pressenter Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 O, Lis albo nie w humorze, albo go ta dachówka tak wkurzyła. :P Wie ktoś może skąd takie postrzępione krawędzie? Żebym jakieś niskie parametry miał, ale przy całkiem wysokich robię. AQMC + Catmull. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Kurcze Lis, o co Ci chodzi ? Przecież ja tutaj nie projektuje domu tylko sobie testuje ustawienia. Dachówkę wstawiłem tylko dla testów żeby zobaczyć jak się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 pressenter to nie wyglada na wysokie ustawienia i nie tylko krawedzie szwankuja ale tez szum lekki jest...mysle ze podbic trzeba ustawienia aa i tyle...no i w rqmc albo zmniejszyc noise thresh albo w AA ustawic thres na 0,002 i odznaczyc "use rqmc"...mozliwe ze glupio mowie, jakos metoda prob i bledow przewaznie to robie + rady kolegow z tego forum:) dodatkowo troche ps'a by sie zdalo ja co prawda skonczone ale gdzie tam do finished bede dawal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 ładnie dywanik fajny. mozesz dac do finisha. ale duzo wszystkiego niekoniecznie pasujacego do siebie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 polshai: pozwoliłem sobie popsuć troszeczke, jak coś to usunę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 zaden problem no moze i lepiej...do jasnosci i nasycenia zawsze jak cos tu pokazuje to sa jakies zastrzezenia:) moze monitor czas zmienic to levelsy/curves? a to jest ok pod tym wzgledem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Z tyłu baterii od prysznica to jest lustro? I jakoś te fioletowe ramy luster mi nie pasują, ale za to świetna textura mozaiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Levels, kontrast, aberracja, winietowanie, glow na warstwie, saturacja, noise. Chyba wszystko :P Ja to ustawiałem na LCD i max jasności. Zapisuj sobie pliczki do np exr i potem --> władza, robisz co chcesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 Test wszystkiego. Nie ma jeszcze kilku obiektów i kilka obiektów nie ma materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 O, no całkiem całkiem, troszkę ta część pod parapetami niedoswietlona, ale ogólnie modele niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 za bardzo się wszystko błyszczy, włącz fresnelowe odbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Wedlug mnie niedoswietlone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 takie tam...:P.. nie wyszlo w calosci tak jak chciałem wiec do testów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 chyba mi sie wydaje ale kuchnia spada w lewa strone :] a sofa w prawa :] ale stolik jest nawet troche na srodku wiec okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 fajna podłoga, syfiasta aberracja :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 nocnik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Heh, faktycznie tak wygląda, ale klimatyczna wanienka, taka jacuzzi'owa. ;) Za to bardzo mi się ścianka z tyłu podoba. Dzielnąłbyś się może teksturą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 spoko loko http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Tamizo_concret-127001.html pressenter fajnie tylko kolderka moglaby miec jakas teksture, bumpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Liber: Będzie miała, tylko zleceniodawca na tym etapie sobie nie życzył, nie wnikałem dlaczego. Dziękuję za texturę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 pressenter fajnie tylko ta koldra i dywan. miejscami przepalone i tapeta sie nie tiling'uje za dobrze. KRZESLO "LOBSTER" Speed modeling + pare renderkow no i jak ktos chce to mozna pobrac. MAX9 + 3DS + OBJ 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 miłe:) heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 świetne! masz repa, ale to ejst krzesło wymyślone przez Ciebie? bo ja chyba gdzieś to widziałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 t0m3k: Świetny model. No tapeta się nie tilinguje, bo nie chciało mi się jej ps'ować(terminy) więc jest z przesłanych zdjęć. ;) I jeszcze ciekawostka: http://photo.vexade.pl/niecodzienny_wystroj_wnetrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 hehe, trza miec nerwy zeby cos takiego wymyslec i wyobraznie zeby mieszkać :D niezle niezle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartasm Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 t0m3k jesteś wielki. co ja sie tego krzesla naszukałem w necie :) jest świetne, projekt duńskiej ekipy Lund & Paarmann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 a dawno nic nie dawałem..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 te doniczke po prawej albo wiecej pokazac albo wcale - teraz jest ni w 5 ni w 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 http://www.skytower.pl/ Kto robił wizki? Masakrycznie dużo tam modeli ev czy mi się tylko wydaje? No i to bonsai na jednej z wizek... Lis to czasem nie Twoje dzieło? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Fajne ktoś miał zlecenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Roślinki Pionera. Reszta też z płytek ever. same wizki i prezentacja raczej kiepska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 test akwarium (element do wizek), ciezko to w studiu jakos znosnie wyrenderowac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 świetne akwarium!! ta żółta rybka to standard z maxa czy coś bo gdzieś już ją widziałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Całkiem niezły efekt. Skałki to geometria, czy może jakieś cuda w stylu iso planes? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 rybki z google images :) skalki to geomteria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 mi skałki na displacement wyglądają a co to te iso plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 Hah! Panowie ale mam śmieszne pytanie. Dzięki czemu wyświetlane są bitmapy tekstur w widoku smooth? To jakaś zależność od formatu, w jakim jest bitmapa czy to może jakieś ustawienie? Bo kiedyś mi to gdzieś działało, a teraz nie chce. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 @fikołek: szczegółów nie znam, dlatego napisałem, że to cuda, ale na forum Vryja widziałem parę testów, gdzie goście ustawiali kilka obiektów tak, że ich powierzchnie się przecinały, a potem na tej podstawie robiły się renderki czegoś podobnego do rafy koralowej. Niestety nie wiem nawet czy na zwykłym Vryju można to zrobić, czy potrzeba czegoś jeszcze, ale efekt był co najmniej ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 t0m3k fajnie fajnie ale tez widze z piaskiem problem. kiedys nad tym dumałem ale nic konkretnego nie wydumałem. chodzi to zeby zamontować w jakis cudowny sposob dispa/bumpa w sss'ie. ale najs ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 Na ścianach miała być jeszcze taka fajna, oldschoole'owa tapeta w kolorach róż-beż-brąz, niestety zleceniodawca wycofał pomysł tapety, na niekorzyść projektu moim zdaniem. :/ Edit:/ O, i jeszcze ciekawostka 3d: http://www.joemonster.org/art/8832/Niesamowite-reklamy-Uli-Steigera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grunio Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 grunio teraz to wyglada naprawde elegancko ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 hmm, same vizki dookoła, a ja tu coś innego pokaże :) Czy taka skóra jest OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 uuu.... fajny modelik mimo ze miejscami kanciasty (do gry?). co do skory to za jasna i za bardzo odbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 grunio - bardzo mi się to podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 pressenter- nie wiem czy ty projektujesz te aranżacje ale moim zdaniem strasznie to wszystko jednolite i na jedno kopyto;P grunio- asfalt mogłby byc lepszy. ale miłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 to od hawrok to raczej nie do gry. wyglada bardziej jakby niektore elementy subsurfa miały wyłączonego. skóra ciut za mocny bump i delikatnie zmniejszyć silę reflecta. gloss jest ok. i gdyby bardziej soczysty ten czarny był. ciemniejszy diff lub w Post podbic kontrast i skóra marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 grigoriob: Bo tak wyszło, że zleceniodawca ten sam, i tak mu się podoba. :/ Poza tym ja też mam już swój styl, tzn o ile można powiedzieć o moich pracach, że w ogóle mają jakiś styl. Dodam w sumie jeszcze, że mój styl i jakość ogranicza troszkę sprzęt. Tylko się nie śmiejcie, ale pracuję na laptopie Core Duo 1,86GHz, 1GB ram. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 wszystkiego test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 t0m3k, Xiz0r - dzieki za uwagi, jest kanciasto na pozostalych elementach bo sa bez MS jeszcze, poki co kozystam z laptopa i trzeba oszczedzac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 grunio bardzo mi sie podobaja twoje rendery. Jeszcze widac sztucznosci ale jet blisko reala ;> czym renderowales? p.s fajna masz stronke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi