Napisano 21 Pa藕dziernik 200618 l Troche d艂ubie sobie ostatnio scene tak膮 z troch臋 wi臋kszym przes艂aniem. B艂臋d贸w mam co nie miara jak narazie i najprawdopodobnie zadnych textur/shader贸w nie zrobie bo jestem noga je艣li o to chodzi.. 聽 Pierwszy wip: Historia b臋dzie si臋 wyjasnia膰 w miare updat贸w.... Narazie moge powiedziec ze jest to 艣wiat przysz艂o艣ci w kt贸rym rz膮dy obje艂y roboty. 聽 Jeszcze d艂uga droga... pozdr.
Napisano 21 Pa藕dziernik 200618 l bardzo fajne ;] a to co on po tym chodzi to takie podloze? wyglada jak duze kafelki ;] ale pracka ogolnie bardzo fajna :D
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l klimatyczne :) jak dociagniesz do konca to moze byc bardzo fajnie :)
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Dooooobreeee. Nie wiem czemu ale moim pierwszym skojarzeniem jak zobaczy艂em t膮 prac臋 by艂 half-life 2. Mo偶e dlatego bo w i hl i w tej pracy wyst臋puje zeschizowane po艂膮czenie cz艂owieka z maszyn膮. Ale to tylko takie moje lu藕ne skojarzenie:)
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l zapowiada sie ciekawie.. ja wytkne: prawe przedramie.. jakby d艂o艅 by艂a doklejana na kropelce.. lub jakmy mia艂 reke z艂amana.. prawa stopa chybaza bardzo sie wygina.. chyba sciegna az tak by nie puscily.. no chyba ze koles jest baletnic膮 :) 聽 pozdrowienia i powodzenia w pracy :)
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l chyba jednak z deka za g艂臋bokie i za szerokie s膮 szpary mi臋dzy tymi p艂ytami chodnikowymi. ale mo偶e si臋 czepiam. fajny ten robot, tylko to co ten go艣ciu ma na g艂owie, wygl膮da troch臋 jak czepek na basen. tam gdzie on ma na ciele te takie kropki, da艂bym po艂膮czenie do robota, tylko takimi cieniutkimi kabelkami, nie takimi jak te g艂贸wne. bardzo fajnie si臋 zapowiada. czekam na c.d.
Napisano 22 Pa藕dziernik 200618 l Autor UPDEJT 聽 Wybiera艂em sobie kolorki pod kt贸rymi bede renderowa艂 + robocik rzucaj膮cy hologram + kabelki i detale 聽 My艣la艂em nad s艂onecznym u艣miechni臋tym dniem jako kontrast do destrukcji kt贸ra b臋dzie nastepowa膰: 聽 Albo ciemnym, jakby zadymionym, krajobrazem pasuj膮cym do klimatu: 聽 odnetniN: To s膮 takie p艂yty chodnikowe. Ca艂kim wymy艣lone przezemnie i zupe艂nie niepraktyczne. Troche za szerobie ale chcia艂em zrobi膰 troche wi臋cej trawy pomi臋dzy p艂ytami. BLADE: Widz臋 reke i noge. poprawie przy nast臋pnej okazji... Arxis: Jak potem mo偶e uda mi sie zrobic jaki艣 szaderek metalu to czepek bedzie metalowy :) a to z tymi cieniutkimi kabelkami to juz taki pomys艂 by艂. Teraz zosta艂 wykonany tylko ze nie do robota tylko do pasa. 聽 Reszta:Dzi臋ki
Napisano 23 Pa藕dziernik 200618 l Suuuper, iluzoryczny 艣wiat jak w Matrixie. BArdzo 艂adna, ambitna praca si臋 zapowiada.
Napisano 23 Pa藕dziernik 200618 l Havoc z tym hologramem to podoba mi sie bardziej ta wersja ciemniejsza , a takie moje male pytanko ja zrobiles taki hologram? ;]
Napisano 23 Pa藕dziernik 200618 l Pracka fajna. Mnie jednak podoba si臋 bardziej wersja s艂oneczna.... Powodzenia w pracy. Wzbudzi艂e艣 su偶e zainteresowanie i chyba publika nie da ci sko艅czy膰 na szarych modelach :-)
Napisano 23 Pa藕dziernik 200618 l Do mnie to przeslanie trafia powolutku... juz ta pracka ma klimat... Bardzo ladnie!
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Autor Yay Updejcik. 聽 Ju偶 mam 1 895 922 poly 聽 Historia si臋 rozwija... Mam do zrobienia fina艂owy model kt贸ry wszystko wyja艣ni. 聽 Potrzebuje waszego feedbacku na temat miasta. 聽 -Co tam mo偶na jeszcze doda膰? -Co mo偶na zmieni膰? 聽 Potrzebuje jakis detali na tej scenie... 聽 Dzi臋ki ludzie za podtrzymanie na duchu...
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Fjnie wyszed艂 wal膮cy si臋 budynek w tle. Mo偶esz doda膰 barierk臋 nad brzegiem, jakie艣 samochody (lub ich wraki), po艂amane 艂awki, mo偶e w pobli偶u modelu jaki艣 kawa艂ek murka, np z jakim艣 delikatnym, wyp艂owia艂ym graffiti
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l Troch臋 ubogie te budynki w oddali. Ja bym postawi艂 raczej na ruiny albo doda艂 wi臋cej detali. Mo偶esz jeszcze doda膰 dym kt贸ry zas艂oni te braki.
Napisano 24 Pa藕dziernik 200618 l hmm srodowisko powinno byc sterylne bo w koncu w tym swiecie ludzi juz nie ma ? wiec i miasto powinno byc stare itp =]
Napisano 25 Pa藕dziernik 200618 l Autor Budynki ubogie, wiem. Ju偶 w nowej wersji b臋dzie wi臋cej detali... (czyt: Inne budynki) 聽 A pozatym to nie jest taka odleg艂a przysz艂o艣膰 ale miasta powinny by膰 zdewastowane bo ju偶 tam nikt nie mieszka tak od 50 lat. Miasto dopiero teraz jest niszczone tak naprawde... 聽 Chce poniszczy膰 budynki w stylu pood艂amywa膰 kawa艂ki tynku, kawa艂ki 艣cian itp. Da sie to zrobi膰 booleanem ?
Napisano 26 Pa藕dziernik 200618 l Autor Kolejny updejcik. ------------- Ju偶 chyba ka偶dy rozumie przes艂anie scenki nie ? ;)
Napisano 26 Pa藕dziernik 200618 l No jestem pod wra偶eniem:) Robocik jest super!! B臋dziesz co艣 z nim jeszcze robi艂? Teksturowa艂 lub co艣?
Napisano 26 Pa藕dziernik 200618 l Dziwne udo takie wybrzuszone, zlamana lewa reka w przedramieniu. Przeslanie hmm... a. Sadystyczne roboty znecaja sie nad czlowiekiem? czyzby mialy uczucia? b. Roboty obchodza wlasnie tydzien pod haslem "szanuj zielen". c. Roboty potrzebuja przestrzeni zyciowej . robia to za pomoca punktu a xD d. Roboty krec膮 sekwencje do reklamy [na wczoraj], i potrzebowaly kogos kto sie plynnie porusza do mocapa. d e f g h j i k ... nie chce mi sie pisac xD :D [lol].
Napisano 27 Pa藕dziernik 200618 l Dla mnie bomba :-) Fajnie wyszed艂 robocik! Ca艂kiem skomplikowany model jak na drugi plan
Napisano 27 Pa藕dziernik 200618 l Stawiam na przes艂anie pod literk膮 d. Ewentualnie chorzy na stwardnienie rozsiane wy艂adowuj膮 negatywne emocje na przyrodzie.
Napisano 27 Pa藕dziernik 200618 l Og贸lnie praca prezentuje si臋 moim zdaniem super :) nie jestem profesjonalist膮 tak jak po艂owa z os贸b na tym forum ale ta lewa r臋ka wydaje mi si臋 jako艣 tak dziwnie wygi臋ta.....? mo偶e z艂amana....:P Powodzenia
Napisano 27 Pa藕dziernik 200618 l Pomys艂 wymiata. Fajny klimat... gratuluje. Wykonanie te偶 dobre ;) Z niecierpliwo艣ci膮 czekam na fina艂 :)
Napisano 31 Pa藕dziernik 200618 l Autor czemu mi sie tak dzieje do cholery ?? sampling 1/14 na 1 sampling 1 na 1/14 聽 Dlaczego to sie dzieje ? 聽 Testowa艂em te藕tury ale nawet 偶adnej nie mam w miejscu gdzie s膮 te plamy... No i nic nie przetestuje bo na kazdym renderze s膮 te plamy...
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor bardzo by mi sie przyda艂a pomoc na powyzszy post. nie jestem w stanie nic przez to wyrenderowac by moc wam pokazac... 聽 Dzi臋ki
Napisano 2 Listopad 200618 l czym renderujesz? poka偶 ustawienia rendera, mo偶e kto艣 co艣 znajdzie. ja niestety nie wiem, nigdy czego艣 takiego nie widzia艂am.
Napisano 2 Listopad 200618 l Ja tak mialem w vrayu przy Lancii... Jak obnizylem jakosc tekstur to problem zniknal... chyba komp (karta graf..???) nie wytrzymywal...
Napisano 2 Listopad 200618 l Grafa nie powinna miec nic do gadania przy renderach. Ja daaaawno temu mia艂em podobne jazdy jak si臋 bawi艂em brazilem i fotonami. Napisz dok艂adnie czym i z jakimi ustawieniami to renderujesz, mo偶e znajdzie sie jaki艣 ekspert :) 聽 pozdrawiam Mirach
Napisano 2 Listopad 200618 l Mi sie wydaje ze w scenie jest jakis material ktory robi takie artefakty. Na forum bylo pare razy chyba o tym...poszperaj troche
Napisano 15 Listopad 200618 l Autor Dobra renderuje w maxie 9 i wszystko jest gut przy tych samych ustawieniach... mam tylko 1mr_omni bez foton贸w i skylighta. Bym se chyba g艂owe o sciane rozt艂贸k艂 gdybym mia艂 czekac na GI jeszcze... Ale i tak wychodzi dobrze. Teraz musze sie pospieszyc ze scen膮 zanim mi trial wygasnie ;) 聽 Updejcik: 聽 Texturki i shaderki w robocie... Troche jeszcze zmieniam u艂orzenie miasta i budynki ale niedlugo wszystko powinno byc git...
Napisano 15 Listopad 200618 l na rurze wygl膮da dobrze, ale na kulce tekstura jest dziwnie mapowana (tak wpoprzek tego pier艣cienia, bez jakiej艣 logiki), takie zadrapanie powinno si臋 przy pier艣cieniu i innych nier贸wno艣ciach zachowywa膰 inaczej.
Napisano 15 Listopad 200618 l True. Zabrudzenia i uszkodzenia powinny pod膮偶a膰 za kszta艂tem. To wygl膮da jak planar viewport mapping. Ja bym to proceduralnie ugryz艂.
Napisano 15 Listopad 200618 l Autor to jest zwykly blend shaderka z texturk膮. Texturka jest zmapowana jak chcia艂em, mia艂 by膰 jakby zachlapany a metal to shader z noise-bumpem tylko nie zmapowanym bo by mi sie gryz艂o z textur膮... Pozatym tego nawet nie bedzie widac na fina艂owym obrazku bo to jest tylko ten maly robocik. nie wiem po co to robie tak dokladnie.. :/
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto