pecet Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 ..:: 3D XTREME ::.. jak postawiłeś samochód w pustej przestrzeni to sie nie dziw że słabo wyszło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 test glary słonecznej :D (model wieży by Młodas). Render szybki bo coś 30-45 minut na słabym athlonie x2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 super;)a ta glaro-flara jest prosto z rendera rozumiem? dlaczego mental ani v-ray tak nie potrafią?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Fajowe. Kub@ zrobiłbys jakiś overview fraya. :) tutek cokolwiek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 XizOr tak ten render jest bez żadnej postprodukcji, we fryu można wgrać mapę kształtu dyfrakcji, kontrolować jego siłę i aberację jak i również mapę zanieczyszczeń, np pył, ludzkie rzęsy ( wszystko w real time, synchronizacja framebufera kilka sekund). Jeszcze dodatkowo można blooma walnąć :) jakiś overview z renderkami powinien być niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 JohnZi: no Ty sobie modeluj co innego ;P pecet: chodzilo mi bardziej o jakosci rendera w stosunku do czasu renderingu. Strasznie dlugo... Kub@: fajnie to wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 no a tutaj znów te 30 min kuby to nie jest wydaje mi siedługo... jak to jest z tymi czasami fryrendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 co do czasow fryrendera to moge powiedziec jedno - jest wolniejszy od maxwella ale jest chyba milszy w obsludze - tak sie mi wydaje. Ale to wyjdzie w praniu - wezma sie za to specjalisci to niech oni sie wypowiadaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Kolejna probka FRYRENDER'a w pseudo studio: 2 swiecace panele czas renderingu ok 1,5 godziny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 hmmm musiałbym wytestować też ten fryrender bo fajne renderki Ci wychodzą a właśnie znacie jakieś dobre tutki o tworzeniu studia i renderowaniu w vrayu bo muszę się w tym podszkolić konkretnie chodzi mi o samochody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 takie tam badziwie w sumie ale wrzucam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 zapraszam miłośników renderowania do wzięcia udziału w konkursie, można wygrać licensje frya :) http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=62130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 a co to jest?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicus Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 ja bym stawiał na projektor, ale taki troche "nowoczesny" kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 lampka podobna do tej, http://www.lightart.pl/produkt_14_pl jak sie robi taki świecący prostokącik? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 ja bym stawiał na 2 spoty i jeden prostokątny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 polka, te obrazki.... hardcore:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 To ja obstawię zwykły Target Spot (rectangle) z nieco zmniejszonym Hotspot/Beam w stosunku do parametru Falloff/Field dla zmiękczenia krawędzi światła, no i opcja projector map;P Edit: Chociaż teraz tak patrzę, że to obrazu żadnego nie wyświetla no i mam wątpliwości;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 okrutnie przepalone :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 chudy litosci... przeciez to celowe. pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Dawno nic nie wrzucałem. Teścik utlenionej miedzi. Render przydługi (55 min), bo zaszalałem z ustawieniami (jak na mój sprzęt) i w trakcie renderingu miałem kilka włączonych programów. Mogłem też zmniejszyć subdivy materiałów. Render był w 640x480, ale przyciąłem Ustawienia rendera Na prośbę mogę wrzucić shaderek (chciałem zrobić obrazek z ustawieniami, ale byłby trochę przy duży) Jakby ktoś nie wiedział to modelik z free stuff-u na evermotion.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 chudy litosci... przeciez to celowe. pozdr:) hahaaaa no domyślam sie że celowe...ale i tak troche Cie z tym przepaleniem poniosło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 tadzio: ostatnio też męczyłem tą scenkę :P voyager: Nice, fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 a mi się Tadzio podoba;) cieplusieńko, w taki poranke w takiej kuchni dobry kefirek na kaca;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 tadzio a po co tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 voyager mozesz wrzucic ustawienia shaderow:) mi sie przydadza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 tadzio a po co tak? hmmm... dla klimatu, by ocieplic? :) slonce zaglada przez okienko o poranku. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 slonce zaglada przez okienko o poranku. pozdr taaa i to słońce jest gdzieś 2 metry od okna :P:P:P chyba że przypadkiem bomba atomowa wybuchła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 hmmm... dla klimatu, by ocieplic? :) slonce zaglada przez okienko o poranku. pozdr Troche się z tym zgodze. W realu kiedy jest mocno słoneczny dzień przy oknach zawsze jest troche "przepalone" i również uważam, że warto czasami celowo troche przepalić prace, ale nie wolno aż tak przesadzać ;) No ale nic :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 JohnZi łap: [ATTACH]49480[/ATTACH] Troche dużo w tym proceduralek i trzeba samemu sobie w każdej tak +\- ustawić rozmiar, żeby pasowało do skali modelu (tu około 70cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krencony Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Tadzio według mnie przepalenie za oknem jest ok, ale w oknie zbyt mocne, zazwyczaj występuje ono ale raczej u dołu, nie w całym oknie, można czasami po prostu pstryknąć fotkę w podobnie oświetlonym pomieszczeniu. Po za tym render mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 jako ze to raczej speed to troche nie dopracowany model:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 fajny ten piekarniczek tylko marka mi nie pasuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 jako że dawno tu nic nie wrzucałem to proszę takie szybkie i proste biuro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 pionix jak na ciebie to wez to usun ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 JunioR - :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Test światełek,renderowane w Modo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 pierwsze super na maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 czesc, klient chcial cos naprawde odlotowego na maksa wiec zrobilem to: pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 stary, odlot na maksa jak na plutona klient pewnie zapłacił od groma elo ŁOJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 hehe dobre :D:D polka dot co to masz w avatarze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 chcialem sprawdzic jaka bedzie roznica w geometrii po dodaniu displace na roznych poziomach subdivison modelu ze zbrusha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 stary, odlot na maksa jak na plutona klient pewnie zapłacił od groma elo ŁOJ! dokladnie panie panie rafale, a talary sie do kieszeni posypaly ;) elo elo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 klasyka gatunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 a tu ło take take: [sam max, bez psp] i skaszanione: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 duzo ludzi musiales dorobic ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 dżony rozchodzi mi sie ze bez montazu zdjecia w psp, tylko w maxie wszystko.... a zreszta...dobra tam...duzo musialem ludzi nastrugac :P :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 no kumam kumam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi