JunioR Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 super! wielkie dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 :) Klapacz wymagał małej poprawki, więc podmieniłem link wyslijto na nowy-poprawny. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 RA - jesteś MEGA WIELKI!!! :D Niestey już reputa nie mogę CI dać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Ale ja moge:) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 RA: Brak mi słów... Wielkie dzięki, niestety repka też już nie mogę dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 RA -> takie dorobne pytank. Czy możemy używać tych modeli do celów komercyjnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Tak, tu nie robię żadnych problemów. Ale sprzedaż całych modeli lub ich fragmentów będę ścigał. ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 dzieki wielkie RA zarąbiste modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 dzieki ze sie podzieliłes, sa swietne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 RA jest światełkiem w ciemności ;) + za inicjatywę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 (edytowane) wielkie dzieki RA uzupelnie kolekcje o MACKBOOK AIR model byl zrobiony bez limitu poly i jest "dosc" ciezki, radze przerobic na proxy :) POBIERZ Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez t0m3k 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 o dzieki !, rowniez sie przyda :) ogolnie mozna by zrobic oddzielny dzial na modele i wtedy jak by ktos mial cos to mozna dodawac i przynajmniej wszystko by bylo w jednym miejscu :) pozdro i plusik ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 o dzieki !, rowniez sie przyda :) ogolnie mozna by zrobic oddzielny dzial na modele i wtedy jak by ktos mial cos to mozna dodawac i przynajmniej wszystko by bylo w jednym miejscu :) pozdro i plusik ! z tymi modelami byla juz taka inicjatywa :) jak wiadomo nie wypalila. zreszta nie czesto zdarza sie ze ktos dzieli sie modelami :) tom3k przyda sie, dziekx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Dzieki Tomek! hehe 5 czy 6 modeli RA waży w sumie 3mb a Twój jeden 14mb :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 t0m3k: fajnie ale mapkę dla klawiaturki można by było nieco większa zrobić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 i w tym airze klawiatura tak nie odbija. jest bardziej matowa. i nie wiem czemu ale jakiś za gruby się wydaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) Test trawy i nastawów. Edytowane 22 Czerwiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Nie za ostra ta trawa? Chyba bym jej troszkę nasycenia odebrał, ale to tylko taki drobiazg, bo reszta świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 pressenter : dzieki za dobre slowa ;) ... jezeli chodzi o nasycenie to sam juz nie wiem ... u mnie na laptopie wyglada przesycone a na kalibrowanym monitorze ok ... wiec sam juz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 to dom czy domek na działce, bo taki jakiś mały się wydaje, trawa bardzo fajna, zostaw taką jaka jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) heh Bonifatz standardowy problem :D a tu maly test żywopłotu a tu plik jak by ktoś chciał ZYWOPLOT Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez Loki 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Loki bardzo miły zywoplot!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Bonifatz - świetnie! Zdejmij jednak saturację. Proponuje tak: Tak czy siak chętnie zobaczyłbym te nastawy:) Loki- daje rade- biore;) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Murem stoję za etyr11, takie troszkę odsaturowane robi świetne wrażenie, po prostu ideolo. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Loki: nawet miło, ale imho - liście powinny być mniejsze, ale ich więcej, ciemniejsze, i jeśli teraz tak nie jest to oteksturowane. Ale i tak całkiem ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 a tak z innej beczki od czego zależy kolor cienia w vvryju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 ten zywoplot nie jest jakiś specjalnie wysoki (30x90x200 chyba, nie pamietam szczeze mowiac, a nie mam pliku przed sobą teraz) wiec tych lisci i tak nie bylo by za duzo - co do rozmiaru to sie zgadzam mogly by byc nieco mniejsze (tak czy tak wyszlo z tego cos 200k poly :/) i coś hmm 12000 lisci na stronę czy jakoś tak nie jest oteksturowany - tzn jest tylko material z diffuse kolorem nadanym i jakimis pierdołami, bez bitmap (vray) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 a tak z innej beczki od czego zależy kolor cienia w vvryju? Od wizji artysty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 panowie pytanie za 100 punktow... z czego sie robia ta ciemna bańka w odbiciach kiedy kamera jest na wprost? z perspektywy nie ma takiego problema... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 a czym swiecone ? moze cos jest ukryte przed ta szafa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 moze kamera rzuca cien:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 swiecone tylko vrej sanem edit tak rzuca a perspektive to juz bankowo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 a zrób rendera tak jak pierwszy na wprost tylko przesuń kamare 20cm w lewo. ale patrzyłeś czy to tam gdzie kamera ? może Ty masz ukryte przedmioty a w ustawieniach zrobione żeby je renderowało..wiem banalne ale to dziwne na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 nic nie jest ukryte / renderzone bez kamery a tu przesunieto w prawo i w lewo z tym samym dziadem... myslalem o nastawach tego szkla ale nic specjanego nie wymyslilem :/ juz którys raz widze taką lipe przy pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 co wy gadacie jaki wirus ? - nod32 ale oka macie scene i stestujcie ;) http://s010.wyslijto.pl/index.php?file_id=73750388381410589667&down=1213993713 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 obiektyw się odbija:) a tak na serio, daj zamiast szkła materiał lustra i się obada co to za stwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) etyr11 : dzieki za wskazówkę ... trawa juz jest zielona jak sie nalezy :D Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 a u mnie anty visru nie wplywa na rzaden rendering. a tutaj cos innego, nowego, niesamowitego i nudnego, nic ciekawego a zarazem niedopracowanego, nie zrozumialego ale tylko do ogladania wlasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 No i widzicie - warto inwestować w antyviry bo później tylko strata czasu, płacz i takie inne :( Test światła i materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) za duży bump na podłodze? Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez Gavreel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 JohnyCa- pobaw sie podłogą jeszcze ale podoba mi sie już. kadr bym zmienił, materiał skóry na sofie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Witam mam takie male pytanko. Co zrobic aby zblurowac odbicia. Efekt jak i ustawienia ponizej. Siedze i kombinuje juz ze 3godziny nie liczac czasu na rendery ustawienia normalnie bym na to wpadl ale mam jakies zacimienie umysowe. Wiec jak ktos jest wstanie pomoc to bede wdzieczny Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Sahe: glossa obniżyć? Nie rozumiem chyba dokładnie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 pressenter - Prubuje uzyskac taki efekt jak na fotce ponizej ale albo mam odbicia raczej jak lustro albo prawie wcale Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Sahe: fresnel reflection+ reflect gloss. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 gloss na 0.75 albo 0.79 z fresnel i bedzie tylko trzeba dobrze kamere ustawic, jakies dobre katy cz konty :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 a sprobuj tak: Refl na 215, z zalaczonym Fresnel reflection, i refl glossiness na 0.7 mi wyszlo cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 hcpiter, JunioRdzieki przetestuje i wrzuce co mi wyszło Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Powalczyłem trochę jeszcze z podłogą i skórą - efekt poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 lepiej, ale parkiet wciąż zły. a właśnie wcześniej miałem napsiać ciegiełka też ble.. krzesło Ci lewituje. co do materiały podłogi to nie wiem po co dajesz blura zmniejszonego na bumpa. popatrz sie jak u Ciebie w domu wygląda podłoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi