Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm SWRSC - Lisowa trawa fajniejsza, ale Twoja też jest "radedająca". zdradź w jakiej rozdzielczosci masz mapki na niej? (czy jakas sprytna proceduralna?)

Napisano

obecnie 4 tekstury, kazda w 4k x 4k

bedę zmieniał troszke jedną teksture aby maksymalnie zrobić trawę proceduralną. Będzie 6 tekstur łącznie.

target to uniwersalna, szybko renderująca się teksturka bez tillingu, odpowiednia na małe jak i duże połacie trawy.

Napisano

SWRSC: 4 textury po 4k? Troche duzo, chyba ze rzeczywiscie planujesz robic jakies mega zoomy :) A taka semi-proceduralna texturka to bardzo fajny pomysl.

Napisano

Lis, przestań pokazywać tu swoje prace bo wpędzasz ludzi w kompleksy :D

Kopara opada... położysz na to jakieś tekstury, czy to faktycznie tylko test displace'a?

Napisano

SWRSC -> Cicho. to nie preset na osiedla :)

Narazie 4gb bez optymalizacji. W całości mam zamiar zmieścic się w 8gb. jest opcja że się zupgrejtuje do 16 :)

Napisano (edytowane)

etyr11- świtło tylko takie jak widać.

Lis - mega wypas. Te drzewa w tle to co to?

grigoriob - to z wodą świetne. To pierwsze też dobre tylko tekstur jeszcze trochę brakuje.

Edytowane przez pionix
Napisano

pionix - bardzo fajnie, podziel sie nazwą umywalek, (masz do tego jakis pasujący kibelek kwadratowy?)

grigoriob - 2 - bardzo fajny.

Lisie podziel sie ile poly ma ten trawnik? :)

Napisano (edytowane)

pionix, carlosss, FAlcom, Loki- dzięki chłopaki:) to dopiero powiedzmy polowa pracy :)

a to nastawy wody:)

c5824dd97d6b7d62m.jpg

Edytowane przez grzegerz
  • Like 2
Napisano

Troszkę wydaje mi się niedoswietlone przy drzwiach, ale to tylko takie moje odczucie, bo całość świetna. A ja mam takie pytanie: czy mi się wydaje czy ani w tym ani w poprzednim projekcie nie dawałeś jakiegokolwiek reflecta na kafle? Możesz przybliżyć ustawienia ich materiału?

Edit:/ A! To drobiazg, ale widzę drobny błąd na tej wężowej skórce, taka lekka kreska w prawym górnym rogu tekstury.

Napisano

Mmmm, to jakiś prawdziwy stoliczek, czy fantazja? Bardzo fajnie wyglądają te przezroczyste kwiatki.

@3d Creative: a może monitor masz zbyt jasno ustawiony? :D

Dorzucam jeszcze jeden renderek, który teraz wyszedł:

pisiotherdp4.jpg

Napisano

Świetny ten modelik arev;) Dziurki na tylnym panelu modelowane? Klawiatura odstaje od reszty;)

A stolik/krzesełko istnieje naprawdę;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności