Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dodaje jeszcze jednego Buddę: A'a Szajski błyszczący Plastik ;] do sceny dodałem omni.

pressenter - tak to darmowy model, wystarczy ze w google wpiszesz Buddha 3d model :)

buddha3rr9.jpg

Napisano

FAlcom materiał typu blend, base: kolorek + mały reflect (15) + gloss 0,75 i do tego kolejny materiał szarawy z blend amount vraydirt, całą robotę tu robi właśnie vraydirt - mam nadzieje że zrozumiałe ?? :), twój aksamit super ! coś mi się wydaje że ktoś z forum już kiedyś tłumaczył jak coś podobnego uzyskać ale nie pamiętam kto

pionix super modeliki , render też fajny taki pudełkowy ;) lubie takie rendery hehe

jeszcze taki o

c5925a570491f7f2.jpg

Napisano

Miał ktoś problem z out of memroy dla Raytrace? Mam 4gb ramu, więc to chyba nie to?

Edit:/ Ech, zapomniałem tego całego /3gb, z tym już jest wszystko ok.

Edit2:/ Zazwyczaj nie używam vraysun, wolę hdr i sposób pionixa, ale tym razem chciałem troszkę potestować.

167174%20copy.jpg

Jeszcze mi do głowy takie pytanie przyszło: jak robi się szklane łuki aby nie skupiały obrazu za sobą jak lupa? Z czego to robicie, albo co w materiale szkła trzeba ustawić aby nie skupiały?

Napisano

fajnie w ogole ze juz drugi raz zostalem totalnie olany z moim testem...a pozniej bedziecie sie czepiac w finished a teraz nikt nie raczy doradzic:P

lis bardzo fajny dywanik:)

Napisano

Landrynka developerska, do finished się nie nadaje, bo wstyd, wiec pokazuje to tu.. Pełne ful hd czy jak kto woli, hd redy, kraina niczym z Piotrusia pan tylko dzwoneczka brakuje na pierwszym planie, mam nadzieje ze kolory wam gał nie wypala miłego tygodnia;)

Lis- dywan megaaaaaaaaa zaje..

2004137665636108683_rs.jpg

2004146739845675218_rs.jpg

2004108512805120465_rs.jpg

2004183991544384251_rs.jpg

2004154826201677709_rs.jpg

pozdro.

Napisano
Zazwyczaj nie używam vraysun, wolę hdr i sposób pionixa

witam, nie używać vraysuna to domyślam sie o co chodzi, oswietlać mapą hdr też jakoś kumam, ale co to jest sposób pionixa? bardzo bym byl wdzieczny za wyjasnienie

Napisano

Arch - Łoo super! Bajkowo, rysunkowo, bardzo fajnie. I te nieba jakieś znajome... ;)

polon - wyjasniłbym Ci ale nie pamiętam o który sposób chodzi, zawsze robie coś inaczej za każdym razem ;)

Napisano

Jak tak patrze na te wasze testy to az chce sie wrócic do tego czy-de :D

Lis - dywanik jak dywanik ale za to świetna prezentacja :) ql render.

arch - ostatnie dwa swietne!

Napisano
polon - wyjasniłbym Ci ale nie pamiętam o który sposób chodzi, zawsze robie coś inaczej za każdym razem ;)

łoł, dzięki, w takim razie możesz wyjaśnić pierwszy lepszy, nie znam żadnego wiec wal śmiało

Napisano

Dzięki wszystkim:) c odo sprzętu to na zwykłym quadzie 9300. No ramu trochę wecie jest fakt,…ale tka t o nic powalającego. No a tu macie trochę zbliżenia. Ale też z pomniejszonego obrazu, nie będę tak katował waszych wrażliwych oczek.:)

pionix - :D dziękować dziękować:):)

2003298824174069201_rs.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności