Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne, ale zrób swoje auto;p Odbicia na masce dziwnie falują;)

Napisano

Touch: Moje się dłubie w wolnych chwilach, a ta maska tak ma :P

Dobra spróbujemy :) Niech się liczy a ja spadam po grillować :D

Napisano

hmm SWRSC - Lisowa trawa fajniejsza, ale Twoja też jest "radedająca". zdradź w jakiej rozdzielczosci masz mapki na niej? (czy jakas sprytna proceduralna?)

Napisano

obecnie 4 tekstury, kazda w 4k x 4k

bedę zmieniał troszke jedną teksture aby maksymalnie zrobić trawę proceduralną. Będzie 6 tekstur łącznie.

target to uniwersalna, szybko renderująca się teksturka bez tillingu, odpowiednia na małe jak i duże połacie trawy.

Napisano

takie coś ostatnio mi wypluło ;] otoczenia nie ma bo model będzie xrefowany do wiekszej sceny

hydral4test5smallfv2.jpg

Napisano

Pomijając tiling tekstur na środkowej części jest całkiem spoko.

Napisano

jeszcze taka wersja. Bardziej ujednolicona cegła. Chyba lepiej wygląda :P

hydral4test7smallku3.jpg

Napisano

SWRSC: 4 textury po 4k? Troche duzo, chyba ze rzeczywiscie planujesz robic jakies mega zoomy :) A taka semi-proceduralna texturka to bardzo fajny pomysl.

Napisano

tescik taki se. myslicie ze szkło w miare jest? Bo ciagle mam z nim problemy, nie wiem pechowy projekt jakis chyba.

44xy0.jpg

my.php?image=44xy0.jpg

Napisano

A dziekować :) Nie jestem tylko przekonany do tego przechylenia w ujęciu 1.

Napisano

Pionix- pysznie.

Doswietlasz czyms w środku? oprocz tego co widac oczywiscie:)

Edytowane przez etyr11

Napisano

Lis, przestań pokazywać tu swoje prace bo wpędzasz ludzi w kompleksy :D

Kopara opada... położysz na to jakieś tekstury, czy to faktycznie tylko test displace'a?

Napisano

SWRSC -> Cicho. to nie preset na osiedla :)

Narazie 4gb bez optymalizacji. W całości mam zamiar zmieścic się w 8gb. jest opcja że się zupgrejtuje do 16 :)

Napisano

etyr11- świtło tylko takie jak widać.

Lis - mega wypas. Te drzewa w tle to co to?

grigoriob - to z wodą świetne. To pierwsze też dobre tylko tekstur jeszcze trochę brakuje.

Edytowane przez pionix

Napisano

pionix - bardzo fajnie, podziel sie nazwą umywalek, (masz do tego jakis pasujący kibelek kwadratowy?)

grigoriob - 2 - bardzo fajny.

Lisie podziel sie ile poly ma ten trawnik? :)

Napisano

pionix, carlosss, FAlcom, Loki- dzięki chłopaki:) to dopiero powiedzmy polowa pracy :)

a to nastawy wody:)

c5824dd97d6b7d62m.jpg

Edytowane przez grzegerz

Napisano

Troszkę wydaje mi się niedoswietlone przy drzwiach, ale to tylko takie moje odczucie, bo całość świetna. A ja mam takie pytanie: czy mi się wydaje czy ani w tym ani w poprzednim projekcie nie dawałeś jakiegokolwiek reflecta na kafle? Możesz przybliżyć ustawienia ich materiału?

Edit:/ A! To drobiazg, ale widzę drobny błąd na tej wężowej skórce, taka lekka kreska w prawym górnym rogu tekstury.

Napisano

a w takich obudowach zasilacz nie jest pionowo? Bo do takich wąskich to raczej nie wejdzie poziomo żaden standardowy :)

Napisano

Zasilacze są węższe, ale dłuższe. Poza tym ich moc chyba nie przekracza 300W.

Napisano

A ja z nowym renderkiem starego mebla, żeby się rozruszać, bom się rozleniwił przez ostatnie dni:

pleksistoolpsxm7.png

Pozdr

Napisano

Mmmm, to jakiś prawdziwy stoliczek, czy fantazja? Bardzo fajnie wyglądają te przezroczyste kwiatki.

@3d Creative: a może monitor masz zbyt jasno ustawiony? :D

Dorzucam jeszcze jeden renderek, który teraz wyszedł:

pisiotherdp4.jpg

Napisano

Świetny ten modelik arev;) Dziurki na tylnym panelu modelowane? Klawiatura odstaje od reszty;)

A stolik/krzesełko istnieje naprawdę;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności