięcia, ale przy takiej pracy nawet nie ma się ochoty ich szukać, bo i po co. Świetne, gratuluję;)
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor maczuga ustawienia standardowe... irrmapa na medium chyba a LC default. swiatlo domelight tak jak wczesniej pisalem. i tyle... nic specjalnego.
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Bobby --> ...a skoro już bawiłeś się w PS, trzeba się było postarać o jakieś lepsze niebo;) Mam nadzieję, że nie będziesz miał mi za złe, że pomajstrowałem trochę w PS z Twoimi renderkami;) Pozdrawiam;)
Napisano 1 Październik 200618 l serwus :) bardzo fajne :) ! A po przerobce Touch-a jeszcze bardziej bardzo fajne :D . pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 1 Październik 200618 l Bobby - sam wiesz :) Touch - ale czemu ten twój mod takie szpetne kolory ma ? Nie podoba mi się wogóle.
Napisano 1 Październik 200618 l Jak skan z 15 letniego czasopisma :* ...strzał w dziesiątkę, no może w 9-kę, bo lat temu było to trochę więcej;) Słowem, efekt celowy;)
Napisano 1 Październik 200618 l no ostro pojechałes ! Gratulacje bo przy exteriorach trudno o realistyczne rendery a twoje takie własnie są! wypass. Pozdrawiam
Napisano 1 Październik 200618 l Piękne! A ta skała na pierwszym renderze nie wiem dlaczego ale...jest w niej coś intrygującego :D
Napisano 2 Październik 200618 l Super renderki, az sie chce patrzec, rozumiem ze krzaczki i kwiatki wklejone w psie ?
Napisano 2 Październik 200618 l b ladne obrazki. odstaje imho drewno i ma bardzo brzydki kolor ... wiadomo czego ;) ps: odstają tez odbicia w szybach. Najłatwiej w miarę realistycznie wychodzą dorabiane w PS. Ponieważ w szybach odbijają się głównie jasne refleksy wycinasz samo niebo i nakładasz na szyby z "add layer mask" , dla lepszego efektu można jeszcze dodać to co ciemne z dużą przeźroczystością i powinno wyjść gut. Załączam obrazek który trochę powinien wyjaśnć o co chodzi. Najlepsze szyby jakie widziałem robi ma+, z tego co wiem tez w ps, ale jak to już jego tajemnica ;)
Napisano 2 Październik 200618 l Autor ok dzieki .... no ja tez robilem w PS odbicia, ale wyszly tak jak wyszly :) bede musial nad tym popracowac jeszcze,,
Napisano 22 Grudzień 200618 l 9+/10 bo: - mapka fal psuje cały efekt pięknej wody - mapka nieba nieciekawa lub niepotrzebnie prześwietlona przez co jest jednolitą plamą ale i tak jest wyśmienicie :)
Napisano 25 Grudzień 200618 l O żesz w morde!!! Jedna z lepszych prac na tym forum. BTW Kiełbaster ty masz jakieś kompleksy co cos?