Gość George82 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Taka "wizka" na prywatne poczeby. co sadzicie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 ładniutki ornament :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Biglebowsky, mnie najbardziej podobają się przyciski z różowego telefonu na drugim renderze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Fajne mydełko mental robi. Szkoda że to nijak nie jest ciągle produkcyjne. 23:01:58 - czas renderowania. Sampling: min. 64 max. 1024 btw. bardzo fajną abberacje robi szopowy lens correction, nie ma wrażenia że się widzi podwójnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Elo :) Uczę się maxwella :) Czas rendera ~ 1h, S.L. - niewiem :P może 12... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 paskudne ziarno:/ troche za słabo oświetlone z prawej, jak na to że po lewej jest tak jasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 bigleb- jaki masz sprzet ? podziel sie ustawieniami swiatelek jakbys mogl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 biglebowsky - co post to fajniejszy render i dzięki za ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Core quad 2,9 ghz, 4gb ram, vista 64bit. Za kratą jeden phonometryczny free area - multiplier 300, filter color - jasnozielony. Pod kratą biały plane, w self lumination mapa output z włączonym color map RGB: R = 1,2; G=2; B=3. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Patry - jeśli moge miec sugestie... 1) Zrób mały wylot po prawej stronie - najlepiej w podłodze 2) Użyj do oświetlenia jednego dużego plane'a zamiast sky Bigu - fajne tylko co to jest :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Test exteriora. Muszę zakupic jakies dobre HDRI albo sferyczna mapke nieba. bo straszna pozoga. Proste z rendera, bez posta itp. Jescze nie skonczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 A co to za box z kosmosu? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 a co to za filutowy boxik ?? hehe ladne krzaki... a na ostatnim planie co to za szachownica nad ostatnimi oknami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 box u lisa penie do mierzenia wielkosci :D hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 mop woman :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 Lis swietne Master Kiełbaster chyba idziesz w zla strone z tymi wlosami, sama twarz dalej mi sie nie podoba ale moze mam inny gust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Coraz ladniej masterQ. Twarz brezentuje sie juz superancko. Wlosy Ladne ale troche za maly sampling maja. wygladaja jak wata szklana. No i te koncowki. grigoriob -> Box to tzw. Working Pivot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 a bedzie zielen na balkonach? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 ale że z prawej strony w klatce schodowej widać okno z drugiej strony to lisku popraw;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 master zlituj sie to nawet nie wyglada jak kobieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Lis - fajne rednery pierwsze ujecie chyba fajniejsze, Master Kiełbaster - model ładny a co do włosów sam napisałeś mop, a czym je robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 hair & fur z maxa, niedługo dam porządną wersję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 grigoriob -> Box to tzw. Working Pivot.A jak się tego uzywa i co to? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 A jak się tego uzywa i co to? :) Working Pivot to feature z maxa 2008 :) Tylko od wersji 4 jest dokladnieto samo tylko inaczej sie nazywa :) Robisz sobie takiego boxika z auto gridem i wtedy w kazdym miescu sceny, modelu, gdziekolwiek mozesz sie przelaczyc na jego uklad współżędnych. Jest to bardzo pomocny jesli budynki nie są prostopadle tylko pod jakimis dziwnymi kątami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Sorry, że piszę to tutaj, ale nie wiem gdzie, a oddzielnego wątku chyba nie opłaca się zakładać :) Czy zna może ktoś adres stronki na której było porównanie renderów z maxwella ze zdjęciami? Pamiętam, że gdzieś taką widziałem, tam było dużo (może z 20-30) normalnych zdjęć, a obok nich render w maxwellu, który wyglądał prawie identycznie :) Z góry dzięki za odpowiedzi :) O, i repa mogę za to dać też :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 taki raczej nieudany test tkaniny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 patry w testach maxuela albo w profilu trójkąta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 i takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ja proponuję zrobić osobną scenę na włosy i poustawiać wszystkie światła specjalnie pod nie. Przy okazji moc obliczeniową będziesz mógł poświęcić na lepsze parametry włosów, bo te zdają się być za grube i chyba jest ich niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 hm... blond włoski i ciemne brwi.. ;) Master chyba zapomniałeś o nich całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ke?:D A co to, taki ewenement?;P Blond brwi, to by było ciekawe^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 To brwi się tleni? Włoski coraz ladniejsze. tylko trochę ich malo no i ten sampling :) czy co to tam jest do wlosow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Brwi się nie tleni ale ewidentnie ma za ciemne w stosunku do włosów To nie moja opinia tylko kosmetyczki z którą się ożeniłem :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Master - świetne oczy. Patry - wyskakuj z repa :D https://www.filemakerhosting.it/maxwellrender/maxwellcontestrender.htm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 dla mnie OK, daj do niej numer telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Taka stylizowana wizka a właściwie zabawa z filtrami. Ciekawe jak to odbieracie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 pionix klimatyczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 pionix ostatnie fajne ujecie a tak to super domki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Przed ostatnie bhardzo fajne. Czego uzyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Renderowane VRayToonem aby uzyskać delikatne wzmocnienie krawędzi. A w Photoshopie użyłem zestaw filtrów Color Efex Pro a dokładnie filtra Tonal Contrast i potem filtra Old Photo. A tak wyglądało bez żadnych obróbek. Prosto z MAXa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 bez speszyl efektow fajniejsze imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 MONKEY ON YOUR BACK - dzięki :) łap repa :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 MONKEY ON YOUR BACK - dzięki :) łap repa :D jak zmienisz avatrar to ja tobie dam... [+] jak mowilem tak zrobilem peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 jak zmienisz avatrar to ja tobie dam... Ja rowniez dam +... heheh szybka reakcja jest najlepsza :D + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 JunioR i hcpiter - dobra, zmieniłem :) Dawać repy, bo znowu zmienię na poprzedni :) Lukasz_Stanek - przykro mi, ale 2 repy są lepsze niż 1 :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Patry zmień avatar to dam ci repa ;P Nie, nie żart ;) Tak przy okazji widział ktoś jakiś dobry tutek dotyczący tworzenia tekstur cyfrakiem* z ps'em ?? szukałem ale nic ciekawego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 walka z materiałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Cool jest. :) tylko połysku na włosach brakuje. Nie dba laseczka o włosy :) No i co to za plamy na brodzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi