hcpiter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 ooo najlepiej :D ekstra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 no wlasnie to jest fajowe!! p.s godzilla tez by tam pasowala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) Dajcie znac co o tym sadzicie (nie chłostajcie mnie za architekturę ;) ): Pozdro! Edytowane 31 Lipiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 a ja tak wroce jeszcze do poprzeniech postow, jakos mi umknął konkurs na przerabianie obrazka :) a'la Saint Tropez Bonifatz - ludzie bardzo biednie wypadają na tych obrazkach, trawa na 1 planie dodawales w photosklepie ? - fajnie wyglada na 2 obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Bonifatz - według mnie szyby za mocno odbijają, a przy wstawianiu ludzi uważaj na to jak pada światło;) Na drugim renderku światło masz za plecami ludzi, a koleś wygląda jakby mu prażyło prosto na facjatę. Trawa na drugim bardzo udana;) Edit: Chociaż jak teraz tak patrzę na tego kolesia, to może i dobrze jest, bo światło jest bardziej z boku niż za plecami;) Pionix - to drugie za ciemne jak dla mnie. Niekatalogowo;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) dzieki za komenty! idzac za ciosem... moze macie linki do jakis prac gdzie ludzie sa wkomponowani prawidlowo ? Wydawalo mi sie ze tragicznie nie jest w na moim obrazku ;/ jezeli chodzi o trawe to jest to mix textury i displace'a Edytowane 31 Lipiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 no bo nie jest tragicznie. ;] chociaż tak sobie myśle, ze w większej rozdziałce może już gorzej to wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 drewniano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Baardzo fajnie JunioR, choć ascetycznie;) Nie wiem, czy nie za bardzo tlo przejarales. I na litość boską, zgaś tą lampę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Jak dla mnie dziebko przejarane, ale ogólnie ql. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 brzydkie kaczątko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 fajny motywz tymi wzorami zbychoo ! Lazienka tez fajna ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Projekt nie mój..w rzeczywistosci bedzie brzydziej..na wizce spasowałem kolory pod siebie a nie pod to co dostałem w wytycznych bo sie wk...łem...a motyw dekoracji lustra wydaje mi sie zapożyczony;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 a pozyczysz ten pozyczony motyw ?;)jak kolorki wygladaly od klienta ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 cartoonowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Zbychowaty - HO ho hO ho jak ładnie Waćpan to zrobił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Ex3: wymiękłem. :D Ciekawe, nawet bardzo. :) Zbychu: Very, very gut. Szczególnie kafeleczki w kabinie mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosek Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Witam, To moja pierwsza pracka w 3ds max studio 9, ale osobiśćie jestem zadowolony z efektu. Soft: 3ds Max Studio 9 Render: V-ray Czas pracy: 3 godziny Czas renderowania: 4 minuty (xD) Pozdrawiam, Nosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 wydłuż obydwa czasy o rząd wielkości i będzie ok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Zbychu a już myślałem że pani mgr wkońcu coś ładnego zrobiła :D super wykonanie, odpływ wew prysznicu zrób :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 zbychu-calkiem ladnie jak na lysego;), bardzo nawet ladnie. test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Fajna arch. gdzie to? i co to? będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 no i co dało się proxy, dało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Lisie- będzie to biuro w Krakowie. carlosss-jak tylko wyszedłeś to się odczarowało:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) dzisiejsze wypociny (nadal w.i.p.): edit : poprawiona wersja (wip) Edytowane 31 Lipiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 po za materialem dachu to elegansior ;) wiz sie 3yma kupy, montazrowniez ciekawy choc jak by kolorystycznie nie spojny... mysle ze ten dach razi strasznie ;) ale zielen BARDZO PRZYJEMNA ;) powiesz cos wiecej o tej na ostatnim planie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 arturprx2 : dzieki! Na dach niestety nic nie poradze... sila wyzsza (mial byc kolor cynober i chyba jest...) Co do drzew to tak jak zwykle, onyx i mapa depth do uzyskania efektu gestej atmosfery ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 moze nie jasno sie wrazilem :) kolor kolorek jaki ma byc niech bedzie ale kazda dachówka czy blacha czy co tam wynajdziecie ;P w realu jakos tam świeci po swojemu... a tu widze jedną plame bez reflektu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 a widzisz ... nie wszystkie maja reflekt :D .... maja byc ceramiczne bez reflektu ... oldschool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 ceramika też odbija światło :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 swiatlo jak widac odbija ... mowimy tu o połysku a tego nie musi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 etyr11 - ladnie trawka wyszla i droga/afalt. Mam pytanei, ta galazka na drugim ujeciu to mam nadzieje 2d ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 dzięki Panie MOrphe. Ja z trawy do końca nie jestem zadowolony, muszę popracować na diffusem troszeczkę i jeszcze raz puszcze render tym razem na przyzwoitych setach. Tak gałązka 2d:) pozdrawiam. Boni- przyzwoita zielenina:) nie chciałbyś sie podzielić nastawami lisica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 taki tam tescik jeszce troszke przed koncem.. ciekawe kto zgadnie co to bedzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Wrzucam tu, tez sie polansuje ;) Wizka jakiegos bungalow do wynajecia. Model na podstawie klientowego ze skeczupa, swiatlo by my szef (w zasadzie vray sun, reinhard, zwykly cam). Cala reszta moja. To w tle to tona drzewek (bez proxy :D ) + z-depth w szopie zeby dorobic mglistosc. ps: rozowe ma byc, takie krzaki tam rosna i takie wymaganie od klienta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Domek na kaczych łapkach? O przepraszam Panie Prezydencie! Zonk xD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 lo cie pieronie, i to nie jest na proxy ??..... masakra. fajne krzoki... skad lone ? grigoriob - co to za lesencja? low poly? a fajnie wyglada zapodal bys :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 do chrzanu te zdradzieckie monitory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 bonifatz: genialny pomysl z zdepthem do zamglania, nie wpadlbym na to mirach: j.w. a co do bungalowa to wszystko fajnie tylko ten kawalek widocznej trawy nie przystoi, troche jak zielone bloto polka: fajnie, ladnie, lekko, przyjemnie, relaksacyjno-medytacyjnie, przewiewnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 polka dot- podziel sie prosze matem zasłon pliissss Morphe- low poly ale tex robi swoje, a podziele sie podziele ale jutro:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 polka super swiatlo i zaslony ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 polka: przyjemny klimat, chociaz na moim monitorze sa przepalenia w dziwnych miejscach. No i zaslona rulez :) A co do domku mego: projekt nie moj, wiec ja prezydenta nie obrazam :D Huh, trawie sie dostalo kompresja i zmiejszaniem, chociaz szczerze mowiac na poczatku kadr mial byc troche blizej i trawy nie bylo widac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 to w tle to tona drzewek (bez proxy :D ) :O co za sprzęt to udźwignął ? polka fajne dechy, zbyt przejarany fragment z fotelem ale nie razi zbyt, detal miejscami ucieka ale to chyba tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 polshai : sam tez na to nie wpadlem, w jakims making off Marka Denko to zobaczylem. polka dot: drewno na podlodze :o .... swietnie to wyszlo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 fryrender +oswietlenie hdr, render 40 minut na quadzie, jeszcze duzo noisa. Fry idzie do przodu, genialny silnik renderujacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 (edytowane) Kub@ : przy malej render farmie to by sie oplacalo przy czasie 40 minut render bylby idealny ... jednak na jednej maszynie to nadal za malo ;/ Ładne drzewko tak przy okazji. Tutaj wczorajszy render juz skonczony : jak zwykle dajcie znac co o tym sadzicie. Pozdro! Edytowane 1 Sierpień 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 dobrze sadze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 mirach powiedz mi proszu ja Ciebia, ile tam Ci wyswietla poly w tej scenia z bungalow-cos tam ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Uh, przerpaszam was bardzo. Pokopalo mi sie z druga scena co chcialem pokazac. Ten bungalow to na proxych ma drzewka. Natomiast ta scenka juz nie: Drzewka to instancje, daje to lacznie: o dziwo renderuje sie na zwyklym quadzie z 4gb ramu. Chociaz robione na dual xeon z 8gb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 czy ja dobrze widze 1,037,061,870 ? no to jest potezna sumka:) nie wiedzialem ze max w ogole obsluguje takie sumy:P:P pozdrawiam mirach:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi