Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tomuś

Na nie:

ja bym zrezygnował ze słońca i oświetlił to tylko niebem bo jakoś nienaturalnie wyszło i kamere niżej bym dał.

Na tak:

ogólnie to git ;)

Nos - dla mnie jak foto to wygląda

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Lepiej :] Aczkolwiek trochę sztucznie jeśli z założenie ma być jak fotka ;) Materiał podłogi i szafek słaby. Reszta ok., pomijając te światełko po lewej ;) Może więcej zieleni ? trochę by ożywiło scenę ...

Napisano

Ooo... kamera znacznie lepiej jak dla mnie ale słońce coś mi nie pasi może dlatego że wole oświetlenie samym niebem wtedy GI lepiej widać. Jak jest sun to łatwo uzyskać efekt scanlajnowego renderu

Napisano

hmm cos jest nie tak z oswietleniem tylko nie za bardzo juz widze co (po tygodniu wpatrywania sie w ten obrazek) ktos pomoze?

(duza wersja po kliknieciu)

lazienkastronamalakf9.jpg

a co do twojego pokoju Tomuś, to imo:

- swiatlo na podlodze ma sie nijak do oswietlenia calego pokoju, brakuje kontrastu w tym wszystkim.

- tragicznie wyglada chrom (czy tez parafrazując "wyrób chromopodobny") - brakuje bardzo jakiejs hdr w reflection

- pieróńsko ciemno na suficie (skoro słońce tak jara po tym stole to powinno byc duzo jasniej) - i ogólnie wszedzie

- ta lampka pod obrazem...

- zielenina (a raczej brak) - szarobure są ładne koty, ale nie wizualizacje - dodaj jakiegos biórowego paprotka czy innego bylina

- dopiero po chwili znalazlem doniczke (czy cokolwiek to jest) co trzyma w kupie te badyle w kącie

- tekstura mebli czarnych - no co tu dużo mówić, nie widać ich i tyle (tzn widać plamę czerni)

+ Najlepiej (moim zdaniem) wyszla czesc tego stolu, ktora jest tak ladnie przyjarana [okolice tych niebieskich segregatorów] (reszta bardzo sie zdesaturowala)

jesli to final, no cóż to sporo do poprawy, jesli tylko test oświetlenia to radzil bym zaczac z drugiej strony (tzn wrzucić standardowy 128 gray material na wszystko, ustawić swiatla od nowa i pozniej materialy a na koncu ewentualna korekta swiatel - ja przynajmniej tak robie choc nie twierdze ze robie dobrze (vide podpis)

• Like 1
Napisano

nie podoba mi się lakier na paznokciach i materiał szpilek i tak jak tob01 trafnie zauważył "blade 'lice'" strasznie się rzucają :P a pozatym całkiem fajnie idzie

ile mniej więcej już ją męczysz razem z modelowaniem itd??

Napisano

w mayce i tak masz taki plus ze latwo sie uzywa geolightow by francesca luce :)

a od poswiaty tez cos bylo..standardowo w mayce i niezle dzialalo...tylko nie pamietam bo 2 lata jak nie dotykalem..pzdr :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności