Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 177
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
piękna sprawa ;)

a nad dofem to pewnie cała ekipa z fotek siedziała :> hehe

powodzenia piksar

dof z kanału Z-depth - ale fakt pare ciekawych tematów w PS poznałem

Napisano

No co tu dużo mówić SUPER no i masz 10/10

Jak dla mnie bomba no i te stonowane otoczenie mi się bardziej podoba jest na prawdę super.

GRATULACJE

P.S. nie zrozumiem po co robić DOF w PS nie lepiej exp do blendera i 3min zabawy ale jest wszystko bez problemu. Jak masz zapisany obrazek to renderujesz w Blenderze tylko kanał Z a to trwa chwile.

Napisano

Fajne, fajne, chociaż ta czerwień kamieni nieco mnie razi. Ale ciekawe ujęcie tematu. Faktycznie jest coś pięknego w precyzji i budowie takich mechanizmów. Gratuluje ukończenia.

Napisano

pikSar-->spróbuj jesczze zrobic te zarysowania, przynamniej tak dla testu, jesli nic z tego nie wyjdzie wrocisz co tego co masz, naprawde moze byc warto, pozdrawiam :]

Napisano
pikSar-->spróbuj jesczze zrobic te zarysowania, przynamniej tak dla testu, jesli nic z tego nie wyjdzie wrocisz do tego co masz, naprawde moze byc warto

Nie głupi pomysł :)

pozdrawiam

Gość Raffaello
Napisano

pikSar gratuluje skończenia!

ale jeszcze masz trochę czasu, zważywszy ze termin przesunęli o kolejne 3 tyg, wiec może warto jeszcze popracować nad tym co panowie wyżej ci proponują.

pozdro

Napisano
Praca wygląda wspaniale i robi wrażenie, nawet na starych wyjadaczach: http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=14099. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki

dzięki za link - bardzo przyjemnie było to czytać

co do reszty to dzisiaj siadam i postaram się pomęczyć jeszcze ten model - postarzyć go. Chciałem użyć Vraydirt jak ktoś proponował ale nie mam na tym polu żadnych sukcesów - rozpracuje dzisiaj helpa do Vraya

Napisano

Jesteś niezmordowany! Obstawiam podium z Twoim udziałem i czekam na efekty oddziaływania czasu, na nomen omen - trybiki mechanizmu.

Napisano

pikne, gratuluje ukonczenia. glos oddaje na ciebie [jesli bedzie "nagroda publicznosci", a sadze ze bedzie], imho najlepiej podpasowane pod temat bitwy, i bardzo dobrze wykonane...

Napisano

Bardzo fajny projekt, mym zdaniem jedynie kolory mogły by być inne ale jest super, powodzenia w nominacjach !!

Napisano

proba dodania rys to środkowej zebatki, ślady które tam w realu powinny byc po wytłoczeniu.

co do kolorów to troche beda zdesaturowane

7a29464582f789a4.jpg

Napisano

na tej zębatce w środku kadru

ale i tak zegarkowi fachowcy powiedzieli że mam poprawić zazębienia, więc jeszcze tu wróce....

Napisano

w miejscach w których dodałeś rysy (wewnętrzna strona zębów), powinny raczej znaleźć się krótkie, o odwrotnej polaryzacji. Pamiętaj, ząbki nachodzą na siebie, a nie trą wzdłuż osi. Ryski powinny być ledwo widoczne, co innego ślady obróbki kół zębatych... tutaj mozesz puścić wodze fantazji.

Powodzenia! Pamiętaj też... nie jestem fachowcem od werków, a jedynie od zegarów słonecznych - hahaha

Napisano

siema bardzo fajnie ci to wyszło, ale możesz zwiększyć rozdzielczość bump map na metalu(czy displacement) ponieważ widać schodkowanie. Bump wchodzi na kryształek tak btw. Ten na samym dole.

\

Efekt wizualny bardzo ciekawy. Niby temat zrealizowany, ale obrazek nie pokazuje żadnej historii, to minus i jury pewnie zwróci na to uwagę.

Pozdro

Co do wypowiedzi lewusa pod spodem, Zgadzam się. Dużo lepiej by bardzo lekki efekt brushed metal,

Odbicia w tylnich kłach zembatych też jakoś mi niepasują. Może to wina kompresii.(Jeżeli kompresii niema, a to jest DoF to wyłącz dof:-))

Napisano

Witam!!

chyba za duzy ten bump jak i frez ? ja bym wartosc bumpa(czy w czym to masz) zmniejszyl :)

a diamenty wedlug mnie lepsze :)

ps. nie wiedzialem ze mozna sie zegarkami fascynowac :D

Napisano
celular?!?!? :P

właśnie że nie, zrobiłem mape bumpa w PS-ie ale wyszło niezgodnie z zamierzeniem - ale licze już następne - jak sie doliczy to pokażę

Napisano

pikSarze :) ciągnij dalej temat.

jak ja to widzę:

- Jest szaro buro.

- Nudny kadr strasznie.

- Ogólnie się napracowałeś ale nie ma na czym oka zawiesić. wszystko się zlewa (zrobiłeś tak dużo detali że zrobił się z tego wzorek).

- Obrazek jest idealnym tłem dla czegoś więcej. może osadzić jakąć miniaturową postać wspinającą się po czymś lub takie tam.

Pozdrawiam.

ps. szkoda że frezów nie widać :(

Napisano

zabki na zebatkach sa ok, ale sama obrecz zebatek powinna byc imo grubsza - czyli od czubka zabka po promieniu do srodka wyciecie powinno zaczynac sie nieco pozniej.

Napisano

dobra z powodu wyjazdu to jest ostatnia wersja do nominacji

update również w pierwszym wątku.

Interesuje mnie Wasza opinia na temat kolorów - bo sam już nie wiem na 3 monitorach mam kompletnie różne kolory.

3e15cd69ca5f686b.jpg

Gość Raffaello
Napisano

no no, dobrze ze cie namówili na te szlify, pracka nabrała rumieńców! gratuluje skończenia!

Napisano
A nie będzie już większego rozmycia w tle ?

a powinno ? to też temat do dyskusji - kto za większym/mniejszym rozmyciem ?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności