trosiek Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 (edytowane) t0m3k bardzo fajne mebelki i prezentacja. Podzieliłbyś się studiem i ustawieniami rendera? :) ja też postanowiłem zebrać się na SMC Everów :D Może nic szczególnego ale mi się podoba: I ma nawet docka do ładowania ipoda :D Edytowane 31 Sierpień 2008 przez trosiek
Kubaswielgus Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Touch. Teraz to juz kwestia ustawien monitora, albo gustu. Ja jestem zadowolony z pracy i na szczescie klient tez :) Troche jeszcze mogloby byc ostrzej, ale umiejetnosci na to nie pozwalaja :(
Master Kiełbaster Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Kubaswielgus czemu biel jest szarożółta? zrób temu autolevels...
pressenter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Świetna, chyba wygrałeś ten speedmodelling :) E, nie, co więcej najprawdopodobniej go zdyskwalifikują, bo nie przeczytał zasad 3. You may post rendering but without textures or shaders.
trosiek Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 pressenter ale przecież JunioR dał tam samego claya też http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=68523&page=3#23
pressenter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Wiem, że dał, ale nikt, poza wami dwoma, nie dał rendera z shaderami. Może się mylę, mam taką nadzieję, no ale to się dowiemy wkrótce. Ja tą zasadę rozumiem tak, że w ostateczności można postować rendery, ale tylko w postaci clay, ale najlepiej wrzucać widok z viewportu. 1
trosiek Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 hmm... może i masz rację :) usuwam render. dzięki pressenter za zwrócenie uwagi na to!
Kub@ Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 no jesli mozecie to nie wrzucajcie renderow z shaderami, bo bede musial kasowac. Jak narazie dobra robota chlopaki :)
JohnyCa Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Siata taka nijaka - ale proszę bardzo oto ona (bez ms-a gdzie się dało)
hcpiter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 bardzo ladnie i czysto, szczegolnie drewno, ahh ten ordynarny minimalizm ;)
Loki Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 testing cos obicie kanapy nie wyszlo za fajnie - chyba wina AA :/
pressenter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 JunioR: pięknie. Przyznaj się czym świecisz? Może mógłbyś coś więcej o renderze opowiedzieć?
Kubaswielgus Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 JunioR. Czy ty Chamferujesz wszystkie krawedzie - nawet te w drzwiach? Bo wyglada jakby tak bylo :)
oo79 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Loki , klamka za nisko ;>, fajna betonowa ściana, titlowanie na podłodze widać (albo to stolik?>, widok za oknem nie pasuje , a cały render jakiś prześwietlony i ponury, a poza tym fajnie :D
Loki Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 oo79 w trafiles w sedno, tylko beton mi sie z tego obrazka podoba jak na razie.
!Ewert Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 lubie te batmanowskie studio :) Ale daj wieksze ustawienia żeby zredukowac ziarno ;)
JunioR Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 hi bardzo ladnie i czysto, szczegolnie drewno, ahh ten ordynarny minimalizm ;) e minimalizm? wy ludzie jestescie minimalistami, ja poprostu wlkadam malo w to pracy. JunioR: pięknie. Przyznaj się czym świecisz? Może mógłbyś coś więcej o renderze opowiedzieć? swiatlo zwykle plane`y a rendering w Vrayu. JunioR. Czy ty Chamferujesz wszystkie krawedzie - nawet te w drzwiach? Bo wyglada jakby tak bylo :) tak daje champfery gdzie popadnie, nie widzialem jeszcze w rzeczywistosci krawedzi scian ostrych jak brzytwa :)
Fargate Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 tak daje champfery gdzie popadnie, nie widzialem jeszcze w rzeczywistosci krawedzi scian ostrych jak brzytwa :) Hehe mnie się parę osób dziwiło czemu też tak robię :P finisz, jak teraz patrze na poprzedni to się zastanawiam czemu pokazałem :/
pressenter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 (edytowane) JunioR: Hmm, widzę że coraz więcej osób ostatnio samymi plane'ami świeci. Bardzo ładnie to wychodzi. Mam nadzieję, że to część jakiegoś większczego projektu, który będziemy mieli możliwość oglądać. ;) Pozdrawiam Szymon Edytowane 31 Sierpień 2008 przez pressenter
hcpiter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 ta druga wersja ciekawsza ale material (textura) cos mi nie pasuje :)
grzegerz Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 JunioR to moj styl genialne Fargate przyjemne ja tez model B&B Italia - Hollow
pressenter Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 (edytowane) A ja mam jeszcze pytanko: ma ktoś może jakiśpomysł na fajny materiał zasłon przepuszczający światło? Jakiś taki rozmywający to światło jednocześnie, bo mi cały czas wychodzi jakieś takie szkło mleczne nie zakrzywiające widoku, a to nie o to przecież chodzi? Edit:/ Nvm, 2sided mi pomógł. ;) Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez pressenter
Fargate Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 dzięki dzięki :) kolejne, Kristalia Free sgabello [/url]
voyager Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 To już się nudne robi fargate :P Skołował świetne studio i teraz szpanuje
Zbychowaty Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 taki prosty myk na jaki kiedyś wpadlem, a tu opis: fakt, to nie odkrycie Ameryki, ale moze sie komus przyda, imo dodaje fajnego "dramatyzmu" :) Myk fajny ale jesli nie sadze by był lapszy od oryginału..po prostu tam jest taka kolorystyka tu inna;) BTW wez wyjasnij to ostatnie bo nie czaje zbytnio;)
Vorek Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 nie łatwiej po prostu zjechać saturacją i podciągnąć kontrast ?:)
mirach Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Co sadzicie o tym swiatelku? W zasadzie wszystko work in progress, niskie ustawienia, pokoje jeszcze nie wykonczone (tu nalezy podziekowac klientowi ktory ciagle zmienia zdanie... ) pozdrawiam mirach
pressenter Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Bardzo fajne, tylko szkoda że wszędzie ta kamera taka poprzekrzywiana. :P
mirach Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Dzieki, wiesz, to jest free cam ktorym latam sobie to tu to tam i robie rendery w przerwach na robienie kawy/herbaty :)
t0m3k Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 mirach fajnie ale troche brakuje glebi i niektore materialy mozna by dopracowac odemnie model na SMC everomotion (wersja z materialem)
pressenter Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 t0m3k: Coś za kanciaste mi się wydaje. A ja takie totalne g moim zdaniem, tzn mi się coś tutaj nie podoba, dlatego daję do obiektywnej opinii. . .
Orangegraphics Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 góra ścian, nad oknami, jakbyś dał jakieś kosmicznie mocne ao
!Ewert Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Kurde ale brzydkie. technicznie coraz lepiej. ale jak by nie było zasłon to nie wiem co byś zrobił.
pressenter Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Kurde ale brzydkie. Buehehe, wiem, szczęściem to nie mój projekt. :D Jakby nie było zasłon to bym chyba się nie podjął. :|
t0m3k Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 pressenter material frontow(drewno) i obu podlog bym wymienil, szczegolnie te mikro klepki mi sie nie podobja, napisz co to za podloga w kuchni bo nie wiem. przydaloby sie tez troche detalu na mikrofali i kuchence/piekarniku. zaslony fajne :) szybka scena i szybki test...
Touch Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 t0m3k, za mocno poduszki trochę pogniotłeś;) I zgaś te lampy, kiedy na dworze tak jarzy;)
Loki Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 (edytowane) hehe Kub@, Yokohama International Port Terminal - przymierzałem się do tego odkąd dostałem Architecture Now! 3 - eh ubiegłeś mnie :) Góra bardzo fajnie, dół - nieco za duży szum imo. Bedzie bardzo fajny obrazek - to do evermotion czy własna inwencja ? troche mniej rozmyte oświetlenie bym dał, żeby wydobyć nieco cieni jak na zdjęciu z okładki tego Taschena. Edytowane 3 Wrzesień 2008 przez Loki
Bacry Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 tomek te poduszki troszkę za bardzo świecą trochę ciężko zrozumieć co to za materiał.
Kub@ Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Loki - to taki personal work :) zrobie jeszcze 1 ujecie z drewnianego korytarza, tez mi sie bardzo spodobal ten obiekt jak w empiku ksiazke przegladalem ;) Oswietlenie bedzie zmienione, to dopiero pierwszy renderek poglądowy.
Loki Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 no to ja czekam cierpliwie i od razu prosze o duzą rozdzielczośc na tapete :)
Gość Cornelius Scipio Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 To może jakiś exteriorek :) Ostatnie wypociny na szybko :)Klient bardzo naciskał na projekt i nie było zbyt dużego pola na własne działanie :) Soft: Cinema 4D + Vray 1.0876 + PS Pzdr. Cornelius.
Rekomendowane odpowiedzi