La R Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 JunioR - łandnie :) Loki - chyba idzie lepiej zaparować co? ( sugestia - odparuj trochę na środku )
Loki Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 chce zeby zewnetrzne krawedzie były zaparowane, a od dołu i srodek zeby był "czysty" - jak zdążę to dziś to poprawię jeszcze.
Blue-Berry Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 pressenter 1 i 3 elegancko ale na 2 na dywanie na samym jego poczatku jakos tak dziwnie wyglada . ;] a tak to lux
!Ewert Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 JunioR- właśnie zrobiłem sobie przemeblowanie i byłem zadowolony z siebie. I co KU**A zobaczyłem Twoją wizke... :D bardzo skutecznie mobolizujesz mnie do pracy! wyszło zaj****cie na maxa!! SIEMA!
arch515 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Siemka…takie tam o demnie, tylko tu sprzątam wiec się nie czepiać, o arch.. co do otexturowania drzew po lewej i prawej lisa proszę linczować, bo to jego sprawka, na pewno się cieszy ze to napisałem:) planowane są 4ujecia, o ile wytrzymają próbę mojego opatrzenia to znajda się w dziale finished …o ile wytrzymają, bo już nie, które rzeczy bym zrobił na 10 innych sposobów. Pozdrawiam … junior wes nie dawaj tu referek tak:) p.s., ale mamy ładna nową stronę startowa orginał;
pressenter Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 arch: jak Ty to robisz, że z takiego prześwietlonego buraka takie coś dostajesz to ja nie wiem, ale pięknie. Pochwal się jeszcze na jakim sprzęcie toto renderzysz. Blue-berry: dzięki. Dywan będzie przerobiony na vrayfur, bo ten disp mi się nie podoba. ;)
La R Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Ja nie chce nic mówić ale Arch komuś tuta obiecał, nie wiesz nic o tym Arh ? ;). Jak zwykle z placka cudo :)
Bonifatz Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 wybacz Arch515 nie mogłem się powstrzymać ;)
patry Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Ja też XD Ale dlaczego nawet po przyciemnieniu obrazka nie widać chmur na niebie tylko plamę? :/
Bonifatz Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 @arch515 : Co w takim razie z odzwierciedleniem kolorów w Twoich scenach ? Takim workflowem tracisz kompletnie kontrole nad barwami.
grzegerz Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 arch z placka taka macka:D. Black Mamba-Tomuś co to za nik ;D a odemnie taki shitek. padłem jak zobaczyłem te zasłony po renderze:D
arch515 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Hihihihihihihihihih, dzięki:) jeszcze mi się któreś bardziej spodoba, co do poprawności kolorów bonifatz, to staram się robiąc wizki bardziej w kierunku graficznym niż realistyczne, wiem ze daleko mi do tego, ale..Z czasem morze wyjdzie coś nowego, robie taki blady obrazek i też normalny, renderuje dwa razy. By mieć. Prawidłowość kolorów, potem taki jasny burak dziele na sporo warstw ( każda roślina Inna warstwa itp.) i tam koloruje jakby od nowa, ale też by nie odbiegało za bardzo od otrzymanego renderu normalnego itp. Kurde ciężko mi to wytłumaczyć, bo to zakręcone i za każdym razem inaczej jest, dlatego ciężko mi z tym totkiem, ale ma go cały czas w planach:) chciałbym wogulę renderować tylko na szaro i resztę malować ręcznie.. No, ale.. Umiejętności jeszcze za małe, ale od czegoś trzeba zacząć:)
arch515 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 A tu z innej beczki, nie komercyjnie.. Więcej mnie hihi
Bonifatz Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 hehe to niezla przeprawe masz w compositingu arch :D przyjemne te wnetrza. a tu cos co mecze aktualnie ... jeszcze niskie nastawy no i bez caustica od zyrandola
!Ewert Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Arch515- mam wrażenie jak by był dzień na Twoich interiorach a Ty tylko zasłonileś zasłone.
JunioR Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 yo dzieki za pozytywne komentarze z waszej strony ;) arch no brawo, exterior sobie, ale interior piekny!
polka dot Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Junior zgubiłem gdzieś ten pieprzony aparat:( ale odnajdę go! aha i suprowe nieksięzycowe światełko na twoich renderach i świetne tektury! Black Mambia co to za nowy koleś co wszystkim słodzi?;) to jak już jesteśmy przy słodzeniu to ja się przypucuję taboretem ale za chwilę bo jeszcze się renderuje. dla bezpieczeństwa dodam że taboret jest nie mojego projektu a zuliban ma pewnie fajniejszego yo,
!Ewert Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Black Mambia co to za nowy koleś co wszystkim słodzi?;) Padłem :D Dawaj polka render to Ci go posłodzę!
!Ewert Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 No światełko z lampy i parkiet do wymiany a tak to git!:)
chveti Napisano 21 Marzec 2008 Autor Napisano 21 Marzec 2008 światełko z lampy do wymiany a parkiet zostaje. a tak to git! :) jeszcze texture asfaltu bym zdjął z krzesła ;)
!Ewert Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 chvieti- przypatrz sie, który parkiet ma tak dokładną fakturę, zawsze jest lakier który przykrywa deski. Georgas- mocno masz zblurowanego tego bumpa? jak słabo to daj 1 po prostu. materiał siedziska bomba!:D PS. spróbuj dać kamerę niżej powinno być lepiej:P
JunioR Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Junior zgubiłem gdzieś ten pieprzony aparat:( ale odnajdę go! aha i suprowe nieksięzycowe światełko na twoich renderach i świetne tektury! no sopaku, z tym aparatem to akcja poszukiwawcza musi przyniesc kozystne rezulataty finalne, a po za tym juz jestesmy tam gdzie powinnismy wiec bez gadania deska/szklo wpadasz i czujesz to yo ;)
JohnZi Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 fajne swiatelko:) przez skale texturki, taborecik wydaje mi sie troche maly. Model masakra:d
!Ewert Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Krzesełko chłopa w Biskupinie ? :D Kurde miałem słodzić..
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Bubu: pieknie ci te kamienie wyszly :P no i ta skala i mech (?) :) mmmm heheh
zgred Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 bubu ladny renderek ale zakryj kolo z tylu przednie bo widac co jest za nim.
Bubu Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Wiktor xD to test tylko :D Zgred model jeszcze nie skonczony i dlatego :]
Pinero Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Ok...Mam pewien kłopot. Nowy monitor się nazywa. Firmy nie podam ;) Ten kłopot jest dość prosty, otóż przy pracy na poprzednim monitorze ( śamsung ), jedna z podstawowych gam ( czerwienie - żółcie ) była totalnie inaczej nasycona - mniej. Nowy monitor ma ( zaleta bądź wada ) również inaczej nasyconą tą gamę. Jest mocniejsza o jakieś 25 - 30 % ( ! ! ). Zakłóca mi to pogląd na to, co jest prawdziwe, i jak wygląda to co renderuję u większości ( liczę ok 85 % ) użytkowników z różnej klasy i marki monitorami. A zatem - opiszcie w skrócie jakie barwy przeważają na waszym monitorze patrząc na render A . . Oraz jakie barwy przeważaja na renderze B . . Będę wdzięczny.
Touch Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Barwy to są chyba takie same na jednym i drugim, tylko drugi bardziej nasycony jest i jaśniejszy. Dla mnie to rendery utrzymane w Twoim stylu, do jakich już nas tu przyzwyczaiłeś. Pozdr
routee Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 łałałiła ! co do kolorów: A: na suficie przy oknie wyraźny fiolet, (może z lekką domieszką niebieskiego) B: prawie że róż, znacznie bardziej przepalony, i mniej kontrastowy A: na kanapie fioletowa plama światła B: całkowicie biała A: parkiet czekoladowy B: `kawa z mlekiem` podsumowując u mnie (na słoniaczu) A jest bardziej kontrastowy pojawiają się fiolety gdzieniegdzie takie typowe dla twojego stylu wersja B jest pozbawiona fioletu i do tego bardziej mdła. Jaja się dopiero zaczynają gdy chcesz porównywać to z obrazem np na laptopie....
Pinero Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Piszcie dalej - to pomaga...dorzucajcie może jeszcze rodzaj ( marka ) monitora. :)
patry Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Pinero - u mnie to wygląda dokładnie tak, jak określił to routee, ale osobiście bardziej podoba mi się render B (oprócz podłogi "kawy z mlekiem") :) Monitor to LG Flatron L1730S :)
chudy Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Samsung 971p w pierwszym sufit sie robi lekko fioletowy, w sumie to wszystko co białe lekko zalatuje filetem :P, tak poza tym jest praktycznie tak samo, drugie bardziej przepalone tylko (plama światła na kanapie)
!Ewert Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 wstydził bys sie dawać takie rendery xD jak można mapowac tak kanape:P!!!:D a co do kolorów to: wiecej czerwieni jest dla mnie na B, ogolnie ładniejszy jest B :P super pomysl na telewajzor !
Touch Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Najlepiej to sobie wydrukuj prace, które ustawiałeś na starym jeszcze monitorze i te robione już z nowym :D
SWRSC Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 a dlaczego nie skalibrujesz monitora? Adobe gamma, lub sterownik nvidia (w panelu będziesz miał kreatora kalibracji) wykalibrujesz sobie R,G i B tak jak powinno być.
pressenter Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 U mnie wygląda to mniej więcej tak: Laptop FSC: Drugi render w porównaniu do pierwszego ma jakby troszkę wyższą jasność i kontrast, ogólne wrażenie to render A ładniejszy. Hyundai [nowy monitor, 22", całkiem ładnie wyświetla ;) ]: No tutaj render B to totalna kapa, podłoga przesycona według mnie. Również render A znacznie ładniejszy. Jakiś starszy LG: również render A góruje, chociaż oba rendery są ciemniejsze, i B nie jest już taki przesycony. A, wszystkie monitory to lcd. Ogólnie stawiam na render A. ;) Ach, i bym zapomniał, Święta się skończyły, czas do pracy. :/
Rekomendowane odpowiedzi