Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Mortom: Szafeczki zrób wszystkie pomarańczowe, część jadalna zrób tam gdzie jest dywanik i fotel, tam gdzie stół daj taki blat jak są w kozackich kuchniach (wyspa czy coś , nie wiem jak sie to nazywa) Do tego troszkę ps i będzie zawodowo :)

Napisano
Mortom: Szafeczki zrób wszystkie pomarańczowe, część jadalna zrób tam gdzie jest dywanik i fotel, tam gdzie stół daj taki blat jak są w kozackich kuchniach (wyspa czy coś , nie wiem jak sie to nazywa) Do tego troszkę ps i będzie zawodowo :)

chciałbym bardzo ale niestety nie mam nic do gadania jeśli chodzi o design i rozmieszczenie... jedyne nad czym mam kontrole to światło i kamera, reszta - znaczy projekt mebli i rozmieszczenie, decyduje już architekt wnętrz :) ale może sobie zorbie coś ala twoje sugestie do portfolio... ^_^ o ile znajde czas na rendering :)

Mortom- a jak zrobiles dywanik, bardzo ladny :)

najzwyklejsza hybryda dywanikowa, czyli displase + hairs z maxa renderowane jako geometria i leka obróbka filtrowa w photoshopie :)

tekstura displase dywanika :) jak kto chce to niech se weźmie :)

dywanikdisplasevs9.jpg

• Like 1
Napisano
D4D4L pokazesz studio renderu samochodu?? Calkiem ladnie ci wyszedl.

Hej chyba tak :P ale dopiero za 2 tyg... teraz jestem w pl a pc w uk :C

Napisano

Mortom: No to czekam z niecierpliwością na wersję do folia :)

_Arti_: Czym lub "jak" robiłeś płomyczek bo póki co nie specjalnie wygląda :/

Napisano

~Forgate - robiłem particle system, z dużymi face'ami i bardzo mała ich ilością ( około 6 ),a co do materiału, to za dużo by pisać... Dziwne, myślałem, że ładnie wyszedł...

Ok, forumowicze pomóżcie biednemu marzycielowi osiągnąć realizm:

http://img107.imageshack.us/img107/787/hujwiecocm2.jpg

hujwiecocm2.jpg

Używam sophre z gradientem nieba, FinalGatheringu no i mr omini imitującego słońce...

Napisano

Nazwa fajna, ale ortografia lamerska :p Oprócz modelowania popracuj jeszcze trochę nad mapowaniem. A zamiast słońca używa się Directional Lights, nie Omni :)

Napisano
Nazwa fajna, ale ortografia lamerska :p Oprócz modelowania popracuj jeszcze trochę nad mapowaniem. A zamiast słońca używa się Directional Lights, nie Omni :)

1) Używając Sophre nie da rady oświetlić wnętrza kuli, czyli nie można zrobić nieba z sophra.

2) Nie ma "miękkich" cieni.

Napisano

Różne różności...

andreuworldsmilearmchaimp3.th.jpg boconcpetconicallampil0.th.jpg harryallenmybrothersmirnx2.th.jpg kartelleroschairobrotowcf1.th.jpg moooifringe1sb6.th.jpg vitraeamsplasticarmchaitf6.th.jpg

W sumie, to nie wiem czy ta lampa BoConcept tak świeci, bo nigdzie nie mogłem znaleźc jej świecącej na zdjęciu.

Napisano

Co do ramy, to siatka jest nie teges, bo była robiona nie pod displa, a na koniec padło na displa. Raczej nie pokaże, bo jest fe. :)

Do ostatniego krzesła zrobiłem wszystkie warianty nóg i model bujany.

Napisano

La chaise mam. I Eams Plastic chair (nie arm, czyli nie ten z obrazka wcześniej) też z wszystkimi nogami jak już jesteśmy w tych klimatach.

EDIT:

O takie cosie:

vitralachaisechairbf3.th.jpg vitraeamsplasticchairnotk8.th.jpg

Napisano (edytowane)

_Arti_- wiesz czasem sa powody żeby zespamować..;)

Zmień opis na Wyróżniamy trzy rodzaje grafiki komputerowej: super słaba, bardzo słaba, słaba.

;)

Edytowane przez !Ewert
Napisano (edytowane)

pressenter- co sie śmiejesz, co cfaniakujesz? chcesz coś na Fyyyy ?

_Arti_ - zmien tło bo praca żenująco wygląda. a tak po za tym to ładnie nazwałeś JPG :)

Edytowane przez !Ewert
Napisano

tescikft7.jpg

wreszcie mam czas na cos robionego for fun only, wiec wrzucam.

Scena znaleziona w fajnym katalogu firmy która produkuje płyty kamienne i wszelkiego rodzaju płytki scienne.

Jak na razie nie skonczona ale powoli zbliza sie do celu :)

Napisano
Zmień opis na Wyróżniamy trzy rodzaje grafiki komputerowej: super słaba, bardzo słaba, słaba.

;)

a Ty na jaki byś sobie zmienił ? :)

Napisano

jakos nikt nie skomentowal poprzedniego obrazka, wiec wrzucam wersję bardziej finalną - jak wrócę z pracy to jeszcze nad nią popracuję a na razie wygląda tak:

podgladwa6.jpg

sugestie mile widziane

Napisano

Loki , domnie bardziej trafia pierwy renderek, naprawde fajny choc moze delikatnie za ciemny. W drugim te biale paski na kaflach sa zbyt wulgarne az kluja w oko.

Napisano

jak dla mnie spoko calkiem ... ale :

wrzucil bym tam wiecej slonecznego swiatla ...+ popracowal nad textura podlogi ....bo tera wyglada na jakies linoleum - imitacje klepek ... chyba cos z bumpem nie tak ...

Napisano

RA rewelacyjne modele. super detal (sruby, ramy...) powiedz skad bierzesz referki, znalazles moze zrodlo rysunkow CAD takich mebli?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności