pressenter Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 O, no ten jest cool, fajny materiał. Tak jeszcze tylko zapytam: ten budda to jakiś gdzies darmowy model jest do pobrania, bo już któryś raz toto tutaj widzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Dodaje jeszcze jednego Buddę: A'a Szajski błyszczący Plastik ;] do sceny dodałem omni. pressenter - tak to darmowy model, wystarczy ze w google wpiszesz Buddha 3d model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Falcom - czerwony jest swietny ! podzielisz się scenką(światła) wraz z materiałem? mogło by byc bez buddy - any czens :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Ah Hindusie, znaj moje dobre serce ;] Zaraz wyślę, lecz scena nie jest jakaś super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 ja tego modelu buddy nie mogę znaleźć, ktoś ma do niego linka może? btw tak szukając tego modelu natknąłem się na takie fajne coś http://graphics.stanford.edu/data/3Dscanrep/ co prawda tamte modele pochodzą ze skanów i z topologią mają zapewne niewiele wspólnego, ale jak się je zoptymalizuje... :) @edit Już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 http://www.3dvia.com/MichelAngelo/media/D3B5F7C9DBEDFFD1 Tutaj możesz go ściągnąć, ale najpierw trzeba być tam zarejestrowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponury88 Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Albo tutaj, w bardziej ludzkim formacie: http://www.cg-files.com/3dmodel_045.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 wystarczy mieć plug-in ;] https://visualization.hpc.mil/wiki/PLY_Import_Plugin_for_3DS_Max_9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Taka zajawka z wczesnej fazy wizki a przy okazji test oświetlenia HDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 FAlcom materiał typu blend, base: kolorek + mały reflect (15) + gloss 0,75 i do tego kolejny materiał szarawy z blend amount vraydirt, całą robotę tu robi właśnie vraydirt - mam nadzieje że zrozumiałe ?? :), twój aksamit super ! coś mi się wydaje że ktoś z forum już kiedyś tłumaczył jak coś podobnego uzyskać ale nie pamiętam kto pionix super modeliki , render też fajny taki pudełkowy ;) lubie takie rendery hehe jeszcze taki o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Jak wszyscy tego Buddę renderują to ja nie będę gorszy :) Soft tradycyjnie blender, ivygen też się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 pionix: Ten brud na kamieniu to z textury czy dirt? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Powrót buddamanii widzę :) pionix co to za HDRka?Ładne modele, podzielisz się teksturką tej dachówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teethar Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Witam wszystkich i pozdrawiam. Coś od czasu do czasu tu wrzucę;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 taki oto tescik (drewna sie nie czepiac bo narazie probne;)) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Miał ktoś problem z out of memroy dla Raytrace? Mam 4gb ramu, więc to chyba nie to? Edit:/ Ech, zapomniałem tego całego /3gb, z tym już jest wszystko ok. Edit2:/ Zazwyczaj nie używam vraysun, wolę hdr i sposób pionixa, ale tym razem chciałem troszkę potestować. Jeszcze mi do głowy takie pytanie przyszło: jak robi się szklane łuki aby nie skupiały obrazu za sobą jak lupa? Z czego to robicie, albo co w materiale szkła trzeba ustawić aby nie skupiały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Test dywanu własnej produkcji :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 presenter ciekawe swiatelko ;) lis test bardzo udany ;) przyłączam sie do pytania prezentera ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 fajnie w ogole ze juz drugi raz zostalem totalnie olany z moim testem...a pozniej bedziecie sie czepiac w finished a teraz nikt nie raczy doradzic:P lis bardzo fajny dywanik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Ot i oto mój problem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 budda for fun :P pressenter- eeee co to niby ma byc??? daj wiekszy render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 fajne Lisie co to jakis fur ?? :] no normalnie dywwanikkkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 pressenter IOR ustaw na 1,0 ( w reflection i refraction ) chociaz to normalne ze powinno lekko zalamywac ( zalezy od grubosci szkla jak bardzo ) daj na 1,01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 fajne Lisie co to jakis fur ?? :] no normalnie dywwanikkkk Tak. Fur maxowy przerobiony na mesha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Marcin_ps: lol, ale banał, dzięki, dało radę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Lis - piękny dywanik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Landrynka developerska, do finished się nie nadaje, bo wstyd, wiec pokazuje to tu.. Pełne ful hd czy jak kto woli, hd redy, kraina niczym z Piotrusia pan tylko dzwoneczka brakuje na pierwszym planie, mam nadzieje ze kolory wam gał nie wypala miłego tygodnia;) Lis- dywan megaaaaaaaaa zaje.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 ostatni bardzo najs ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Zazwyczaj nie używam vraysun, wolę hdr i sposób pionixa witam, nie używać vraysuna to domyślam sie o co chodzi, oswietlać mapą hdr też jakoś kumam, ale co to jest sposób pionixa? bardzo bym byl wdzieczny za wyjasnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch515: wersja nocna i ostatni najfajniejsze ( szczególnie woda - taaaka niebieska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Arch - Łoo super! Bajkowo, rysunkowo, bardzo fajnie. I te nieba jakieś znajome... ;) polon - wyjasniłbym Ci ale nie pamiętam o który sposób chodzi, zawsze robie coś inaczej za każdym razem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Jak tak patrze na te wasze testy to az chce sie wrócic do tego czy-de :D Lis - dywanik jak dywanik ale za to świetna prezentacja :) ql render. arch - ostatnie dwa swietne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 polon: Kilka stron wcześniej było opisane, vraysky + colorcorrect. arch515: Komu zaiwaniłeś te zdjątka? Pochwal się jeszcze na jakim sprzęcie Ty to robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch, świetne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 polon - wyjasniłbym Ci ale nie pamiętam o który sposób chodzi, zawsze robie coś inaczej za każdym razem ;) łoł, dzięki, w takim razie możesz wyjaśnić pierwszy lepszy, nie znam żadnego wiec wal śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch515 mapowanie drzew lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Taki maly test buddy po swietach Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Dzięki wszystkim:) c odo sprzętu to na zwykłym quadzie 9300. No ramu trochę wecie jest fakt,…ale tka t o nic powalającego. No a tu macie trochę zbliżenia. Ale też z pomniejszonego obrazu, nie będę tak katował waszych wrażliwych oczek.:) pionix - :D dziękować dziękować:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch515 mapowanie drzew lol Moja wina. Sorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch ale disco, noc ladna :) piter znowu buda? co to za material? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Arch, ostatnie boskie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Moja wina. Sorka moze to jakis nowy gatunek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch- ;) __________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 wow arch, swietnie wykorzystales te roslinki ! nie bylo problemow z ramem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Co myślicie o oświetleniu tej scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Tzn ja nie lubię aż takich jasnych, ale ogólnie muszę przyznać, że efekt bene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 całkiem całkiem, ale lakier auta to ...uuu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Te drzewa z tyłu to speedtree, onyxy czy every? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 arch ostatnie render bardzo ale to bardzo ladny :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 JohnyCa ladny domek. ladnie oswietlony moim zdaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi