Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

t0m3k bardzo fajne mebelki i prezentacja. Podzieliłbyś się studiem i ustawieniami rendera? :)

ja też postanowiłem zebrać się na SMC Everów :D Może nic szczególnego ale mi się podoba: I ma nawet docka do ładowania ipoda :D

90191958ae1.jpg

Edytowane przez trosiek

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Touch. Teraz to juz kwestia ustawien monitora, albo gustu. Ja jestem zadowolony z pracy i na szczescie klient tez :) Troche jeszcze mogloby byc ostrzej, ale umiejetnosci na to nie pozwalaja :(

Napisano
Świetna, chyba wygrałeś ten speedmodelling :)

E, nie, co więcej najprawdopodobniej go zdyskwalifikują, bo nie przeczytał zasad

3. You may post rendering but without textures or shaders.

Napisano

Wiem, że dał, ale nikt, poza wami dwoma, nie dał rendera z shaderami. Może się mylę, mam taką nadzieję, no ale to się dowiemy wkrótce.

Ja tą zasadę rozumiem tak, że w ostateczności można postować rendery, ale tylko w postaci clay, ale najlepiej wrzucać widok z viewportu.

Napisano

hmm... może i masz rację :) usuwam render. dzięki pressenter za zwrócenie uwagi na to!

Napisano

no jesli mozecie to nie wrzucajcie renderow z shaderami, bo bede musial kasowac. Jak narazie dobra robota chlopaki :)

Napisano

Siata taka nijaka - ale proszę bardzo oto ona (bez ms-a gdzie się dało)

51406324edf69284.jpg

Napisano

testing

salon6zp4.jpg

cos obicie kanapy nie wyszlo za fajnie - chyba wina AA :/

Napisano

Loki , klamka za nisko ;>, fajna betonowa ściana, titlowanie na podłodze widać (albo to stolik?>, widok za oknem nie pasuje , a cały render jakiś prześwietlony i ponury, a poza tym fajnie :D

Napisano

oo79 w trafiles w sedno, tylko beton mi sie z tego obrazka podoba jak na razie.

Napisano

lubie te batmanowskie studio :)

Ale daj wieksze ustawienia żeby zredukowac ziarno ;)

Napisano

hi

bardzo ladnie i czysto, szczegolnie drewno, ahh ten ordynarny minimalizm ;)

e minimalizm? wy ludzie jestescie minimalistami, ja poprostu wlkadam malo w to pracy.

JunioR: pięknie. Przyznaj się czym świecisz? Może mógłbyś coś więcej o renderze opowiedzieć?

swiatlo zwykle plane`y a rendering w Vrayu.

JunioR. Czy ty Chamferujesz wszystkie krawedzie - nawet te w drzwiach? Bo wyglada jakby tak bylo :)

tak daje champfery gdzie popadnie, nie widzialem jeszcze w rzeczywistosci krawedzi scian ostrych jak brzytwa :)

Napisano

tak daje champfery gdzie popadnie, nie widzialem jeszcze w rzeczywistosci krawedzi scian ostrych jak brzytwa :)

Hehe mnie się parę osób dziwiło czemu też tak robię :P

finisz, jak teraz patrze na poprzedni to się zastanawiam czemu pokazałem :/

innnyvm0.jpg

Napisano

JunioR: Hmm, widzę że coraz więcej osób ostatnio samymi plane'ami świeci. Bardzo ładnie to wychodzi. Mam nadzieję, że to część jakiegoś większczego projektu, który będziemy mieli możliwość oglądać. ;)

Pozdrawiam

Szymon

Edytowane przez pressenter

Napisano

JunioR to moj styl genialne

Fargate przyjemne

ja tez model B&B Italia - Hollow

bbitaliahollowgs4.jpg

Napisano

A ja mam jeszcze pytanko: ma ktoś może jakiśpomysł na fajny materiał zasłon przepuszczający światło? Jakiś taki rozmywający to światło jednocześnie, bo mi cały czas wychodzi jakieś takie szkło mleczne nie zakrzywiające widoku, a to nie o to przecież chodzi?

Edit:/ Nvm, 2sided mi pomógł. ;)

Edytowane przez pressenter

Napisano

To już się nudne robi fargate :P Skołował świetne studio i teraz szpanuje

Napisano
taki prosty myk na jaki kiedyś wpadlem, a tu opis:

how2pi8.jpg

fakt, to nie odkrycie Ameryki, ale moze sie komus przyda, imo dodaje fajnego "dramatyzmu"

:)

Myk fajny ale jesli nie sadze by był lapszy od oryginału..po prostu tam jest taka kolorystyka tu inna;) BTW wez wyjasnij to ostatnie bo nie czaje zbytnio;)

Napisano

nie łatwiej po prostu zjechać saturacją i podciągnąć kontrast ?:)

Napisano

Co sadzicie o tym swiatelku?

W zasadzie wszystko work in progress, niskie ustawienia, pokoje jeszcze nie wykonczone (tu nalezy podziekowac klientowi ktory ciagle zmienia zdanie... )

show_homio_draft01.jpg

show_homio_draft02.jpg

show_homio_draft03.jpg

pozdrawiam

mirach

Napisano

Dzieki, wiesz, to jest free cam ktorym latam sobie to tu to tam i robie rendery w przerwach na robienie kawy/herbaty :)

Napisano

mirach fajnie ale troche brakuje glebi i niektore materialy mozna by dopracowac

odemnie model na SMC everomotion (wersja z materialem)

renderki1.jpg

Napisano

t0m3k: Coś za kanciaste mi się wydaje.

A ja takie totalne g moim zdaniem, tzn mi się coś tutaj nie podoba, dlatego daję do obiektywnej opinii.

.

.

dziennecamera03nf8.jpg

Napisano

Kurde ale brzydkie. technicznie coraz lepiej. ale jak by nie było zasłon to nie wiem co byś zrobił.

Napisano
Kurde ale brzydkie.

Buehehe, wiem, szczęściem to nie mój projekt. :D Jakby nie było zasłon to bym chyba się nie podjął. :|

Napisano

pressenter material frontow(drewno) i obu podlog bym wymienil, szczegolnie te mikro klepki mi sie nie podobja, napisz co to za podloga w kuchni bo nie wiem. przydaloby sie tez troche detalu na mikrofali i kuchence/piekarniku. zaslony fajne :)

szybka scena i szybki test...

roomrj4.jpg

Napisano

t0m3k, za mocno poduszki trochę pogniotłeś;) I zgaś te lampy, kiedy na dworze tak jarzy;)

Napisano

hehe Kub@, Yokohama International Port Terminal - przymierzałem się do tego odkąd dostałem Architecture Now! 3 - eh ubiegłeś mnie :)

Góra bardzo fajnie, dół - nieco za duży szum imo. Bedzie bardzo fajny obrazek - to do evermotion czy własna inwencja ? troche mniej rozmyte oświetlenie bym dał, żeby wydobyć nieco cieni jak na zdjęciu z okładki tego Taschena.

Edytowane przez Loki

Napisano

Loki - to taki personal work :) zrobie jeszcze 1 ujecie z drewnianego korytarza, tez mi sie bardzo spodobal ten obiekt jak w empiku ksiazke przegladalem ;)

Oswietlenie bedzie zmienione, to dopiero pierwszy renderek poglądowy.

Napisano

no to ja czekam cierpliwie i od razu prosze o duzą rozdzielczośc na tapete :)

Napisano

To może jakiś exteriorek :) Ostatnie wypociny na szybko :)Klient bardzo naciskał na projekt i nie było zbyt dużego pola na własne działanie :)

Soft: Cinema 4D + Vray 1.0876 + PS

wersja1poprawkazk5.jpg

wersja2poprawkaru5.jpg

wersja1uf1.jpg

wersja2ln8.jpg

Pzdr.

Cornelius.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności