Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

..:: 3D XTREME ::.. jak postawiłeś samochód w pustej przestrzeni to sie nie dziw że słabo wyszło ;)

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

test glary słonecznej :D (model wieży by Młodas). Render szybki bo coś 30-45 minut na słabym athlonie x2.

eiffel.jpg

Napisano

Fajowe. Kub@ zrobiłbys jakiś overview fraya. :) tutek cokolwiek :)

Napisano

XizOr tak ten render jest bez żadnej postprodukcji, we fryu można wgrać mapę kształtu

dyfrakcji, kontrolować jego siłę i aberację jak i również mapę zanieczyszczeń, np pył, ludzkie rzęsy ( wszystko w real time, synchronizacja framebufera kilka sekund). Jeszcze dodatkowo można blooma walnąć :) jakiś overview z renderkami powinien być niedługo.

Napisano

JohnZi: no Ty sobie modeluj co innego ;P

pecet: chodzilo mi bardziej o jakosci rendera w stosunku do czasu renderingu. Strasznie dlugo...

Kub@: fajnie to wyszlo :)

Napisano

co do czasow fryrendera to moge powiedziec jedno - jest wolniejszy od maxwella ale jest chyba milszy w obsludze - tak sie mi wydaje. Ale to wyjdzie w praniu - wezma sie za to specjalisci to niech oni sie wypowiadaja :)

Napisano

hmmm musiałbym wytestować też ten fryrender bo fajne renderki Ci wychodzą

a właśnie

znacie jakieś dobre tutki o tworzeniu studia i renderowaniu w vrayu bo muszę się w tym podszkolić

konkretnie chodzi mi o samochody

Napisano

ja bym stawiał na projektor, ale taki troche "nowoczesny" kształt

Napisano

To ja obstawię zwykły Target Spot (rectangle) z nieco zmniejszonym Hotspot/Beam w stosunku do parametru Falloff/Field dla zmiękczenia krawędzi światła, no i opcja projector map;P

Edit: Chociaż teraz tak patrzę, że to obrazu żadnego nie wyświetla no i mam wątpliwości;D

Napisano

Dawno nic nie wrzucałem.

Teścik utlenionej miedzi. Render przydługi (55 min), bo zaszalałem z ustawieniami (jak na mój sprzęt) i w trakcie renderingu miałem kilka włączonych programów. Mogłem też zmniejszyć subdivy materiałów. Render był w 640x480, ale przyciąłem

Ustawienia rendera

72fd52e27ad74499.jpg

Na prośbę mogę wrzucić shaderek (chciałem zrobić obrazek z ustawieniami, ale byłby trochę przy duży)

Jakby ktoś nie wiedział to modelik z free stuff-u na evermotion.org

Napisano
  tadzio napisał:
chudy litosci...

przeciez to celowe.

pozdr:)

hahaaaa no domyślam sie że celowe...ale i tak troche Cie z tym przepaleniem poniosło :P

Napisano

tadzio: ostatnio też męczyłem tą scenkę :P

voyager: Nice, fajnie wyszło.

Napisano

tadzio a po co tak?

Napisano
  obo napisał:
tadzio a po co tak?

hmmm...

dla klimatu, by ocieplic? :)

slonce zaglada przez okienko o poranku.

pozdr

Napisano
  tadzio napisał:

pozdr

taaa i to słońce jest gdzieś 2 metry od okna :P:P:P chyba że przypadkiem bomba atomowa wybuchła :P

Napisano
  tadzio napisał:
hmmm...

dla klimatu, by ocieplic? :)

pozdr

Troche się z tym zgodze. W realu kiedy jest mocno słoneczny dzień przy oknach zawsze jest troche "przepalone" i również uważam, że warto czasami celowo troche przepalić prace, ale nie wolno aż tak przesadzać ;) No ale nic :)

Pozdro

Napisano

JohnZi łap:

[ATTACH]49480[/ATTACH]

Troche dużo w tym proceduralek i trzeba samemu sobie w każdej tak +\- ustawić rozmiar, żeby pasowało do skali modelu (tu około 70cm)

Napisano

Tadzio według mnie przepalenie za oknem jest ok, ale w oknie zbyt mocne, zazwyczaj występuje ono ale raczej u dołu, nie w całym oknie, można czasami po prostu pstryknąć fotkę w podobnie oświetlonym pomieszczeniu. Po za tym render mi się podoba :)

Napisano

jako że dawno tu nic nie wrzucałem to proszę takie szybkie i proste biuro:

e99af2d6c2d26d06.jpg

Napisano

czesc,

klient chcial cos naprawde odlotowego na maksa wiec zrobilem to:

2002911379584593772_rs.jpg

pozdrawiam!

Napisano

chcialem sprawdzic jaka bedzie roznica w geometrii po dodaniu displace na roznych poziomach subdivison modelu ze zbrusha

700851f351e568fcm.jpg

Napisano
  polka dot napisał:
stary, odlot na maksa jak na plutona klient pewnie zapłacił od groma

elo ŁOJ!

dokladnie panie panie rafale, a talary sie do kieszeni posypaly ;)

elo elo ;)

Napisano

dżony rozchodzi mi sie ze bez montazu zdjecia w psp, tylko w maxie wszystko....

a zreszta...dobra tam...duzo musialem ludzi nastrugac :P :P :P :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności