Napisano 8 Maj 201014 l Fajnie wygląda to to :) Może odrobinkę zróżnicować tę czerwień gdzieś tam w okolicach "jądra ciemności", żeby jeszcze więcej głębi wycisnąć?
Napisano 8 Maj 201014 l taka probka rozwiniecia tematu... co myslicie? Myślę że problemem jest w głównym stopniu to że dalsze plany mają cieplejsze kolory niż bliższe i łamie się przez to trochę głębia. Od strony kompozycji - linie budują wyraźny focal ale nic się w nim nie dzieje. Z reguły focal jest miejscem w którym jest największy kontrast walorowy i możnaby w tą stronę pokombinować. Ale jak zwykle - łatwiej powiedzieć trudniej zrobić. Obrazek bardzo mi się podoba, ale na moje to musisz parę rzeczy jeszcze przemyśleć. Pozdrawiam.
Napisano 8 Maj 201014 l Wiem, ze to ma byc jadro ciemnosci, ale moze tak? W koncu w piekle ogniem zieja ;)
Napisano 8 Maj 201014 l To i ja się rozpędziłem ze swoim overkiem :) Mam nadzieję, że nie skrzywdziłem zbytnio pracy i zamierzeń. Przy okazji chciałem wypróbować zabawę z filterem bas relief, możecie o tym poczytać tutaj Edytowane 8 Maj 201014 l przez prrrszalony
Napisano 8 Maj 201014 l Autor doceniam wasze zainteresowanie :) icecold- wlasnie nie bardzo mi pasuje takie rozjasnienie srodka, ten wariant odrzucilem jakis czas temu. i zastanwaima sie nad inszym wzmocneiniem srodka prrrszalony- ten relief niebardzo, ale wyobraz sobie ze o tym samym myslimy jesli chodzi o sam wlot do wrót. mam nawet warstwe ktora probuje co stakiego zrobic ale tobie to troszke lepiej wyszlo :) Dopoki nie wymysle ostatecznei idei dla srodka zajalem sie zewnetrzem. pojawily sie ludki na 1-szym i ten luk po prawej oraz demon. Bede myslal dalej, dziekie serdeczne za sugestie
Napisano 10 Maj 201014 l To jeszcze ja się wtrącę :P dorzuciłem coś na kształt ognia, który po rozjaśnieniu tej czerwieni nawet zaczął tam pasować.
Napisano 10 Maj 201014 l takie ogniste rozjasnienie moim zdaniem za bardzo odciaga wzrok od tego fajnego czegos co dzieje się w głębi po lewej pod (za ptakiem) wydaje mi sie ze fajnie było by gdyby wzrok wędrował własnie tamtędy do celu
Napisano 10 Maj 201014 l Wersja Icecolda mnie najbardziej przekonuje... ciekaw jestem jak sam autor to dalej ciągnie... praca robi wrażenie już teraz... pozdro
Napisano 15 Maj 201014 l Teraz ten czerwony imo zyskał jakby chłodny/złowrogi odcień. Po tylu overach myślałem że będziesz przekonany do żółci/pomarańczy - ale OK =]. Ja tam z envirów kiepa jestem ale nie pasuje mi tylko oświetlenie skałek po lewej stronie, tzn pierwsza nie dostaje wogóle czerwonego a druga mimo że obok łapie go całkiem nieźle, może ma tak być a może przeoczyłeś? Ogólnie big +.
Napisano 15 Maj 201014 l Ortheza nie zoruzm mnie zle, ale wydaje mi sie ze twoj wybor jest totalnie nie trafiony. Sporboj moze przyciemnicj je i splodzic jakby taka czarna dziure ciemnymi odcieniami fioletow i blekitow.
Napisano 15 Maj 201014 l Autor no robilem ale nie niebieskimi ale brunatnymi pomaranczem tez rpobowalem. z paru wersji ta mi sie wydala lepsza.
Napisano 14 Czerwiec 201014 l Autor dawno nic nie wrzucalem, straszne :) taki szkicorek na aktualnego CAB'a
Napisano 18 Lipiec 201014 l Autor pora odswiezyc teke, cos w bajkowych klimtach długa droga do wiedzmy...
Napisano 18 Lipiec 201014 l Pierwszy plan faktycznie tak wycyckany jak render... fajny klimat, choć jak na mój gust to za dużo tych żródeł tajemniczego światła :P (z krzaków, z czaszek, lilie, pod kłodą, oczy kota i jego pana i z krokodilosa jeszcze)... myślę, że umiar w tego typu zabiegach korzystnie by wpłynął na całość :P... światła z czaszek świecą tak samo bez względu na odległości... pozdro, bardzo ładnie ogólnie :P
Napisano 18 Lipiec 201014 l Super! Pierwszy plan jak żywy, dalsze też prezentują się niesamowicie. Krokodylo-czacho domek mnie urzeka.
Napisano 18 Lipiec 201014 l Super klimacik i kolorki, odnosze tylko wrazenie ze dziewczynka ma troche dziwne proporcje, chociaz nie jestem w stanie wskazac co jest tego przyczyna :) moze ona taka po prostu przyczajona. I chyba lepiej by jej zrobily mniej kontrastowe oczy. Czaszka krokodyla jest kaapitalna. Mysle ze bajkowa konwencja usprawiedliwia duza ilosc tajemniczych swiatel :)
Napisano 19 Lipiec 201014 l Ja u dziewczynki widziałbym tylko odrobinę węższe ramiona i jej lewa stopa jest trochę płaska. Dom z krokodyla n/c po prostu. Ładnie Ci się udało zmieścić tyle kolorków w nocy.
Napisano 19 Lipiec 201014 l Też coś mi się wydaje, że dziewczynka zbyt szeroka chyba w barach i może trochę szyja dłuższa by się przydała. Można by w tych rejonach spróbować pokombinować odrobinkę. Również trzy punkty z ukrytymi detalami (sowa, żaba, czerowne oczy) w moim odczuciu jakby sztampowo. Może dałoby się wymyśleć coś lepszego/ciekawszego. Teraz tak patrze, że dziecko ma na ramieniu małpkę (?) można by ją bardziej zakręcić na ramieniu/piersi aby np "zawijała" w kierunku czarownicy.Nie mniej jednak ilustracja bardzo grimowa przesycona bagnistym klimatem. Piesek, skóra dziewczynki, kolorki -miodzio.
Napisano 19 Lipiec 201014 l Autor co do szyi to w zameizeniu mialo byc ze ona glowe troszke chowa. jak ktos jest przestraszony to podnosi ramiona wyzej... stad taki efekt, ale widocznie nie udalo mi sie tego wystarczajaco dobrze zrobic :|
Napisano 19 Lipiec 201014 l zacznij stosowac zasade 'less is more' bo caly czas robisz te obrazki 'przebajerowane'./ wywalilbym swiatlo z czaszek,a nawet i czaszki bo wygladaja kiczowato. Zwroc uwage ile pierdół wprowadziles- swiatelko z lilli, swiatlo z czaszek, swiatlo z krokodylej mordy, swiatlo ksiezyca i jeszcze swiatelko z czerwonych oczu-po co? inna sprawa co jest u ciebie charakterystyczne, to 'gradientowanie' naroży pracy. zawsze na krańcach obrazka walisz niebieski kolor- daj juz lepiej czarny, zeby wzrok nie wedrował poza kadr a ładnie zamknał pracke. suma sumarow- wywalilbym swiatlo z czaszek albo i same czachy, przyciemnilbym czache z prawej strony, delikatnie przygasil swiatelko z lilli tych po lewej, a obiecuje ci ze obrazek wiele na tym zyska a tak to swietna robota. PS mam wrazenie ze ostatnio na jakis kodach połowa max3d jedzie...;]
Napisano 19 Lipiec 201014 l Ja akurat wyczaiłem myk, że ona chowa głowę ;). Świetnie Ortheza, może rzeczywiście przydałoby się posiedzieć nad kompozycją, która jednak i tak spełnia swoje zadanie, o ile krokodyla czacha to focal. pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 201014 l Ładne kolorki, ręka jest dziwnie wykręcona i sama dłoń jest zbyt wielka wiem że skrót perspektywy ale wydaje mi się że i tak przesadziłeś, głowa jest także zbyt mała.
Napisano 17 Sierpień 201014 l chyba reka zeczywiscie przyduzasna, i skrut ramienia raczej nie udany., lapa wyglada jak maczuga wyrastajaca z barku, czepiam siew ale sam mam z tym mega problem chyba troche drazni oko to ze skaly na 1 planie i dziewczyna wszedzie zachowuja ta sama ostrosc no i jezeli juz tak dramatycznie chwyta sie tej skaly to mogla by wisiec a jezeli ma opierac sie na ziemi to moznaby uniknac tej lapy mozna gdzies zobaczys skonczony ta wielka chate z poprzedniej strony? bo szkic wyglada smakowicie Edytowane 18 Sierpień 201014 l przez Bedyk edit
Napisano 18 Sierpień 201014 l mysle ze byloby super gdyby po prostu stopy byly 2x mniejsze bo teraz nie pasują do perspektywy.
Napisano 18 Sierpień 201014 l Tez mi sie wydaje ze u babeczki perspektywa jest niekonsekwetna ale klimacik ,kolorki i swiatlo super.
Napisano 19 Sierpień 201014 l Kolorki wypas. Bardzo fajny walorek na nodze :P. Poza dosyć trudna z racji też perspektywy i ciężko o taką refkę. Ja bym się spróbował posiłkować Poserem - bez zrzynania anatomii a tylko dla perspektywy. Wywalenie ziemi spod jej nóg nadało by obrazkowi smutną otoczkę, za długo to by nie powisiała na skaleczonej ręce.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Chmurki i rysunek z postu #674 super ;]. Co do portreciku to chciałbym wtrącić swoje 3 grosze :}. Wersja bw bardzo dobra, chociaż pokusiłbym się o lepsze zaznaczenie światła, aby bardziej pokazać bryłę. Jeżeli chodzi o wersję kolorową to postaraj się używać więcej kolorów :). Więcej różu i czerwieni aby dodać trochę życia :). i szybka podmalówka ode mnie: http://img16.imageshack.us/img16/1459/podm.jpg możliwe, że moja praca jest aż nad to zbyt różowa :P... Pozdrawiam, sebel
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Dobra uwaga z kolorami - skóra jest zbyt żółta. Kolory na podmalunku sebela wyglądają dla mnie o wiele lepiej. No i śliska skóra, mm :) A ucho nie jest czasem zbyt spiczaste?
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Autor Dzieki z podpowiedzi. Zoltosc skory wynika z tego, ze zdjecie na bazie ktorego luzno bazowalem byla wlasnie w zoltym swietle. sam z siebie podrozowilem tu i tam. Moze za malo tworczo podeszlem do tego koloru:-) Swoja droga nie podba mi sie taki prosiakowy róz.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l a ja zauwazylem ze masz tendecje albo do wpadania w dosc czystą zółć i brąz,albo w czysty niebieski;/ Akurat zólto-brazowa skora w twoich postaciach to czesty problem. Podobnie jest z tym niebieskim ktory czesto przewija sie w sceneriach- i nie mowie by z tych kolorow nie rezygnowac,ale probowac je jakos zbijac, mieszac, zeby nie byly tak 'chamskie' a tak to idziesz do przodu amigo, chmurki mi sie podobaja, nie sa co prawda takie lekkie jak real ,bardziej wyglada to jak jakaś zbita pianka, ale i tak fajnie;] pzdr.
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Autor dzieki, "Tony skórne" to moj spory problem i zaczynam nad nim pracowac. tylko w tym wypadku naprawde bylo zolte zdjatako :) dzis moze wrzuce jakies probki kolorystyczne jeszcze.
Napisano 20 Wrzesień 201014 l cienie brudne i proporcje twarzy nie bardzo. Poszczególne elementy twarzy, nie grają w jednej drużynie
Napisano 20 Wrzesień 201014 l dzieki, "Tony skórne" to moj spory problem i zaczynam nad nim pracowac. tylko w tym wypadku naprawde bylo zolte zdjatako :) Żółty odcień skóry rzuca się w oczy ze względu na tło, które jest szare. Założę się, że refka z której malowałeś takiego koloru tła nie miała. Obrazek po prostu nie tworzy całości z tłem. No i swoją drogą - też mi nie odpowiada te przeżółcenie. Bardziej naturalne i żywa wydaje mi się kolorystyka, którą zastosował sebel. Pozdrawiam!
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Autor No oczywiscie ze nie tworzy. wkoncu to cwiczenie glowy, a nie pelny portret z tlem.
Napisano 28 Wrzesień 201014 l Autor wrzucam 1-szy i 3-ci wip do konczacego sie CHC. malo czasu zostalo... mam nadzieje ze zdarze.
Napisano 28 Wrzesień 201014 l jak na razie to bardzo fajnie to wygląda, jedyne co mnie Drażni to to coś na górzę, trochę rozmyte i bez detalu takiego jak maja postacie niżej, ale chyba to będziesz dopracowywał skoro jest WIP :)te postacie co sa na schodach niżej maja taki obrys ciemny, to też bedziesz kończył?:) Pracka naprawde spoko, gratuluje.
Napisano 29 Wrzesień 201014 l extra pracka mam nadzieje ze te żaby z dolnej częsci szkicu znajdą się w finale bo jak na schodach ich nie ma to troche pustawo
Napisano 29 Wrzesień 201014 l extra pracka mam nadzieje ze te żaby z dolnej częsci szkicu znajdą się w finale bo jak na schodach ich nie ma to troche pustawo Też miałem takie pierwsze wrażenie, ale jak obejrzałem prackę w całości (a nie scrollując), to uznałem że to słuszna rezygnacja. Bardzo czujne kolory i fajny żabol.
Napisano 3 Październik 201014 l Autor final z CHC ale jescze nie final pracy :) musze to jescze dociagnac
Napisano 3 Październik 201014 l łoo pozamiatałeś w tej edycji ja sie moge schować z tym moim indiańcem. Fajna ta mgiełka po schodach :D
Napisano 3 Październik 201014 l Swietnie, co prawda klimat zrobil sie troche cukierkowy, i nie czuc juz tego mroku to i tak jest fajna pracka. Co do postaci to wiesz sam, moglyby byc lepsze ;)