Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

pionix: strzał w dyszkę z tym. ;)

siwy: ogólnie skorzystałem z Twojego pomysłu.

Wybaczcie idiotyczne pytanie, ale mało ostatnio sypiam, to i umysł już nie tak, jak powinien pracuje.

Napisano

No ladnie pionix :) Cos na scianach by sie przydało. Zrób jakiego tutka o swietle i materialach :)

EDIT Aha, klosz nie trafił w stojak chyba :)

Napisano

pionix: wydaje mi się, że lampa z tak długim "ramieniem" już dawno by leżała, chyba że ta podstawka to wydrążony cylinder z ołowiu, w środku którego jest rtęć :P

Napisano

maczuga - jest troszke inaczej. Lampa jest przyklejona "kropelką" do podłogi ;)

chveti - nie wiem co Ci odpisać... ;)

Oświtelenie to VRaySky, w lampie VRayLight typu: sphere i kilka iesów które są w innej części sceny i nie mają dużego wpływu na te dwa rendery.

Ustawienia VRayCamery i Color mappingu w załączniku

Dość istotnym elementem jest wrzucenie VRaySky do ColorCorrectu i zmniajszenie jego "niebieskości"

Sun intensity multiplier w VRaySky zwiększony do - 1,5

27d7160f5ae3cef2.jpg

• Like 5
  • Confused 1
Napisano

Pionix jesteś wielki... nie tylko za takie umiejętności ale też za to że podzieliłeś się ustawieniami :) próbuję je dać do mojej wizki ale nie wiem o co chodzi z tym color correct - gdzie to znaleźć...? może to laickie pytanie ale naprawdę nie mam pojęcia :)

Napisano

pressenter - w tych ostanich renderach nic z gammą nie robiłem. Owszem czasami robię coś w lwf ale raczej testowo, dla siebie i rzadko.

Dzieki wszystkim za repy :D

• Like 1
Napisano

arch super klimat; a motylkowi motion blur by sie jeszcze do pelni szczescia przydal;)

pozdr

82cc36aee72c560a.jpg

edit: tak to moja starsza scenka, nowe wykonanie:)

Napisano

Bardzo kul, ale podłoga no nie teges.

Bump fe i za ostre odbicia imo. Nawet jak taka jest na prawdę, to czasem warto podkolorować rzeczywistość.

:)

Napisano

siwy dziek, glow robie filtrem Lens Flare (ten 35mm Prime), kopiuje render na 2warstwe, dodaje te glowy pozniej lekko wymazuje zeby nie bylo tak widocznego czerwonego okregu i zmniejszam opacity wartwy :)

RA dzieki, a z ta podloga to mi nie mow, za dlugo sie z nia meczylem, sama textura jest nawet do kitu ;)

pionix dzieki!

elo!

Napisano

to że kupę robi się na półce nie znaczy że na wizualce na półce powinna być kupa (idąc za alicją w krainie czarów, a ściślej za kapelusznikiem, a może nie pamietam za kim?)

Junior - niezłe zestawienie softu, nie mogło wyjść gorzej niż świetnie!

Napisano

jacekdrze: sterylizacja pełna, ta sofa to z plastyku jest czy coś?

Lis: Kurcze, na prawdę mocno zwracam uwagę na detale, ale tutaj prawie* nie ma się do czego przyczepić, nawet dachówka świetnie wygląda.

*ten żywopłot z dużych jasnozielonych liści troszkę kiepści, taki strasznie powtarzający się i mało elegancki (czyt. bardzo zarośnięty) jak na swój byt w okolicy takich budynków.

EDIT:/ A, i na ostatnim renderze z lewej niebo jest całkowicie i totalnie białe?

EDIT2:/ Na przedostatnim renderze z prawej drzewko wprost z posadzki wyrasta, a i żywopłot chyba na tą posadzkę nie powinien nachodzić?

(Lis nie bij za czepialstwo, mam nadzieję, że to konstruktywna krytyka)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności