Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Do skutku :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 założyłem się z masterem ze zrobie lepsze wnetrze niż on samochód ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 założyłem się z masterem ze zrobie lepsze wnetrze niż on samochód ;) akurat to nie bedzie trudne ;P ;P :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 a o co się założyłeś, jeśli można wiedzieć? :* edit łinter freszzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 wstyd sie przyznac, pierwsze w zyciu iesy, a ze pierwsze nie mogły wyjsc za dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Teścik wizki w nowym mentalu (kurde, zapomniałem dać photon basic do slotu photon i wszystko się zabarwiło jak w pralce :*) I szarak jak by ktoś chciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Daruj sobie mentala :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 hehe wreszcie ktoś mu to powiedział ;] ---- peter - i tak nieźle wyszedł ten interior. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 patry- probowales bawic sie conieco w vrayu? jezeli nie to polecam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Mental sux man ! ;) VRay Forever and Ever (anielski śpiew) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 hehe wreszcie ktoś mu to powiedział ;] heheh nie tylko on xD było jeszcze paru smiałkow patry-pomecz moze fałrejka byc moze przypadnie ci do gustu ;) peter wersja z iesami wymiata klimatem ! Pięknie czekam na wiecej tych twoich kotlecików xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Ty Party wyszlo super!!! Jak z Misia Kolabora :D!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 eksperymenty z mentalem cd. ustawienia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Mental sux man ! ;) a w ząbki chcesz? :] Vorek: nice :) te 18 min to jest czas tego konkretnie renderka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 tweety: tak, ale chyba dało by się zejść nieco niżej, podkręcając nieco parametry FG, jeszcze będę nad tym siedział, w każdym bądź razie o "grzybku" można w zasadzie zapomnieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 A zrób taki ładny nieziarnisty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 chveti: pomijając sampling świateł to render jest nieziarnisty :] ma tylko trochę bugów od GI zwłaszcza na rogach i przy półeczkach. ziarniste są tylko krawędzie swiatła (mrAreaSpot?) i samplingu AreaShadows. Mam rację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 dokładnie tak jak tweety mówi, szkoda mi przedłużać czasu na samplowanie cieni. mały teścik z materiałami, presety z arch+design. Zmienione nieco ustawienia FG (bardziej optymalne) ale większa rozdziałka. Nieco rozjaśnione w shopku. 14 min. 19 s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 no to widzę, że mental dostał mega-kopa :) widzę, że umiejętnie zamaskowałeś niedoskonałości GI bumpem :] a jak z cieniowaniem małych detali? wiesz... klamki na drzwiach, małe kuleczki, nogi od krzeseł etc? próbowałeś coś w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 o, ale dziwny ten nowy FG:) bede musial chyba triala zessac i zobaczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Tweety, odnośnie cieniowania detali, to jedyne wyjście, aby uzyskać dobry shading jest zapomnienie o presetach FG i uruchomienie starego dobrego "radii in pixels". Robielm już testy, presety FG nadają się do scen gdzie nie liczy się bardzo dokłądny shading (interiory/exteriory bez szczegółowego pierwszego planu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 nie pytajcie bo sam nie wiem, chyba idę już spać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 mhm fajny klimat nawet wyszedł :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek bardzo fajny bump na scianie :] ale podloga za to mi sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Taki sobie znowu teścik noweog mentala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 nawet nice :) jak zrobiłeś wodę? w sensie model, noise czy displace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek fajny klimat, tylko ta podłoga patry bardzo fajny test :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Hehe, nareszcie coś co zrobiłem się podoba :) Dziękuję :*** Maczuga - to jest plane z noise (takie duże noise, czyli bez żadnych szczegółów, żeby tylko nabrać ogólnego kształtu fal na morzu) + w materiale wody jest displacement dla zwiększenia efektu "małej ziarnistości" :) Georgas - dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 patry, wez sobie zamiast tego noise wstaw water shader od lume, zobaczysz jakie to fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek: fajna texturka i klimacik też niezły. pokusiłbym się o starą zniszczoną podłogę i ZG murowana :) patry: a widzisz? mental do interiorów jest słaby ale do innych rzeczy nadaje się w sam raz :) ode mnie kolejny teścik by myself :) Design mój - 25min przy słuchaniu La forme (pozdro anouk :D ). Renderer: vra... eee... powiedzmy, że Mental Ray ;) Ustawienia: qmc+lc Image Sampler: Adaptive QMC Min: 2 Max6 AA: Sharp Quadric QMC GI: Subdiv: 50 LC: Subdiv: 800 Sample: 0,006 dwa światła: skyligt i direct przepalenie celowe (chociaż może nazbyt mocne) ale trzymające się wmiarę zasad expozycji w fotografii (chociaż otoczenie i tak powinno być ciemniejsze). Starałem się uzyskać jak najbardziej poprawny shading GI. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 tweety na vryju?! jak dla mnie spoko wyglada...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 tłiti zadziwiasz mnie :D:D cos ci sie wirej wkrecił :D Widze ze do dłuuugiego czasu renderu przyzwyczajony przez mentala 3H z LC i QMC :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 George82: tak na varyju dzięki :) hcpiter: jakby nie patrzeć za dwa mce mam dyplom ;] mówisz, że 3h to za dlugo? przy mniejszym subdiv w qmc jest za duże ziarno a przy większym subdiv czas się ciąąągnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 ja wiem czy to przejaranie takie fotograficznie poprawne ? chyba że robisz na automacie...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 miala byc herbata w brushed glassie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek kurde masz mnie bronić! :D nie no na serio to jest takie przejaranie jak sie ustawi ekspozycje na ściane a nie na promienie słoneczne. Szkoda, że nie ma słońca bo bym pokazał :] Ale może wygrzebie gdzies jakąś fotkę i wrzucę. Deshu: wyszła kawa w plastiku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 kolejny bazgroł speed ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 noise , noise , noise...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 noise dodany w shopie, jak najbardziej celowy. Ahhh, wy i te wasze wizki ;P [+] bazgroł nr 3 zabawa z kolorami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek bardzo klimatyczne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Listopad 2006 Autor Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek - super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek jaki czas ostatniego rendera?? świetny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 chveti - dzięki Georgas - nie pamiętam dokładnie, kilka minut + minuta na z-depth. DoF shopowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Vorek: nie gupi ten mental. drugie podejście do ies'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 sciany to jakas textura czy tak wyszło przy renderze ? super te iesy wyszły takie miekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 tak tekstura, ale przebarwienia na niej są od rozjasnienia w szopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 tweety - tia pozdro i szacun :D no i jakiś taki zajebisty ten twój mental ;) Vorek - ekstra kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 taki tescik nowego mentala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Następny teścik wizki (nie jest cały render bo nie chciało mi się czekać :*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Patry - jedziesz, jedziesz :) coraz lepiej kolejny bazgrołek. Bez GI i FG Pozdrawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi