nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 klicek tweety a jak ktos nie zrobi making ofa to zabieracie mu nagrody i tytul ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 nielot, nie wypłacimy mu . Wydaje mi się ze nie będzie problemu ze skleceniem 2ch zdań, a i serwis i osoba która wygra na tym zyska :) jak to sie mówi +2 do popularności Xiz0r - nie to nie jest żart, chodzi o to, że po pierwsze taką prace łatwiej podmalować po zmniejszeniu (przeskalowaniu rozdzialki) na mniejsza nieudolne podmalowanie jest mniej widoczne ;) po 2gie jak pracka będzie musiała pójść do druku to nie będziesz musiał później 2gi raz robić pracki od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 hej joł... nie dało by się przesunąć dedlajnu na coś koło 1 czerwca? było by miło mieć choć tydzień na podpicowanie (hurra hurra matura...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Mam takie pytanko. Czy łączenie warstw renderu o którym mowa jest w regulaminie zezwala takie rzeczy jak render w osobnych warstwach diffusion, ambient, cieni, ambient occlusion, itp. i łączenie tego. Chy chodzi o render poszczególnych obiektów w warstwach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 no chyba AO można osobno sobie walnąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 a mozna pracke przed ogloszeniem wyników wrzucać na inne fora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 gryzon -> tak, można renderować na passach. _Kreska_ -> jasne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 a ile prac będzie nominowanych do finału? to już z góry określone czy okaże sie w praniu? a i czy każda praca będzie opisana/wymieniona czy tylko nominowane? Jako weteran konkursów różnistych polecam wypisanie wszystkich prac w dwóch tabelach - nominowani i nie nominowani albo wysyłanie werdyktu na mejla żeby nie było wątpliwości że moderatorzy zobaczyli wszystkie pracki :) Polecam również napisanie dlaczego nominowany albo dlaczego nie :D to myślę będzie satysfakcjonowało uczestników oraz ułatwi ewentualne odwołanie się od werdyktu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Termin nominacji to 3 maja. Czyli, że 3 maja, do północy, zanim zrobi się 4ty maja ma być napisane w miniaturce, że jest koniec? Czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 podpisuje się pod pytaniem lewusa. Więc jak jest, do 3 maja do północy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Już przedłużone. Czy kiedyś będzie bitwa w której termin NIE BĘDZIE przesunięty ? Ja rozumiem problemy, matura, stulejka itd ale skoro ja po 12 godzinach normalnej pracy przy kompie siedzę w nocy, opalam się przed monitorem i dłubię scenkę żeby móc skończyć w terminie, ba- planuję tylko tyle elementów żeby mieć pewność że dam radę skończyć na czas a potem tak czy tak termin jest przedłużony to czy to jest fair ? C'mon, panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 taaa, zgadzam sie z przedmówcą w 100%, c`mon, panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 :/ dlaczego aż o 3 tygodnie - ja rozumiem 2 - 3 dni... teraz nie pasuje maturzystom ale koło czerwca nie będzie pasowac studentom w związku z sesją ehhh... zgadzam sie z przedmówcami... właśnie kończyłem dopieszczać chrząszcze - ledwo widzę na oczy po 3 dniach przed kompem praktycznie non stop... dziewczyna sie juz do mnie nie odzywa mówiąc że ją zaniedbuję... jeśli się nie da już nic zrobić to może chociaż nie pozwólcie nowym uczestnikom zakładać wątków ehhh... bo to dopiero będzie nie fair... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 jedyny plus że chociaż się wyśpię... hoć już 3 ehh :P to może plus że w ogóle pójdę spać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 BARDZO DOBRZE, ŻE ZOSTAŁ TERMIN PRZESUNIĘTY, .... nie narzekajcie. Zauważyłem jedno...ze nie pasi tym, którzy prackę ukonczyli...co boicie konkurencji??? ;) Stawiam kolejkę moderatorom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_3d Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Panowie trzabył wziąż Niebieską pigułkę, przecież nikt nie mówił że będzie łatwo:D Co fakt to fakt, takie przedużenie jest nie fair w stosunku do tych co jak i ja pracują po 12 godz a pózniej jeszcze po 6 przed PC. Jedni kończą a inni jak ja niestety poddają się z braku czasu. Jupi przedużony o 3 tyd mogę skończyć TA!!! Prace licencjacką a za 3 tyg to ja się bede bronił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 szkoda nieprzespanych nocy 3 tygodnie to zbyt drastyczne posuniecie, ale to Wasz cyrk panie Leru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 a to ci niespodzianka Oo .. przydłużenie ok.. ale o 3 tyg to za dużo.. teraz bitwa znów masakrycznie przycichnie…. a obudzi się 2 dni przed nominacjami . Wydaje mi się ,że 3 dni to był by max.. dla tych co zostawili wszystko na ostatnią chwilę .. I szczerze mówiąc nie spodziewałem się jakichkolwiek zmian terminów.. myślałem że ta bitwa jest zbyt dobrze rozreklamowana na zewnątrz… czy to wypada ?:) I plz nie mówcie „teraz lepiej dla maturzystów … a potem studenci mają sesje” itp Imo .. niech klikają teraz studenci kiedy maturzyści się teoretycznie uczą… a potem zamiana maturzyści nadrobią jak studenci równie teoretycznie będą się uczyć na sesje ;) Wszystko można rozplanować pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Ale termin przesunięty, nikt się tego nie spodziewał :) Kto wie, może pojawi się jeszcze coś ciekawego na bitwie. Ci którzy nie zdążyli zrobić wszystkiego co planowali powinni się cieszyć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 dobre! i nie dobre! fajnie ze przesuniety, ale powinno byc - tak jak Mironeczek prawi - 2/3dni, nie 3tygodnie, ludzie ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 3 tygodnie to przesada.. Ja się w 100% zgadzam z RK, niektórzy zarywali nocki, żeby zdążyć na czas, a Ci którzy się obijali dostaną teraz bonus. Nie fair. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 w sumie to mam podzielone zdanie:P może będą lepsze / więcej pracek ... no ale niektórzy poświęcili coś ,żeby skończyć na czas ehh.. pozdro i do roboty:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 RK dobrze prawi, polac mu. Niepowazne podejscie. Ja np. wiedzac, ze mam o 3 tygodnie wiecej czasu zrobil bym kompletnie inne tlo. A teraz kto mi zwroci czas spedzony nad poprzednim? Jest to nie sprawiedliwe dla osob, ktore wlasnie zarywaly noc byle by sie wyrobic. Chociaz ja do tych akurat nie naleze. Taka zmiana mogla byc wprowadzona miesiac temu, ale nie w ostatni dzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 w sumie to mam podzielone zdanie:P może będą lepsze / więcej pracek ... no ale niektórzy poświęcili coś ,żeby skończyć na czas ehh.. pozdro i do roboty:P No w tym racji też jest co nieco, bo z jednej strony podejście niepoważne, a z drugiej, wstyd pokazywać międzynarodowej komisji zaledwie kilka prac do oceny... Decyzja zapadła, nie ma się co roztrząsać tylko cisnąć ile wlezie:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Osobiscie jestem zadowolony bo powoli (bez nieprzespanych nocek) dociagne swoja prace do konca. Z drugiej strony rozumiem tez rozgoryczenie tych ktorzy starali sie bardziej od reszty. Mysle ze bylo by sprawiedliwie zapytac tych co mieli naprawde przygotowane pracki do eliminacji - o to, ile czasu dac dodatkowo tym co sie opierdzielali. Jak dla mnie (a jestem jednym z tych co sie opierdzielali ;) to tydzien ekstra by spykna 3 tygodnie to juz troche przyduzawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 nie kapuje jak macie skonczone pracki to co wam szkodzi zeby termin przesunac, 3 tyg to w sam raz :) dzieeeekuuuujeeee ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 powinien sie liczyc tylko efekt koncowy, nie ma po co wprowadzac utrudnienia ktore obniza tylko poziom prac. A ja nie uważam, aby to pogorszyło jakość. Jeśli ktoś robi pracę w całości od początku do końca, musi włożyć w nią dużo więcej pracy niż osoba, która tylko trochę ją pozmienia. Oczywiście, czasem fotomontaż wymaga większego wysiłku i taka praca wg mnie powinna być uwzględniona, ale o tym już decydują Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Termin nominacji to 3 maja. Czyli, że 3 maja, do północy, zanim zrobi się 4ty maja ma być napisane w miniaturce, że jest koniec? Czy jak? Na to pytanie nie było odpowiedzi. Więc jak to jest z tym czasem ? Czy 24 maja o północy czy 23 maja o północy koniec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Panowie po co w ogóle ta gadka o terminach, w prawdziwym życiu w relacjach z klientem to norma. A sytuacja z pracami konkursowymi wydaje mi się bardzo podobna do sytuacji z pracami robionymi na zlecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Ale jeśli ominie cię jakiś konkurs, nie będziesz miał problemów z udziałem w kolejnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 co cisza tu - to ja pedze 10 km do kafejki place 4 EUR za wejscie na max3d.pl a tu cisza - dawac nominacje - dawac dawac dawac Leru do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 hmmmm już 25... Kiedy można spodziewać się nominacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 wlasnie sie odbywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Ok Panie i Panowie! Prace zostały przekazane do nominowalni. Jutro (piątek) ok 18 poznamy wszyscy ich wyniki. God have mercy on our dirty little hearts ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 JA chcial bym sie tylko upewnic czy zakonczenbie bitwy 10 -tego oznacza iz przez caly 10 mozna oddawac. Oraz czy liczymy czas wdl.polskiej strefy czasowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 nie ma to jak robota na ostatnią chwilę:) też chciał bym to wiedzieć... kiedy ostatnie.. definitywne "koniec" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 to kiedy będą wyniki?.? rozumiem że oddajecie teraz pracki do "ocenialni" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 kiedy sonda o nagrode publicznosci ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 kiedy cokolwiek :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Leru popchnęliście to dalej czy ugrzęzło, halo , halo , prosze sie odezwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam!! chcialem tylko pochwalic was :D mianowicie jak dla mnie jedna z lepszych bitew w dziejcha max3d.pl :) duuuzo swietnych prac :) jeszcze raz gratuluje cos czuje ze bedzie rowna walka o nagrode publicznosci pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 kiedy oficjalny koniec bitwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 2 dni od momentu kiedy wszyscy zaglosuja, a narazie cos kiepsko z glosowaniem idzie, a poganiac jury nie wypada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mironeczek Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 :) Ah ta polityka :D Ja tam coraz bardziej lubię to przedłużanie :D Ciągle sie czuje tą adrenalinkę oczekiwania na wynik i zawsze to kilka dni więcej złudzeń /mówię tu o swojej pracce/ :D Szkoda tylko że nic się nie dzieje na forum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 kiedy następna bitwa? :D bo mam ochotę znowu coś zacząć, rozbebeszyć i porzucić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi