Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Stary jaka mina - wczuty w rolę, pewnie małolat go pyka =]. A mamuśka mi przypomina Elastyne z "Iniemamocnych" =] ze swoją stanowczością, ofkozr fryzurka inna. Cóż mogę więcej powiedzieć, gratuluję. Patrząc na obrazek nie myślę o szukaniu błędów tylko mam wrażenie jakbym oglądał animowany serial. =]

• Odpowiedzi 610
  • Wyświetleń 139,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko wygląda fajnie plastycznie można natomiast przyczepić się do twarzy chłopców. Z wyglądu przypominają dorosłych facetów. Mogłeś dać wyższe czoło i bez zakoli bo w końcu są jeszcze za młodzi na łysienie ;). No ale to tylko to mi się mniej podoba. Cała reszta miodzio.

Napisano

Koleś z pilotem jest kozacki, podobnie mamuśka. Dwóch pozostałych faktycznie - czoło do obniżenia i odmłodziłoby to ich pewnie i zmieniło ich odbiór, wiec jak masz jeszcze moc i czas to podjedz z tym.

Całość b. fajna, naprawde robisz już te klimaty na b. wysokim poziomie, no i oczywiscie masz mój głos ziomeczku ;)

pozdr!

Napisano

Kolory, atmosfera wypas. Ale postaci, wybacz za słowo, brzydkie. Nie w sensie namalowania, ale topologii, urody itp. To powinny być takie sympatyczne, rezolutne łobuziaki IMHO i praca byłaby po prostu sympatyczniejsza.

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za komenty :) Nadstawiam dupe do bicia, bo tak jak juz pisalem ten rysunek to totalna partyzantka i duzo roznych prob, ktore roznie wyszly... Generalnie traktuje go jak zywy przyklad kilku rzeczy, ktory robic w rysowaniu nie wolno ;) Ale bardzo duzo sie nauczylem, zdaje sobie sprawe z bledow (choc napewno nie wszystkich) i mam zamiar ich juz wiecej nie powtarzac:)

serio- wiedzialem, ze cos staro wygladaja, ale liczylem na to, ze nikt nie zauwazy;P te zakola napewno maja duzy wplyw na ich wyglad

mayk- tenks men :) nie mam ochoty juz sie zblizac do tego rysunku, ale lesson learned i trza leciec dalej :)

Morbid Karbid- troche inaczej sobie wyobrazalem, ze to wyjdzie, ale trudno- chcialem skonczyc rysunek na moj pierwszy w zyciu czelendz i jest jak jest :) nastepny bedzie lepszy :)

Napisano

Pierwsze wrażenie to super malunek... i to się liczy ;) Błędy najlepszym się przytrafiają - ważne by je wychwycić i unikać na przyszłość.

edit: Tylko Urząd skarbowy się nigdy nie myli:)

Napisano

Sympatycznych rysunkow sa setki. Moim zdaniem stare twarze nadaja swietnego klimatu i tego na pewno do bledow bym nie zaliczyl. Kolesie wygladaja jak laleczki Czaki :) Mam szczera nadzieje ze ta mala glupia fladra nie obejrzy sobie m jak milosc.

Napisano

ostatnia Pracka wręcz genialna ... jak zwykle panuje ten kto ma pilota :-] ... dość niekonwencjonalne i humorystyczne podejście do takiego tematu ale ( wcale się nie czepiam ) ... mimo wszystko masz mój głos

Napisano
Kolesie wygladaja jak laleczki Czaki :)

że kto niby??

Mi się praca podoba. Technicznie rewelacja...;) Nie wiem czemu podobają mi się te sęki drewna na stole pod TV ;) i włosy XD

Gud dżob

Pozdro.

Napisano

no, fajnie że podejście miałeś bardziej nietypowe, niż jakieś kiczowate anioły-demony czy anielice-demonice czy pół anielice pół demonice :/ niemal każdy fan fantasy i sf ma już kilka takich prac na koncie, i bez sensu jest sie powtarzać XD

strasznie mnie załamał temat tego konkursu, a oglądając prace które tam się pojawiły to już w ogóle ręce mi opadły i stwierdziłam że nie robie XD

pracka fajna, zwłaszcza mamuska mi sie podoba, i ten zyrandol nad jej głową XD

Napisano
  • Autor

dzieki dzieki ):

telthona- jak widac moje nietypowe podejscie bylo jednak glupie, bo prace, ktore wybrali do polfinalu sa albo takie jak piszesz, albo w ogole niezwiazane z tematem...:/ Zenada taka, ze szkoda pisac. A ja glupi myslalem, ze mam na cos szanse ;P Ale najwazniejsze, ze jest kolejny rysunek do portfolio :)

I dorzucam jeszcze dwie pracki. Pierwsza troche starsza i szybsza (nie wiem czemu jeszcze jej tu nie wrzucalem). A druga nowa i troche bardziej wysiedziana- pierwszy atak na zimowe klimaty...

121214.jpg

eskimo9.jpg

Napisano

strasznie przyjemnie się ogląda twoje obrazki... styl masz niesamowity:) piękna ta mroźna ilustracja:)

Napisano

jak zwykle fajnie, fajny masz styl i pomysły. W ostatniej pingwiny rządzą :) w tej z konkursu dA wszyscy już wszystko powiedzieli, szacunek.

Napisano

Ja jestem zauroczony ta pierwsza praca odkad zobaczylem ja na digarcie. Kolorki po prostu wymiataja, to co zrobiles robotowi w stopy to mistrzostwo swiata :) Nie wiem nawet jak to nazwac - bo perspektywa powietrzna to chyba nie jest :)

Napisano

ha, aż sprawdziłam jak się mają prace finałowe; i faktycznie; miejscami można się nieco podłamać, że nie wszystkie prace są rewelacyjne; ale nie zapominajmy o tym, że w konkursie biorą udział ludzie którzy już mają te zajebiste tablety o które walczą; więc generalnie rzecz biorąc lepiej jak wygra ktoś kto ma jakiś starszy model albo jakiś w ogóle słaby tablet. Po za tym ucieszyłam się bo odepchnęli kilka prac, które trzymały się kurczowo w pierwszej 20stce a były TRAGICZNE i pchały sie na nagrodę publiczności

Także nie ma sie czym przejmować, i można sie cieszyć tym, że faktycznie; i tak i tak jest kolejna fajna praca w Twoim porfolio :)

A co do ostatnich prac: naprawde, najlepszy jest ten ptak przy Eskimosach XD świetnie go sobie wybrałeś na miniaturkę; sprytnie sprytnie ;D

Napisano

Świetne prace. Iglo trochę za ciemne i szare. Nie ma wrażenia lodu. Jakbyś przejechał miękkim pędzlem w jakimś niebieskim delikatnym albo zielonym w trybie overlay mogłoby być lepiej. Podobnie potraktuj te lodowe kloce. Wyobraź sobie jak światło wnika w strukturę i tam się rozłazi i podświetla od środka. Tak się dzieje np w serze :)

No i daj se na luz w konkursach, gdzie dzieciaki mobilizują wszystkich swoich internetowych "przyjaciół" i wbijają się na chama w jakieś głosowania. Lepiej rezerwuj czas na bitwę w maksie albo cgchallenge ;).

Napisano

Hejo, obrazek z czelendża świetny, genialna mimika, faktycznie troche zamieszania moga sprawiac rysy twarzy tych chlopaczkow. Robocik ma swietne kolorki, natomiast co do pracki z eskimosem zgadzam sie z Karbidem (brakuje troche wrazenia przezroczystosci lodu), pare rozswietlen i blikow mogloby pewnie pomoc, chociaz moze to tez z mojej strony byc zboczenie wyniesione z firmy ;-) Ogolnie fajnie i duzo sobie poczynasz i ciesze sie, ze mozemy sobie czasem wzajemnie rzucic komentarzem. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Thalion, voxmortem, Urbanboogie, Designer79, emmilius, leander, Mr Pank- dzieki wielkie :):)

telthona- jakos nie do konca potrafie sie z Toba zgodzic. Ja uwazam, ze w konkursach powinny wygrywac osoby, ktore prezentuja mix wysokich umiejetnosci, kreatywnosci i oryginalnosci (czyli to czym niby mialo sie kierowac jury). Bo gdybysmy mieli isc Twoim tokiem rozumowania to chyba lepiej byloby poprostu zrobic losowanie nagrod... ;)

Morbid Karbid- no wlasie problem jest taki, ze iglo generalnie jest zrobione z podmarznietego sniegu i takiego lodu o jakim myslisz nie ma w nim wcale (takiego lodu to nawet by sie chyba pociac nie dalo za bardzo). Na referkach to troche wygladalo jak kupa sniegu poprostu i nawet czasem nie bardzo bylo widac poszczegolne klocki... Choc pewnie moglem to iglo troche podrasowac... :) A co do lodowych klocow to troszke tam podzialalem z tym swiatlem niby, ale balem sie festyn zrobic za duzy i jakos to niemrawo wyszlo... Ale planuje jeszcze jakies zmowe klimaty pomeczyc wiec jeszcze sie tym pobawie napewno :)

A co do konkursu to sie spodziewalem, ze jednak konkurs patronowany przez powazna firme jaka jest Wacom bedzie mial tez powazne zasady. A tu psikus... Mlody jestem to moge czasem byc naiwny jeszcze ;) Poza tym taki czy inny konkurs- wazne, ze jest rysunek :) Pozdro i dzieki za dobre slowo... :)

mant-raz- dzieki wielkie i zaraz sie odwdziecze komentem ;)

Napisano
A co do konkursu to sie spodziewalem, ze jednak konkurs patronowany przez powazna firme jaka jest Wacom bedzie mial tez powazne zasady. A tu psikus... Mlody jestem to moge czasem byc naiwny jeszcze ;)

Eeee... pewnie w momencie głosowania miałeś za mało favów i sędziom nie chciało się nawet zaglądać na dalsze strony... Poza tym ja o takich konkursach internetowych mam swoje zdanie... Z resztą - ogólnie o konkursach... Sprawiedliwe sędziowanie kończy się na rozdawaniu fantów w przedszkolu. Od tamtej pory zaczynają ze sobą rywalizować różne interesy :]

Napisano

Co do konkursowej..Bardzo dobra robota. Przejrzałem z ciekawości inne wrzuty na ten konkurs i te półfinałowe prace..cóż...faktycznie mogłeś się zniesmaczyć bo moim zdaniem i wykonaniem i pomysłem się wybiłeś...paradoksalnie, może właśnie dlatego Cie nie nominowano :P

Napisano
Paradoksalnie, może właśnie dlatego Cie nie nominowano :P

Wtrące swoje trzy grosze. Imho tego typu konkursy wygrywa się na plecach różnych krewnych i znajomych królika którzy favkują, komciują i ubóstwiają wszem i wobec. Ciężko się przebić inaczej w takiej ilości prac inaczej niż robiąc gremialne pospolite ruszenie... Może za małe zamieszanie było wokół tego. Bo faktycznie patrząc na większość tych prac które przeszły do półfinału to w porównaniu z twoją jakieś nieporozumienie...

Napisano
Imho tego typu konkursy wygrywa się na plecach różnych krewnych i znajomych królika którzy favkują, komciują i ubóstwiają wszem i wobec.

Jeśli tak by w istocie było to tym bardziej paszykro...świat schodzi na psy;p

Napisano

Rany... Mogę albo napisać "Od dziś kończę z 2D" albo "znalazłem sobie cel". Jedno jest zadziwiająco bliskie jeśli chodzi o podstawę myślenia, jak również zadziwiająco daleko jeśli mowa o konkluzji. Wybieram opcję nr dwa :) Obrazki wciskają w fotel!

Napisano

Wyrobiłeś się strasznie. I fajnie, że masz taki swój nietypowy cartoonowy styl.

Co do tego, że iglo jest z nieprzezroczystego logu (czytaj zamarzniętego śniegu) to się zgadzam, ale imho zaciemnione obszary są miejscami zbyt ciemne. Najlepiej wygląda lód z dalszych planów. Ale to i tak nie przeszkadza w odbiorze pracy, która jest miodna ;].

Napisano

Genialne malunki. Szacun. Tylko się można przyczepić do twarzy chłopaków z padami - trochę staro wyglądają. No ale było już o tym. Kolorki, miny, postacie, klimat - to wszystko pierwsza klasa.

Napisano
  • Autor

SBT77- ja wiem, ze nie ma czegos takiego jak sprawiedliwe sedziowanie i ze zawsze sa jakies, nazwijmy to ogolnie, "subiektywne motywacje sedziow" ;), ale generalnie, patrzac na inne internetowe konkursy, zaskoczyla mnie skala tego zjawiska w tym konkretnym przapadku... Bo jednak jak patrzysz np. na konkursy na cgsociety, to mozesz sie niezgadzac z wyborami sedziow jesli chodzi o wygranych czy wyroznionych, ale jednak nieczesto sie zdaza, ze mylisz "o kurde, a co ten syf robi wsrod zwyciescow??"... Wszystkie prace jednak prezentuja wysoki poziom pod kazdym wzgledem...

A tak w ogole to szkoda w sumie sie rozwodzic nad tym.... :)

RaVirr- byc moze masz racje :)

Jonasz_Real, Eden-3d, szysia565, Marduk, mallow, Kedzior- dzieki wielkie :):)

nicponim- :D pytanie tylko czy pixar tez mnie u siebie widzi... ;)

Napisano

Jak dla mnie dolaczyles do grona "full pro" ludzi na tym forum ;] W sumie nie wiem czy to cos znaczy ale wierz mi, to bardzo krotka lista :P

Napisano
  • Autor

vrocker- dzieki ;)

OmeN2501- wow... w Twoim akurat wykonaniu taki komentarz znaczy bardzo wiele... :) dzieki serdeczne :)

Napisano

bardzo fajna teczka:D niektore prace sa naprawde prze kozackie:D

Napisano
  • Autor

Wrzucam obrazki zrobione na plenerze w Kaziemierzu Dolnym, na którym byłem razem z atheg'iem :) Jak zwykle więcej zaczętych niż skończonych prac i w sumie niewiele tego powstało, ale też plener był niedługi...

Zdjęcia są tradycyjnie dziadowej jakości :(

kazik3.jpg

kazik4.jpg

kazik5.jpg