krzyhhh Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 nie zły lachon ;) ah... a co do technicznych spraw.. to ta koszulka.. a dokłaniej textura nie teges . Ta "20" nie trzyma poziomów.. różnica odległości góry liczby "2" od dekoltu jest inna od góry liczby "0" imho ;) no i coś ze skinem hm.. taka lalka się wydaje :/ (+) i może tam naśmieć trochę.. jakieś ciuchy tramplki.. przecież to szatnia damska ;) nigdy nie byłeś w damskiej szatni ? :) czasami tam większy jubel niż w męskiej :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 krzyhh ma rację (jestem pewna że podglądał), w damskiej szatni winien być bałagan. wstaw też jakąś piłkę żeby na pewno było wiadomo o co chodzi. tak teraz patrzę i mi się wydaje że ona w dziwny sposób tą koszulkę rozbiera, tak jakby pozowanie do zdjęcia było celem ważniejszym niż sama koszulka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 widze oswietlenie 3 pkt , zmien je na inne, jezeli juz nie uzywasz gi, to poprostu zrob duzo swiatel z malym multi (bez gi jest lepsze sss) potem dorenderujesz ambienta i luzik bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Ej a dalo by sie ta bluzeczke troche wyzej?? xD Fajnie ci idzie, sluchaj tych madrych ludzi a bedzie super finish. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 zrob jeszce dodatkowa scenke HARDCORE;-) albo chociaz softerotic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 ogólnie to same plusy widzę alee nie wiem czy tylko mi się wydaje, że ustawienie świateł spłaszcza zbytnio np jej lewe udo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 tadzio Ty erotomanie ;] Mi się podoba jak jest, tylko kilka poprawek, odnośnie samej szatni, oświetlenia itd. Tam wyżej Ci wsio napisali ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 krzyhhh - masz rację, tę dwudziestkę poprawię, a co do szatni to pani nigdy nie pozwalała nam tam wchodzić... XD. Spoko naśmiecę :), ręcznik, dezodorant, jakiś biustonosz i majtasy też się tam znajdą, ale o tym już poprzednio wspominałem. Aniu - również masz zupełną rację - jest to efekt zamierzony, chiałem żeby scenka była troszkę stylizowana/pozowana a zarazem przedstawiała jakąś konkretną sytuację. Klicek - dwupunktowe :) (głowne i kicker), ale już się uporałem z oświetleniem, zaraz po napisaniu wczorajszego posta przyszedł mi do głowy pomysł - dodałem attenuation do głównego oświetlenia i zwiększyłem i rozmyłem połysk na skórze, dzięki czemu rzeźba postaci jest lepiej widoczna. Jest teraz wiele lepiej chyba :D. Metodę, którą opisywałeś stosowałem zawsze przy scanlinie, tym razem jest GI i podszedłem do sprawy nieco inaczej. Maqs - dzięki za wsparcie :) słucham tych mądrych ludzi, bo już nie raz mi pomogli :D tadzio - może tylko dla VIPów kiedyś XD Kub@ - zbyt mały połysk skóry tam był obo - dzięks Jeszcze raz dzięki za Wasze wsparcie i pomoc! Jutro planuję zrobić ostateczny render - dziś charówka w pocie czoła, ale jestem raczej dobrej myśli (a jak będzie to się okaże heheh...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 naprawde interesujaco to wygląda..znaczy ona..ech ArTooRo..co tez ci tam po głowie chodzi...:) w bitwie wszyscy pamietamy ten najładniejszy tyłeczek świata..teraz to....ciekawe co ci sie sni w nocy..:) ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Hehe Kliment, zgadnij :D Tak to teraz mniej więcej wygląda, nie ma jeszcze tych ciuchów, dezodorantów i innych pierdół o których pisałem, no i rigg wciąż nie ruszony - zajmę się nim na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Wydaje mi się, że zbyt niedoświetlone z lewej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Uhm, fakt, ale głównie twarz jest niedoświetlona... coś z tym muszę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 daj wiekszy render ;) bo fajnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 to ze uzywasz gi nie znaczy ze nie mozesz dac wiecej swiatelek doswietlajacych poszczegolne czesci modelu jest juz o wiele lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Ok, pokombinuję z tymi światełkami co by doświetlić to i owo. A teraz chcę poznać szybko Wasze zdanie - chcę zmienić kadr na taki, nie z powodu lenistwa, acz nie ukrywam że to pomocne, ale jest dużo ciekawiej imho. Powiedzcie koniecznie co o tym sądzicie! (Uwaga to stary render, nic nie dodałem od czasu poprzedniego update'u) Piszcie proszę szybko, bo mam mało czasu żeby się zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 beter :) dsds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Osobiście uważam, że poprzedni kadr jest lepszy. Nie lubię kadru amerykańskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 noo fajna laska ci wyszla:D czekam na kolejne update'y mam nadzieje ze beda troszke wieksze:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 hey sexy lady, i like you flow:D hehe fajnie to wyglada, tez juz bym chcial zobaczyc jakis wiekszy render:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 wiekszy render w werscj HARDCORE oczywiscie ;-) no co? szkoda takich "warunkow" zmarnowac;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 naprawdę szkoda, że nie dostała numeru 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 naprawdę szkoda, że nie dostała numeru 69 to pewnie w kolejnym WIPie, z PEGI ratingiem 18 :D a mi taki kadr pasuje, bedzie lepsze zblizenie no i nie bedziesz musial sie meczyc z tymi stopami. Proponuje tylko doswietlic troche kadr. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2006 Hmmm, jeszcze się nie zdecydowałem na kadr :P albo ten albo tamten - i zadecyduje tutaj jak mi pójdzie "spid modeling" butów, bo ciągle wynajduję błędy w innych miejscach (mnożą się jak króliki) a render porządny trwa ok 11h (o zgrozo!), a muszę przecież na jutro skończyć... ...aha no i znajcie moje "dobre serce" - dałem jej numer 69 :D:D Dzięki za Wasze wsparcie raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Super robota, ale zdradzcie mi skąd mieliscie zdjęcia mojej dziewczyny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Ok obrazek skończony - na razie mały render i w słabej jakości :/, bo duży się jeszcze robi i robi i robi... Dziękuję za Wasze uwagi i sugestię - w tej chwili nie mogę nic już zmienić w tym obrazku poza faktem, że rozdzielczość będzie większa i mogą być drobne różnice postprodukcyjne między większym a mniejszym renderem. Pozdrawiam serdecznie i Szczęśliwego Nowego Roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 bardzo fajne, tylko render troche jakby ciemny, dobry pomysl z tym stanikiem na szafce, teraz widac,ze skonczyla mecz i szykuje sie na tradycyjna wymiane koszulek :D Extra Sylwka i Wypasnego Nowego Roku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2007 No to kuniec - postprodukcja się nieco zmieniła i koncpecja też - jest "przed meczem" a nie "po meczu" :) Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie i pomocne komentarze, sugestię oraz krytykę. Zapraszam tutaj http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=482973#post482973 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość micholes Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 nie zły lachon ;) Po pierwsze pisze sie 'niezły' Po drugie nie lachon a dziewczyna ale niestety ty tego nie zrozumiesz bo nie jestes prawdziwym facetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 hej micholes to wlasnie prawdziwi faceci nie rozumieja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 micholes ;] on napewno mial na mysli ze to jest nie zla kobieta tylko dobra ;];] Super scenka :) Pozdrawiam, Solo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość micholes Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Solo --> moze i tak ale na 100% nie powinno sie mowich lacha, czy tez lachon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 W wątku w Finished Works napisałem: "Dziękuję Wam bardzo za komentarze, bo okazały się bardzo pomocne i w związku z tym przepraszam za mój falstart. Dzięki Waszej krytyce praca wraca jeszcze na chwilę do WIPa, bo już znalazłem nową metodę na oświetlenie sceny, w zasadzie za sprawą szczerego do bólu komentarza od MFa i Pioniera na gg :), bo faktycznie ogólnie scena jest sztuczna jak cholera. Mea Culpa - śpieszyłem się z terminem i nie dopracowałem sceny, dlatego też niniejszy wątek zostanie usunięty albo cuś i utworzony na nowo jak już praca dobiegnie końca takiego jaki sam chciałem - potrwa to więc jeszcze góra parę dni i nie będę mocno zmieniał sceny - popracuję nad oświetleniem i włosami po prostu. Jeszcze raz bardzo przepraszam za moje niezdecydowanie i zapraszam ponownie tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread...178#post483178" Dziękuję za wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 Na dowód pierwsze różnice w oświetleniu (na tym obrazku jest tylko cień od włosów natomiast samych włosów nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2007 Ehhh... zmiany, zmiany, zmiany... co Wy na to?? (włosy i łeb in progress) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 no to dobrze, bo głowa i włosy do poprawki, reszta ok:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 bardzo ładne światło w tym ostatnim, podoba mi się bardziej niż ciemna wersja z FW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Dół spoko Ale głowa ,coś jest nie tak z oczami Hej!! Niech się wypnie zobaczymy jaki ma tyłeczek Hi hi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Jest duuuużo lepiej. Jedno Ci cos powiem, tylko beż urazy. Pod zieloną opaską, cos nogą ma nie tak. Mam wrażenie jakby nosiła proteze. ;) Jej lewa ręka jest za bardzo przepalona od światła. Przez to wydaje się sztuczna. Dobrze było by również poprawic włosy i ciut głowę. Takie mam uwagi. Ale jest naprawdę lepiej niż poprzednio. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 imho teraz twarz wygląda jak maska najlepszy render to ten samej postaci w poscie nr. 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Artoroo mam pytanie takie (nie wiem moze o tym pisales) ale skora to sss? bo nigdy sie w skore nie bawilem, a ostatnio sss'em sie zainteresowalem, totez pytam. jakis przepis mozesz udostepnic, cos w stylu "Artooro po prostu gotuj;-)" ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 ładnie wygląda ale głowę bym dał do tyłu.. bo troszeczkę nadwyręża szyj e :D pozdro.. keep working :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 Cieszę się, że się nie zraziliście do tego tematu po moim falstarcie. Death Metal - wciąż nad tym pracuję Ania - miło mi, pomysł ze zmianą kolorów na jasne to zasługa MFa Mr Pank - hehe może innym razem :) Jonasz_Real - urazy? nigdy. Popracuję nad tym, zobacz czy teraz jest lepiej. Pecet - owszem, dlatego nad twarzą wciąż pracuję, ale nie zgodzę się, że render z posta #70 był najlepszy Tadzio - konkretnej recepty to żadnej nie ma, bo wszystko zależy od natężenia oświetlenia i skali sceny, ale polecam 2 tematy, które są wyczerpujące w tej dziedzinie: Mental Ray - http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/songhyekyo/index.html Vray - http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=365155&highlight=vray+skin (w tym jest nawet przykład do pobrania o ile mnie pamięć nie myli) Rudylew - przy tym jednym renderze się przemęczy ;) Oto kolejny progress - krew, pot i łzy, a dokładniej pot i trochę lepszejsze włosy i twarz, ale nie koniec kombinowania z nimi. A logo ot tak "se" walnąłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 swiecaca skorka fajnie nawet wyszla;] tylko to jej spojzenie wczesniejsze bylo bardziej sexi, wloski tez:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Może troszeczke mniejsze te odblaski, bo teraz mi się z Barbie kojarzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Nie nie nie, sorry, ale imho nie ma to jak stare dobre http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=40854&d=1167581674 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Artooro dziex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Pot jak najbardziej fajny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Artoora na tym specu wiecej softa daj koniecznie te odblaski musza byc mieciutkie delikatne jest prawie idealnie idziesz idziesz !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 lekko spocona jest lepsza .... ALE ... nie pasuje mi wyraz jej oczu - tak się jakoś patrzy niemiło , IMO lepiej by było jakby miała przymknięte oczka , taka bardziej zamyslona/rozmarzona/zmęczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Bardzo ladnie. Ale pilka wydaje sie troche za czysta. Moze dodaj jakis na niej jakis napis/logo ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi