maverick sheep Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 trochę smutno jeść samemu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 rozwalacie mnie chłopaki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Mortom: Szafeczki zrób wszystkie pomarańczowe, część jadalna zrób tam gdzie jest dywanik i fotel, tam gdzie stół daj taki blat jak są w kozackich kuchniach (wyspa czy coś , nie wiem jak sie to nazywa) Do tego troszkę ps i będzie zawodowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Test płomyczka nadziei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Mortom: Szafeczki zrób wszystkie pomarańczowe, część jadalna zrób tam gdzie jest dywanik i fotel, tam gdzie stół daj taki blat jak są w kozackich kuchniach (wyspa czy coś , nie wiem jak sie to nazywa) Do tego troszkę ps i będzie zawodowo :) chciałbym bardzo ale niestety nie mam nic do gadania jeśli chodzi o design i rozmieszczenie... jedyne nad czym mam kontrole to światło i kamera, reszta - znaczy projekt mebli i rozmieszczenie, decyduje już architekt wnętrz :) ale może sobie zorbie coś ala twoje sugestie do portfolio... ^_^ o ile znajde czas na rendering :) Mortom- a jak zrobiles dywanik, bardzo ladny :) najzwyklejsza hybryda dywanikowa, czyli displase + hairs z maxa renderowane jako geometria i leka obróbka filtrowa w photoshopie :) tekstura displase dywanika :) jak kto chce to niech se weźmie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Mortom- popracuj nad kadrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Nikt nie skomentował mojego płomienia? ;( tutaj kolejna zabawa, będę robił serial typu "Włatcy Móch" ^^ Tak dla zabawy i żeby się rajcować xD http://img381.imageshack.us/img381/9997/zniwiarzec6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 _Arti_- hahah:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 D4D4L pokazesz studio renderu samochodu?? Calkiem ladnie ci wyszedl. Hej chyba tak :P ale dopiero za 2 tyg... teraz jestem w pl a pc w uk :C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Mortom: No to czekam z niecierpliwością na wersję do folia :) _Arti_: Czym lub "jak" robiłeś płomyczek bo póki co nie specjalnie wygląda :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 ~Forgate - robiłem particle system, z dużymi face'ami i bardzo mała ich ilością ( około 6 ),a co do materiału, to za dużo by pisać... Dziwne, myślałem, że ładnie wyszedł... Ok, forumowicze pomóżcie biednemu marzycielowi osiągnąć realizm: http://img107.imageshack.us/img107/787/hujwiecocm2.jpg Używam sophre z gradientem nieba, FinalGatheringu no i mr omini imitującego słońce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Heh, fajna nazwa xD Najpierw dobry modeling - potem reszta _Arti_ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Nazwa fajna, ale ortografia lamerska :p Oprócz modelowania popracuj jeszcze trochę nad mapowaniem. A zamiast słońca używa się Directional Lights, nie Omni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Nazwa fajna, ale ortografia lamerska :p Oprócz modelowania popracuj jeszcze trochę nad mapowaniem. A zamiast słońca używa się Directional Lights, nie Omni :) 1) Używając Sophre nie da rady oświetlić wnętrza kuli, czyli nie można zrobić nieba z sophra. 2) Nie ma "miękkich" cieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Są miękkie cienie, tylko sampling czy coś tam trzeba podkręcić. Daj jakieś UVW mapping na trawę, bo starsznie się rozjeżdża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 eLo! :D Różowe enzo nielota mknie przez domek pionixa xD 5min Heh, wiem, podłoga wyszła co najmniej beznadziejnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 prosiak konkretny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Różne różności... W sumie, to nie wiem czy ta lampa BoConcept tak świeci, bo nigdzie nie mogłem znaleźc jej świecącej na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 RA: jak zwykle świetne, ale tego materiału czarnego drewna nic nie przebije, jest po prostu genialny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 swietne, mozesz pokazac siate z 3 obrazka? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 ułaaa RA RA jejki swietne modele a materialy jescze lepsze przyłączam sie do prosby JunioRa pokazal bys jak zrobic taka rame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 ta rama...masakra..a ten daw na końcu wbija w ziemie. zrobisz jeszcze inne nogi ostatniemu krzesełku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Co do ramy, to siatka jest nie teges, bo była robiona nie pod displa, a na koniec padło na displa. Raczej nie pokaże, bo jest fe. :) Do ostatniego krzesła zrobiłem wszystkie warianty nóg i model bujany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Świetnie! a la chaise też bedzie czy już może masz?;> Kiedy koniec prac nad kolekcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 La chaise mam. I Eams Plastic chair (nie arm, czyli nie ten z obrazka wcześniej) też z wszystkimi nogami jak już jesteśmy w tych klimatach. EDIT: O takie cosie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 RA swietne modele! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 RA pozamiatales :] rzeznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 = ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 ~Black Mamba ale spam xD Tu "wiza" jakiegoś tam wodnego bihajstra xD http://img387.imageshack.us/img387/2533/hujwiecouh4.jpg Zmieszajcie to z buotem! XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 (edytowane) _Arti_- wiesz czasem sa powody żeby zespamować..;) Zmień opis na Wyróżniamy trzy rodzaje grafiki komputerowej: super słaba, bardzo słaba, słaba. ;) Edytowane 19 Maj 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 O! to ja też sobie zaspamuje Xd ;] A mieszanie z buotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Aż zaspamuję. Tomek: buahahahaha. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 oj, admini zaraz przyjdą i.... zaczną z nami spamować xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 (edytowane) pressenter- co sie śmiejesz, co cfaniakujesz? chcesz coś na Fyyyy ? _Arti_ - zmien tło bo praca żenująco wygląda. a tak po za tym to ładnie nazwałeś JPG :) Edytowane 19 Maj 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 (edytowane) ten up przygadal kociol garnkowi... o bozeeeeee... :] Edytowane 19 Maj 2008 przez hcpiter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 wreszcie mam czas na cos robionego for fun only, wiec wrzucam. Scena znaleziona w fajnym katalogu firmy która produkuje płyty kamienne i wszelkiego rodzaju płytki scienne. Jak na razie nie skonczona ale powoli zbliza sie do celu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Zmień opis na Wyróżniamy trzy rodzaje grafiki komputerowej: super słaba, bardzo słaba, słaba. ;) a Ty na jaki byś sobie zmienił ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 nastepny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 jakos nikt nie skomentowal poprzedniego obrazka, wiec wrzucam wersję bardziej finalną - jak wrócę z pracy to jeszcze nad nią popracuję a na razie wygląda tak: sugestie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 ja bym to jeszcze bardziej doświetlił :) a tak to fajnie Tomek- ja tylko pytanie zadałem :) ciekaw jestem odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Loki , domnie bardziej trafia pierwy renderek, naprawde fajny choc moze delikatnie za ciemny. W drugim te biale paski na kaflach sa zbyt wulgarne az kluja w oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Test wszystkiego po trochu głównie wiszącej szmaty męczonej 2 dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 jak dla mnie spoko calkiem ... ale : wrzucil bym tam wiecej slonecznego swiatla ...+ popracowal nad textura podlogi ....bo tera wyglada na jakies linoleum - imitacje klepek ... chyba cos z bumpem nie tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 bump slaby bo tex marna trzeba na nowo w pEesie machnac... ech :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 a jak by zmniejszyc bumpa i blur bitmapy... powinno poprawic efekt bez zabawy w szopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 w rzeczywistości nowy parkiet po lakierowaniu nie ma praktycznie nierówności i jest gładki jak gumoleum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 RA rewelacyjne modele. super detal (sruby, ramy...) powiedz skad bierzesz referki, znalazles moze zrodlo rysunkow CAD takich mebli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Dużo fotek (zwykle bidnych niestety) i czasem .pdf od producenta. Żadnych cadów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 jesion: jeszcze niezmapowana kora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Kub@ ładne drzewko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi