Napisano 17 Kwiecień 200717 l Tweet: lepiej daj wykaz zmian do publiki, bo niektore kwestie warto z userami przedyskutowac ;]
Napisano 17 Kwiecień 200717 l Autor illy: chcesz się wypłakać na męskim ramieniu? :P zmiany są nieuniknione. internet nie jest już tym samym czym był kilka lat temu. stanie w miejscu to strata czasu i po prostu głupota. dlatego stawiamy na szybki rozwój serwisu wraz z wejściem na rynki socjotechniczne co w połączeniu ze zmienną środowiskową i krzywą Mouriniego da nam miejsce w czołówce polskich i europejskich serwisów graficznych. Pozdrawiam O i baaaaardzo podoba mi się ten tok rozumowania :]]], zapomniałeś jednak przemnożyć to przez wprost proporcjonalny wzrost ilości użytkowników oraz wskaźnik rozwoju internetu w polsce jak i na świecie ;]. Jak Majster Tweety mówi, to aż łeska w oku się kręci z radości ;] . . . oby więcej tak pozytywnie nastawionych ludziow i na świecie nie będzie wojen, ani głodu. Pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200717 l niespodzianka niespodzianką ale wiesz, niektore zmiany, warto z userami przedyskutowac, bo to co fajne dla moderatora moze byc mega problematyczne dla usera dam przyklad z jednego forum: zmienili silnik na jakis inny i nie bylo "pokaz nieprzeczytane". Bardzo utrudnilo to uzytkowanie, wrecz zniechecalo
Napisano 17 Kwiecień 200717 l ale wiesz, niektore zmiany, warto z userami przedyskutowac, bo to co fajne dla moderatora moze byc mega problematyczne dla usera mod to dalej user :)
Napisano 17 Kwiecień 200717 l no nie wiem, Knysha jakos sie dostal ;p btw: wywalcie to ponizej i zrobcie cos normalnego, panowie graficy modowie http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=43628&stc=1&thumb=1
Napisano 19 Kwiecień 200717 l czy bedzie mozliwosc przedyskutowania nowego lejałtu? bo dwie kolumny po bokach to juz przezytek lekko ;]
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Autor ja ufam modom w końcu głupka na moda by nie brali right? ;) Dzięki ;] . . . czy bedzie mozliwosc przedyskutowania nowego lejałtu? bo dwie kolumny po bokach to juz przezytek lekko ;] cóż na razie na ten temat nic mi nie wiadomo, ale popytam. Zmiany na bank będą. Mam nadzieję że na lepsze ;)). Pozdrawiam
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Drakula: na razie zajmujemy się końcówka Bitwy. po tym przedyskutujemy sprawę w modzone i na pewno zachęcimy do komentowania i dawania własnych propozycji laya głównej strony.
Napisano 19 Kwiecień 200717 l kolejny mod. a to tak - kto chce, modem zostaje? kiedys chcialem byc modem, bym sobie banowal i itd...
Napisano 19 Kwiecień 200717 l kiedys chcialem byc modem, bym sobie banowal i itd... i właśnie dlatego nie zostaniesz modem. poza tym nie widziałem nigdzie napisanej recenzji od Ciebie...
Napisano 19 Kwiecień 200717 l ...ale juz mi sie odechcialo :* [wolalem jak bylo mniejsze ale sympatyczniejsze/milsze grono moderatorow] btw. recenzje recenzjami, ale w TW to kiedys gorowalem http://www.max3d.pl/wiadomosci.php?s=150 :P Ania tak da sie zrobic, musisz zaznaczyc " Pokaż wyniki jako 'Postów' "
Napisano 19 Kwiecień 200717 l bo dwie kolumny po bokach to juz przezytek lekko ;] niedawno serfowałam komputerem mojego dziadka i zamiast dwóch kolumien miałam skrolowanie w prawo i w lewo żeby przeczytać cały tekst. powinno być tak żeby się samo dopasowywało do szerokości monitora. jeszcze polepszyć by można szukanie, mianowicie jak szukam jakiegoś hasła to zawsze wyświetla całe wątki, a jak wątek jest długi to potem w tym wątku dopiero trzeba szukać ręcznie, nie można by zrobić tak żeby alternatywnie wyświetlało tylko pojedynczego posta z tym hasłem?
Napisano 19 Kwiecień 200717 l ale wiesz, niektore zmiany, warto z userami przedyskutowac, bo to co fajne dla moderatora moze byc mega problematyczne dla usera zlituj sie :) mod ma inne forum i gdzie indziej rozmawia z ludzmi ? przeciez tez uzywamy tego samego forum i wydaje mi sie ze wiemy co pomaga, a co szkodzi. Tak mi sie wydaje, oczywiscie mylic sie moge
Napisano 28 Kwiecień 200717 l ja takie chce na max3de ! http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=59332 albo jakis oficjalny kanal irca chodziaz, bo nudy jak komp renderem zajety ;)
Napisano 28 Kwiecień 200717 l ja takie chce na max3de ! http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=59332 albo jakis oficjalny kanal irca chodziaz, bo nudy jak komp renderem zajety ;) hehe to samo pomyślałem. nawet szukałem jakiegoś open source'a na początek hehe :)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l zlituj sie :) mod ma inne forum i gdzie indziej rozmawia z ludzmi ? przeciez tez uzywamy tego samego forum i wydaje mi sie ze wiemy co pomaga, a co szkodzi. Tak mi sie wydaje, oczywiscie mylic sie moge no i troszke sie mylisz, ale nie mam teraz czasu tego opisywac. nie robcie za duzej rewolucji, bo pozniej bedziecie narzekac ze userom sie nie podoba bo to jest zle, tamto niepraktyczne, a wy bedziecie marudzic ze postep i jak nam moze sie nie podobac, skoro wy tyle godzin nad tym pracowaliscie, kojazysz?
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Fajnie jest jak jest (ten klimat :) ) Zacznijmy robić galerie jak 3DT ;)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Ale skryptowi ciężko by było rozwikłać który obrazek ma być w miniaturce jak by było np. kilka plus referki. Myślę, że to nie wchodzi w grę. Dajesz zasadę że w pierwszym poście wątku może być tylko jeden obrazek a reszta w kolejnym i po problemie. Się chce, się da. Aha, banerki newsow na głownej przydało by się zunifikować trochę, teraz co rusz to kolejny z innej beczki. Różne romiary, przypadkowe kolory. Koszmarnie pstrokato się robi.
Napisano 29 Kwiecień 200717 l ja takie chce na max3de ! http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=59332 albo jakis oficjalny kanal irca chodziaz, bo nudy jak komp renderem zajety ;) Używajcie evercom ;)... co prawda jest jeszcze we wczesnej fazie produkcji i czasem się wysypuje ale po poprawkach i dołączeniu obsługi gg, icq, msn będzie bardziej useful. To co chce aby tam było to właśnie kanały tematyczne rodem z irca...
Napisano 29 Kwiecień 200717 l zgadzam się z Tadeuszem można by założyć kanał na irc co do komunikatora od everów to bardzo fajny pomysł :) czekam na bardziej rozbudowaną wersje ;)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l moze max3d.pl wiki, co rusz ktos pyta o jakas pierdolke ktora juz 100 razy byla walkowana... tematy z helpem gdzies gina bo raczej nie sa usystematyzowane i chaos panuje, a tak mozna by per haslo popisac krotkie artykuly na drazniace tematy... chocby z wykorzystaniem tego co juz w threadach z helpami jest.
Napisano 29 Kwiecień 200717 l ej skoro duzo osob chce shota czy jak to sie tam zwie to moze aby nie odciazac serwera zalozylby ktos watek w ktorym mozna by pisac "posty" w stylu shota ? mnie to obojetnie bo i tak tam nie wchodzilem :)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l nielot oooo nie chcialbym zobaczyc tego watku - pierwszy! - drugi! - ladna pogoda - jak sie stawia boxy? - aaah znowu kac - idzcie wszyscy w cholere! nie nie, shout byl niezastapiony :P
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Więc co z ircem? imo byłby to dobry pomysł, zawsze to łatwiejszy kontakt z innymi niż na forum, a nie każdy ma w gg/tlen kontakty z wieloma 3dmasterami :)
Napisano 29 Kwiecień 200717 l moze max3d.pl wiki, co rusz ktos pyta o jakas pierdolke ktora juz 100 razy byla walkowana... tematy z helpem gdzies gina bo raczej nie sa usystematyzowane i chaos panuje, a tak mozna by per haslo popisac krotkie artykuly na drazniace tematy... chocby z wykorzystaniem tego co juz w threadach z helpami jest. Tu żadne wiki nie pomoże, jak komuś się nie chce szukać to żadne ułatwienia nie pomogą.
Napisano 6 Lipiec 200717 l Kilka Pytan: - Jak tam Magisterka Adka? ponoc po niej mialo sie ruszyc sporo - Gdzie te zmiany? - Gdzie te zmiany?!:P
Napisano 6 Lipiec 200717 l Autor Ładuj Bruneq ;) Ad.1 hmm, nie wiem, ;) Ad.2 Będą już zaaaaaaa nie długo . . . cierpliwości ( Ad.3 Bardzio nie długo Ogólnie nie nerwowo, a deszczowo raczej, sporo bardzo dużych zmian się zapowiada i powoli wdraża, chłopaki za@$@ w tym kierunku ostro, nie mogę niestety przynajmniej na razie zdradzić szczegółów działalności, ale Uwierz mi na słowo że idzie ku lepszemu :]. ( wolno, ale idzie) Pozdr. ;)
Napisano 6 Lipiec 200717 l gdzieś w zawsze widocznym miejscu powinno być drzewko z tym kto jest aktualnie na forum...
Napisano 6 Lipiec 200717 l gdzieś w zawsze widocznym miejscu powinno być drzewko z tym kto jest aktualnie na forum... to chyba trochę obciąża serwer :) dla tego jest na głównej forum.
Napisano 6 Lipiec 200717 l Autor gdzieś w zawsze widocznym miejscu powinno być drzewko z tym kto jest aktualnie na forum... Po co, na głównej nie wystarczy ;),
Napisano 6 Lipiec 200717 l to ja jeszcze prosze o zmiane regulaminu! poniewaz przed chwila zostalem obciazony żółta kartka za zlamanie regulaminu ktorego nei zlamalem poniewaz nie ma takiego punktu w nim! I prosze modów o bardziej wyrozumiałe podejscie do userow!!!!!
Napisano 6 Lipiec 200717 l ale można by zrobić coś z tym że zamieszczane screeny i rendery są czasami tak wielkie że nie mieszczą sie w oknie, chyba jakiś scrypt wystarczy żeby automat zawsze te większe zmniejszał do ustalonej górnej wartości?
Napisano 6 Lipiec 200717 l evarcha: wystarczy, że po prostu postująca istota obdarzona jakąkolwiek (chyba) inteligencją zastosuje się do twojej uwagi i zamieści obrazek o max: 1024 px na szerokość a nie 8000 :] a co do drzewka: http://www.max3d.pl/forum/online.php opcja Kto jest Online (znajdziesz ją w menu: Szybkie Menu) Bruneq: ile lat siedzisz na forum? po prostu kliknij w raportuj zły post i po sprawie. wtedy na pewno bardziej się przysłużysz bo mail pójdzie do całej moderacji dzięki czemu będziemy mogli szybko zareagować. możesz też przecież wysłać PMka do autora wątku z podszeptem o zmianie nazwy :] zostaw nam nasze obowiązki a skończy się wlepianie kartek za te pierdoły. kiedyś za takie rzeczy był nawet ban mój drogi ;) Pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200717 l a pokaz mi drogi tweety gdzie w regulaminie jest anpisane ze nei moge?!:> chce to zobaczyc...
Napisano 6 Lipiec 200717 l tweety ludzie to z natury uparte i leniwe bestie, nie upilnujesz a gdyby taki mały skrypcik napisać to życie by ułatwił
Napisano 6 Lipiec 200717 l wystarczy, że po prostu postująca istota obdarzona jakąkolwiek (chyba) inteligencją zastosuje się do twojej uwagi i zamieści obrazek o max: 1024 px na szerokość a nie 8000 :] Tylko że ta inteligentna postująca osoba nie przewidzi wtedy, że ja mam rozdziałkę 1024x768, w związku z czym obrazek nie zmieści mi się na ekranie :p Taki skrypt automoatycznie skalujący to istotnie bardzo dobre rozwiązanie.
Napisano 6 Lipiec 200717 l tweety, to co ten skrypcik bedzie? bo jeszcze jedna fajna sprawa jest tu na linku zobacz, po lewej jest taka miniaturka tego co w środku jest tyż fajowe... http://forums.cgsociety.org/forumdisplay.php?f=121 tak na marginesie to niezłe pracki tam mają, ja to wolę tego nie oglądać bo moja chroniczna depresja się powiększa...
Napisano 7 Lipiec 200717 l Bruneq - to ja Ci dałem tą karteczke - cieszyc sie powinienes bo ja za tego typu 'pomoc' dostałem kiedys od Piotrka bana :D
Napisano 7 Lipiec 200717 l ten skrypt to dobra rzecz:d zróbcie to;d ok, to czekam na chętną osobę do napisania tego skryptu pod silnik VB. jak się ktoś znajdzie to zapraszam na PM :] a pokaz mi drogi tweety gdzie w regulaminie jest anpisane ze nei moge?!:> chce to zobaczyc... ech... hindus napisał Ci odpowiedź. a mi się nie chce tego wyjaśniać. proszę tylko o wykorzystywanie opcji "Raportuj Zły Post" i nie będzie problemu.
Napisano 7 Lipiec 200717 l ten skrypt to dobra rzecz:d zróbcie to;d kocham takie teksty... Ale żeby nie było tylko marudzenia: Skrypty resajzujące już ktoś obmyślił i jest tego kilka, przeszukałem troche forum vBuletin i znalazlem takie cosie: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=125500 Rezajzuje wszystkie obrazki w tagu a po kliknieciu otwiera nowe okno z full size obrazkiem Oprocz tego kilka więcej, niestety nie miały żadnego dema żeby obaczyć (te powyzej miało i u mnie na FF 2.0 działa) http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=118048 http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=124265 I jeszcze bajer CSSowy dla galerii, ale chyba nie potrzebne nam cos takiego: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=150675 A tak ogólnie to automatyczne zmiejszanie nie jest zle, zwlaszcza jak leci na javascripcie i nie obciąża servera tylko kompa uzytkownika To tyle z serii "zrobcie cos", wiecej raczej nie zrobie bo nie mam licencji na VB zeby to wyprobowac. pozdrawiam Mirach